perjantai 19. toukokuuta 2017

Kesä etenee

Pari päivää sitte oli lenkkeilyreitin varrella vielä näin harmaata. Olen kävelly aika paljon ja pidän vielä mahollisena tämän vuoden tavotettani 1000 km.  Kertaakaan en oo vielä siihen päässy, mut aina on hyvä olla joku tavoite. :)
Nyt on myös alkanut kaupungin pyörävaellus. Se tarkottaa sitä, että haetaan korttiin leimoja sovituista paikoista. Minul on nyt jo 2 leimaa! Kaikkein lähimmät siis. :) Pyöräilyssä pidän tavoitteena ylittää edellisen vuoden kilsat. Nyt sen luulis olevan helppoa, kun viime vuos jäi alle 400km.
Koko jokimaisema on harmaa.

Nyt on parin päivän sisällä alkanu puut vihertää ja tänään oli oikein ekstralämmin päivä! Töissähän se tietysti mukavasti meni, mutta aamupäivällä ehti vähän pihaillakin. Istutin rohkeasti jo ruusupapua ja krassia siemenistä, joita viime kesänä keräsin pihalta. Kallan alut kannoin terassille aurinkoon.
Lisäks pohdin, voisko kynttilälyhtyjä käyttää kesälläkin. Amppelikukkia en oo vielä ostellu. Orvokkeja vaan.

Pihalle pystytin myös sellaset suuntakyltit. Sahailin jo viime syksynä sopivat kylttipalaset ja maalasin tumman ruskeella. Nyt tein leimakirjaimilla lähinaapurien nimet, yhteensä 5 kylttiä, osottamaan niiden pihoihin. Tolpan päähän pitäis vielä joku juttu löytää.  Naapurin mies kyllä jo kyseli, että alanko unohtamaan naapureiden nimet, kun piti oikein kyltit laittaa. 😏 En viiti laittaa siitä kuvaa, kun näkyy niin monta nimeä.

Neuleissa syntyy edelleen Lumi Karmitsan kirjasta sukat. Aika hidasta tuntuu olevan, kun on kaikkea muutakin tekemistä.  Meillä suunnitellaan pikku hiljaa alkavaks myös keittiöremppa. Piakkoin alkaa siis kaikkien kaappien tyhjennys.... kääk.

Töissä on ollu viikon verran mukavan kevyttä, kun on ollu opiskelija näyttöviikolla. On niin hyvä tekijä, että ite olen päässy helpolla. Huomisen jälkeen voi olla taas ankeaa, kun pitää ite tehä kaikki.
Ihanaa, kun kesä vihdoin tulee!  Kait se kesälomakin sieltä jossain vaiheessa tulee ajankohtaseksi.  Hyvää lomaa niille, jotka jo mahollisesti kesälomailee.

1 kommentti:

  1. Noi pyöräilyjutu on kivoja, tulee helpommin noustua pyörän selkään. Jokusia vuosia sitten pyöräilin synnyinpitäjässäni kahden viikon aikana muiden kaverina yli 300 km. Nyt ei enään onnistuisi.
    Etelässä on yöt kesälläkin hämäränhyssyjä. Silloin kynttilälyhty luo kivan tunnelman.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!