perjantai 10. marraskuuta 2023

Kukkapillin haaste

Migreeni väistyi nuhan ja aivastelun tieltä. Odottaa sopii, mitä seuraavaksi?? 

Ajan kuluksi vastailin Repolaiselta saatuun haasteeseen, jonka on alulle laittanut Kukkapilli.  Ottakoon mukaansa ken tahtoo! 



 1. Jos sinun olisi pakko osallistua johonkin tosi-tv-ohjelmaan, mihin ohjelmaan osallistuisit? 

Tositelevisio eli tosi-tv, joskus myös todellisuustelevisio (engl. reality television), on televisio-ohjelman laji, joka pyrkii esittämään käsikirjoittamattomia dramaattisia tai humoristisia tilanteita, dokumentoi todellista elämää ja suosii ”tavallisia” ihmisiä ammattinäyttelijöiden sijaan. Vaikka laji on ollut jossain muodossa olemassa television varhaisvuosista saakka, se alkoi tulla valtavirtaan vasta vuoden 2000 tienoilla. (Wikipedia)

Piti oikein kuukeloida, mikä on tosi -TV ja näin kertoi Wikipedia.  Seuraavaksi etsiskelin, mitä tosi -TV -ohjelmia Suomessa on.  Helpointa olisi osallistua Huutokauppakeisarin ohjelmaan tai Rikkaat ja rahattomat. Joku Idols tai Voicekin saattaisi mennä, jos olisi pakko. Eihän se haittaa, jos tippuisi heti. Tärkeintä on osallistua!   Entäs Siipan saappaissa? Se olisi mielenkiintoista 😀

Ainakaan en osallistuisi mihinkään kokkiohjelmaan, se olisi fiasko.  Duudsoneiden kanssakin elämä voisi olla aika epävakaata. En voi osallistua Supernanny ohjelmaan, enkä Ensitreffit alttarilla, koska aika on jo ajanut näistä jutuista ohitseni. 

Voisin toki kehitellä jotain uusia juttuja, kuten Tanssii kissojen kanssa,  Selviydy kotihoidossa, Kadonneen kissan jäljillä (onko se taas naapurissa??),   Suklaahimosta selviytyjät tai Kadonneen siivousinnon jäljillä. 

Mieheni voisin laittaa vaikka tuohon Virittäjät ohjelmaan tai Panttilainaamon autospecialistit. 

(kuva Hunajayhtymä oy)


2. Oudoin uni, jonka olet viime aikoina nähnyt?

Näen aina unia, kun nukun, ovat ne sitten yöunia tai päiväunia.  Tulee mieleen, kun näin unta TeSasta ja hänen miehestään, joita en ole koskaan oikeasti nähnyt livenä. Miehellä oli jonkinlaiset kyynärsauvat ja hankala kävellä. Kirjoitin siitä blogiinkin tuolloin ja TeSa vastasi muutaman päivän jälkeen, että mieheltä oli jalka murtunut tms.. Aika karmeaa! 

Nykyisin kävelen tai puhun unissani enää harvoin.  Usein kuitenkin yöllä joudun miettimään herätessäni, että onko tämä nyt totta vai ei.  Välillä ihan jyrkästi sanon mielessäni, että en suostu nyt tekemään tuota juttua. Nyt on yö. Katsotaan sitten kun herään, jos olette vielä siinä 😏

3. Kuka tuntee sinut parhaiten? 

Kyllähän se puoliso taitaa olla. Niin monia vuosikymmeniä jo ollaan oltu yhdessä.  Välillä ei tarvitse edes sanoa mitään, kun toinen jo tietää, mitä tehdään. Tutun ihmisen kanssa voi olla myös pitkiä aikoja hiljaa, eikä se tunnu hankalalta.   

4. Mikä on vahvin aistisi? 

Sanoisin, että minulle on kehittynyt jonkinlainen sävelkorva  soittamisen myötä. Huilun vire ei ole yhtä vakaa, kuin monessa muussa soittimessa, koska puhallusaukkoa ei peitetä kokonaan. Vire muuttuu myös silloin, kun aukkoon puhalletaan eri "kulmista".  Vireen määrittelee pitkälti myös oma kuulo.  

Tässä kohtaan vastaan siitä huolimatta, että hajuaisti 😏 Minulla on tosi tarkka nenä. Haistan pieniäkin hajumuutoksia. Vahvat hajut ja tuoksut ovat ikäviä. Toisaalta olen töissä karaistunut hoitotoimissa, joissa voi olla vahva eritteiden haju. Haavat voivat joskus haista tosi pahalle. Niissäkin on eri vivahteita 😂 Jotenkin sitä oppii hengittämään niin, että pahinkaan haju ei yökötä. 

5. Jaa joltakin matkalta jäänyt kiva muisto.

Paljonkin on jäänyt hyviä muistoja! Vuodelta 2020 tulee mieleen, kun käytiin äidin ja tyttären kanssa kolmistaan Napolissa. Pompeij ja Vesuvius olivat kerrassaan hätkähdyttäviä näkyjä.  Lämpöä oli koko ajan yli 30, mutta selvittiin silti hengissä. Jokainen meistä. 



6. Pelkäätkö vanhenemista? 

Tavallaan en.  Olen kuitenkin työn kautta nähnyt niin paljon erilaisia versioita vanhenemiseen, että kivulias, ahdistavaa laatua oleva muistisairaus tai  täysin toisten "armoille" joutuminen hirvittävät.  Mitään valintoja ei voi kuitenkaan tehdä, joten otan pelotta vastaan sen mikä on tuleva.  Joitain juttuja voi tietysti tehdä jo ennakoivasti, vanhuutta ajatellen. Liikunta, aivojumppa, luovuus, positiivinen mieli, toisten seura, ovat ainakin asioita, joihin kannattaa ihan tosissaan paneutua. 

7. Onko sinulla jokin bucket list eli lista asioista, jotka haluat tehdä tai saavuttaa elämäsi aikana?

Tuohon asiaan ei ole listaa, vaikka olenkin jonkinlainen listaihminen. Otan vastaan mitä tulee, vähän aiemman kysymyksen tapaan.  Elän tätä päivää ja yritän etsiä iloa asioista, tilanteista, ihmisistä.  Liiallinen suunnittelu tuo ahdistusta.  




8. Mikä on paras neuvo, jonka olet saanut elämäsi aikana?

Jaa-a. Nyt on vaikea. Onhan noita neuvoja sadellut vuosikymmenten varrella. Osasta olen ottanut opikseni, osan olen ohittanut. Liiallisesta neuvomisesta en tykkää, vaan haluan yrittää kantapään kautta, vaikka sitten joutuisinkin lopuksi myöntämään sen olleen huono valinta. 
Tulee mieleen yksi "muinainen" työkaveri, joka toisteli "muista hengittää"-kehotusta. Sittemmin olen tajunnut sen olevan tärkeä ohje. Ei pelkästään sen takia, että keuhkot tarvitsevat happea jne., vaan siksi, että esim. stressitilanteessa se on ensiarvoisen tärkeä ja rauhoittava toiminto. 
Mieleen tulee myös ystävän teksti poisnukkuneen vauvamme muistoksi: Antaa surun tulla, antaa ilon tulla, ja elämä jatkuu.  

9. Mikä on eniten käyttämäsi emoji? 

😸😅😊 Nämä nyt ainakin.  




10. Jos sinussa olisi varoituskyltti, mikä se olisi?

Muista reviiri!  En ole tottunut halailemaan lapsuudessa, enkä myöskään aikuisena. En tykkää liiallisesta halailusta, joka tuntuu väkinäiseltä.  Tätäkin voi toki opetella (ei liiallisena!).   Erityisissä tilanteissa tulee ihan tunne, että nyt täytyy halata.  Näitä tilanteita ovat lähinnä lohdutustilanteet ja mahdollisesti, pienellä varauksella, onnittelutilanteet. 

11. Onko sinua koskaan kiusattu? 
On, mutta ei mitään, mistä olisi jäänyt pitkäaikaisia traumoja.  Ikävä tunnustaa, että olen myös itse kiusannut. Kouluaikana joukossa tyhmyys tiivistyy, vaikka jokainen onkin vastuussa omista tekemisistään.  
Kiusaamisen käsite on myös erilainen eri ihmisillä. Jotkut ovat herkempiä, jotkut rennompia.  Jo pelkkä keskinäinen vitsailu voi olla toiselle kiusaamista. 

12. Jos poliisi pidättäisi sinut, mitä läheisesi ajattelisivat ensimmäiseksi sinun tehneen?

Varmaan ajaneen alkoholin vaikutuksen alaisena 😂   No ei sentään!  Minut tunnetaan ihmisenä, joka harvoin juo mitään päihdyttävää.    Ehkä se perus ylinopeus kuitenkin olisi se syy. 
Kerran poliisi pysäytti minut, kun olin menossa ompelimoon hääpuvun sovitukseen. Ajoin keskustasta poispäin ja tein U -käännöksen päästäkseni toiselle puolelle tietä parkkiin. Johan oli poliisit perässä. Takapaksi piti avata ja näyttää mitä siellä oli. Kovasti tivasivat, mistä tulin ja minne olin menossa.  Mitään selitystä en saanut, vaan poliisit lähtivät pois, todettuaan minut ilmeisesti syyttömäksi johonkin. Myöhemmin sain kuulla että samana päivänä oli ollut jonkinlainen pankkiryöstö ja varas oli paennut samanmerkkisellä autolla. Harmi poliiseille, kun eivät löytäneet auton sisälle piilottamiani kultaharkkoja ja setelinippuja 😂

13. Mitä olet oppinut muutoksesta elämässä?

Lasten kotoa lähtö oli iso juttu ja heijasteli pitkään kaikkeen.  Lopulta löytyi ymmärrys, että kahdestaankin voi arkea elää ja se on jopa helpompaa, kun ei tarvitse ottaa niin montaa  ihmistä huomioon päivittäisissä jutuissa. Lapset ovat silti lähellä ja olemassa, jopa pieni lapsenlapsikin on syntynyt tähän maailmaan 💖
Toissavuotinen uupumustila  on tuonut tullessaan asioiden uudelleenasettelua ja ajatusmaailman pöyhimistä.  Tänä syksynä olen jälleen huomannut homman lähtevän lapasesta ja puuttunut tilanteeseen omalla tavallani, ennakoivasti.  Elämä opettaa, sanotaan. 

14. Kahvi vai tee?

Onko tämä joku kysymys??  Kahvihan se tietysti on 😜  Juon teetä äärimmäisen harvoin ja silloinkin vain jotain hedelmäteetä. Tavallista teetä en pysty juomaan ollenkaan.  Kahvia juon aamulla ja iltapäivällä. Töissä en juo lainkaan.  Tykkään juoda kahvini rauhassa.  Paljasta kahvia en yleensä juo, eli aina pitää olla jotain kahvin kanssa. Aamuisin on leipiä, päivällä tekee mieli myös jotain makeaa.  Minulla on sellainen huono tapa, että juon harvoin mukia tyhjäksi asti.  
Kahvinjuonnissa tärkeää on myös oikeanlaisen mukin valinta.  Sana on siis muki, kahvikuppi on vain hienompiin tilaisuuksiin.  Aamulla on vähän pienempi muki, kuin päivällä.  Mieheni ei koskaan ole oppinut ymmärtämään tätä filosofiaa, vaan valitsee minulle usein väärän mukin, jolloin minun on se vaihdettava 😂 Tästä syystä hän ei enää nykyisin ota minulle mukia valmiiksi.  Aika pienestä on ottanut itseensä, eikö?  




15.Lempiaineesi koulussa? Entä inhokkisi? 

Ala-asteella tykkäsin ihme kyllä liikunnasta (sittemmin hiipunut..), musiikista, äidinkielestä (eritoten ainekirjoituksesta) ja englannistakin.  Käsitöistäkin tykkäsin, mutta en siitä, että koko ajan ohjeistettiin, eikä annettu tehdä omia ratkaisuja (jotka usein olisivat olleet vääriä).  Tämä johti siihen, että piti jatkuvasti kysyä opettajalta, mitä seuraavaksi tehdään, kun ei uskaltanut tehdä kysymättä. Muistan ne ainaiset jonot opettajan pöydän luo. Opettaja korjasi virheen, joka oli työhön päässyt syntymään. 
Yläasteella ja lukiossa EN tykännyt liikunnasta. Syytän siitä myös opettajaa (ei selityksiä).  Kielet olivat mielenkiintoisia.  Opiskelin englantia, ruotsia, saksaa ja ranskaa.  Missähän nuokin taidot nykyisin luurailevat??  Englantia ja ruotsia olen joskus joutunut/ päässyt käyttämään töissä.  Matkoillakin on kielitaito ollut tarpeeseen.  Onhan se toki ihan mielenkiintoista kuunnella/ katsella televisiota, kun ymmärtää myös sanoja sieltä, toisia täältä, jos tulee ranskaa tai saksaa. 
Hoitoalan koulutuksessa tykkäsin ehdottomasti eniten anatomiasta. Meillä oli tosi pikkutarkka opettaja. Oli hienoa oppia ymmärtämään, mistä eri vaivat voivat johtua ja miten kroppa toimii. 



                                                                                                                       (kuva Wikipedia)


6. Arvokkainta, mitä omistat?

Arvokkainta ovat tietenkin perhe, lähimmäiset, terveys ja turvallisuus, vaikka enhän minä ketään  omista.   Rahallista arvoa en osaa ajatella. Olen tyytyväinen siihen, mitä minulla on.  Vähemmälläkin pärjäisin. Varmaan  ajattelisin toisin, jos minulta "puuttuisi" jotain todella oleellista, kuten ruokaa, tai lääkkeitä, tai koti pään päältä. 


17. Jos deittailisit, mikä olisi sinulle deal braker (eli asia, jonka takia et voisi ryhtyä toisen kanssa parisuhteeseen)?

Uskottomuus, huumorintajuttomuus, se, että ei antaisi toiselle omaa tilaa. Onhan näitä.  Onneksi tämä osio elämässä on voitettu, eli avioliittoa on takana yli 30 vuotta. 

18. Uskotko jumalaan?

Kyllä, vaikka se ei välttämättä näy ulospäin.  Iltarukous kuuluu jokailtaiseen nukahtamisrutiiniini.  Mitä muuta siihen kuuluu, onkin sitten vähän kummallisempaa. Mm. Harry Potter -hahmojen laskeminen on yksi näistä. 😂

19. Mikä tekee sinut iloiseksi?

Perheen ja läheisten elämän sujuminen.  Huumorintajuiset ystävät ja läheiset.  Tehty työ ja mahdollinen siitä saatu kiitos. Onnistumiset.  Luovuuden toteuttaminen.  Kevään ensivihreys. Kesän lämpö ja vuodenaikojen vaihtuminen.  Lemmikkien tempaukset 😻😻. Blogiystävien kommentit 💕. Musiikki.  Lisäksi moni muu asia, joita en nyt tähän osaa erikseen nimetä. 



20. Miten pääset eroon hikasta?

Hikkaamalla 😃. Ainahan voi kokeilla hengityksen pidättämistä, veden juomista, pelästytetyksi tulemista jne.  Minä olenkin helposti pelästyvää sorttia, johtuen siitä, että olen usein niin ajatuksissani, kun teen jotain, tai kuljen jossain.  Olen oppinut vähän hillitsemään itseäni, enkä joka tilanteessa enää kiljaise (ja säikytä säikäyttäjääni). 



Muutaman tunnin, päiväunien ja nenäliinapaketin jälkeen pääsin loppuun!  Mahtavaa!  
Kiitos ja näkemisiin......


27 kommenttia:

  1. Olipa kattava raportti ja perustavanlaatuisia kysymyksiä! Kyllä tämän jutun kanssa varmasti kului aikaa. Hatunnosto!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puolikuntoisena on vain aikaa. Ihan hauskoja kysymyksiä oli :)

      Poista
  2. Hauska haaste ja kivat vastaukset. Vähän aavemainen tuo näkemäsi enneuni, huh. Hyvä että pääsit migreenistä eroon. Kyllä sen aivastelu aina voittaa, vai mitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä räkätaudissa ainoa hyvä puoli on se, että migreeniä ei enää ole. Ihmettelen, miksi flunssa ei tiedä, että minulla on toinenkin silmä, kun vain vasen vuotelee jatkuvasti.
      Viime yön näin taas ihan outoja unia. Jonkun oudon koulun päättäjäisjuhlissa olin. Lopuksi meille jaettiin lääkekuppiin lääkkeet (minullakin oli vaikka kuinka monta), eikä kukaan katsonut, kuka ottaa minkäkin kupin. En ehtinyt nähdä unta loppuun, että paraninko ;)

      Poista
  3. Melkoinen lista kysymyksiä, mutta perusteellisesti jaksoit joka kohtaan vastata. Lämmitti tuo kohta "muista reviiri". En näköjään ole ainoa maailmassa, jolle oma reviiri on tärkeä. Voin kyllä halata vieraitakin ihmisiä, jos siihen on hyvä syy ja tuntuu luontevalta, mutta yleensä pidän omat rajani. Parempaa vointia sinulle ja hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo oli selkeästi ensimmäinen asia, joka tuli mieleen tuon kysymyksen kohdalla :) Varmasti on muitakin reviirinsä tuntijoita :)
      Yö meni yllättävän hyvin, vaikka minut karkotettiinkin sohvalle nukkumaan. Aamusta taas "hanat" aukeni.

      Poista
  4. Hauskasti erilaiset kysymykset tässä haasteessa. Sinä laskeskelet Harry Potter -hahmoja, minä kertaan jonkun draamaelokuvan juonta. Henkien talo unetti aikanaan aika pitkään. T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollaista taloa en muista nähneenikään/ lukeneenikaan (en edes tiedä, onko kirja vai elokuva). Ihmeellisesti sitä vaan nukahtaa, kun samaa kaavaa toistaa illasta toiseen. :)

      Poista
    2. Isabel Allenden kirja. Elokuva on vuodelta 1993 😂 T Saukkis

      Poista
    3. Ahaa, minulla on selvästi aukko sivistyksessä!

      Poista
  5. Aivan ihanat vastaukset – hauskat ja niin viisaat. <3 Ja miten kiva, että kumminkin tartuit haasteeseen. :-) On niin mukava lueskella muiden vastauksia ja ihmetellä sitä, miten eri lailla me kaikki ajattelemme. Mikä on tietysti erinomaisen hyvä asia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä oli jotenkin erilaisia kysymyksiä, vähän epätavanomaisia. Mistähän sinä näitä oikein bongailit? Viisaista vastauksista en tiedä ;D Oli aikaa miettiä tässä niistellessä ;) Taisi vielä viime yönäkin pyöriä päässä, kun näin taas niin outoja unia.
      Sieltä Intiasta käsin näit vastaukseni ;D

      Poista
  6. Ihailtavan hyvin jaksoit vastata kaikkiin kiperiinkiin kysymyksiin. Kiva lukea vastauksia ja niistä oppii ihmisestä yhtä jos toistakin. Monia samankaltaisia vastauksia olisin varmaan kirjoittanut jos olisin vain noin sutjatkaasti osannut kirjoittaa. Huvitti tuo kahvimuki juttu; ihan sama :-) ja aina jää vähän kupin pohjalle koska muuten tuntuisi , että se loppui kesken ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole sitä Speden mittatikkua, niin kahvinjuonti menee aina epätasapainoon syömisten kanssa ;)

      Poista
  7. Mielenkiintoisia kysymyksiä, jotka selätit ansiokkaasti. Hyvä, että migreeni lähti ja toivon mukaan saman tekee nuha.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkaa tuntua, että mitä vanhemmaksi tulee, sitä ankeammalta tuntuu jo ihan pelkkä nuhakin. Tai ehkä nuhat ovat muuttaneet muotoaan sitten lapsuudenaikojen :)

      Poista
  8. Tätä oli kiva lukea kun oli niin hyvät vastaukset :)
    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) En sanoisi tätä niin kovin kivaksi viikonlopuksi. Mietin, että sanoiko kroppa seis, kun en muuten osannut/ voinut pysähtyä. Joka tapauksessa olen nukkunut valtavia tuntimääriä, niistänyt valtavia nenäliinamääriä ja jut nyt meinasin tukehtua lihapiirakanpalaseen, kun alkoi aivastuttaa kesken syömisen. Luulen, että kyllä tämä tästä vielä paremmaksi muuttuu, pakko muuttua!

      Poista
  9. Kiitti oli kiva lukea. Ja niin kattavat vastauksetkin olet laatinut.
    Mukavaa isänpäivä viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä sitä kökötetään puolikuntoisena ukkelin kanssa ja lapsia on kielletty tulemasta, etteivät saisi tätä räkätautia. Rauhallista, mutta ei mukavaa.

      Poista
  10. Haastekysymyspostaukset ovat aina mielenkiintoisia ja tässä oli tosiaan erityisen hyviä kysymyksiä. Vastauksiasi oli muutenkin niin viihdyttävää lukea, koska osaat kirjoittaa hauskasti. Se on hyvä taito! :)
    Toivottavasti nuha alkaa hellittää. Viimeisin nuhani kesällä oli tosi ikävä, se olikin moneen vuoteen ensimmäinen koronan välttelyjen ansiosta. Minulla on varmaan nenässä valuvika, vasen puoli on aina tukkoisempi ja siksi myös vasen silmä vuotaa enemmän, jos on nuha.
    Ihanat kissakuvasi saavat minut kaipaamaan aikoja, jolloin meillä oli kissa tai kaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Olen aina tykännyt kirjoittelusta. Viime aikoina se on ollut vaan jotenkin hidasta. Liittyy varmaan siihen, että mitään käsitöitä ei oikein valmistu, tai ei ainakaan näytettäväksi asti.
      Sitkeässä on tämä nuha. Eilen illalla tuntui jo vähä paremmalta, eikä tarvinnut koko ajan niistellä, mutta nyt vuotaa taas se samainen vasen silmä ja nenä.
      Elämä kissojen kanssa on minusta aina yhtä ihmeellistä, kun ei ole lapsena ollut mitään lemmikkejä kotona. Hämmästyttää, että meillä on oikeasti kaksi elävää olentoa, jotka ovat suloisen pehmeitä ja haluavat kaiken lisäksi olla meidän kanssa :)

      Poista
  11. Loistavat vastaukset! Olen itsekin suunnitellut tekeväni tämän, mutta sitten joskus...
    Pikaista paranemista!

    VastaaPoista
  12. Ooooh - olipa mukavaa sukeltaa mielesi syövereihin!! Kiitos kun nappasit haasteen...
    Haasteet on kivoja (mielestäni) siksi, että niissä tekee matkaa itseen... oppii itsestään ja mietteistään "uutta", kun joutuu ko asioita miettimään... ja filosofoimaan, että miten ne omat mietteet on sellaisiksi ylipäätään muodostuneet.
    Koetut asiat - ne ne vaikuttaa!!
    Samoin, oppii uutta ja syvemmin myös blogiystävistä... taitosi kirjoittaa on ihailtavaa... siellä on aina pieni pilke silmäkulmassa... kerrot sitten mitä tahansa!! Valoisaa mieltä toivotellen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kun vähän "pökkäsit" liikkeelle minua ;) Kyllähän tässä piti aina vähän aikaa miettiä, miten kysymystä lähestyy. Mukava kuulla, että kirjoitustyylini on mieluista. Joskus lukioaikoina tuntui, että ei osannut koskaan kirjoittaa mitään täysin vakavaan sävyyn, vaikka aiheet olivat usein melko puisevia.
      En ole aikoihin nukkunut näin paljon, kuin viimeisen viikon aikana. Ensin siksi, että olin kertakaikkiaan niin väsynyt, sitten sen takia, että olen sairastellut. Ehkä tämä nukkuminen on nostanut kaikenlaista jaksamista ja sietokykyä eteenpäin. Joulukuussa on tiedossa viikon lomakin..lähestyy, lähestyy... :)

      Poista
  13. Ihana haaste ja ihana sinä. Ihan nauratti tuo "Tanssii kissojen kanssa, Selviydy kotihoidossa, Kadonneen kissan jäljillä ohjelmat" katsoisin kyllä kaikki.
    Naureskelin, että ukolleni kävisi ohjelma remonttireiska.
    Myös tuo reviiristä muistuttaminen on hauska. Kaikki eivät tykkää halauksista.

    VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!