torstai 2. marraskuuta 2023

Batman yllätti

Kaverit kävivät testaamassa uutta kissapuuta. Samille löytyi sopiva tähystyspaikka aivan ylhäältä. 


Se uskaltautui myös moikkaamaan Arttua, joka ei puuhun uskaltautunut, vaikka Merri kehotti kokeilemaan.  Maia otti omakseen tuon mökin, jossa Merri ja Frodo eivät oikein ole viihtyneet.  
Missä on Frodo?  Tässä vaiheessa ei vielä tiedetty, että se on aika lähellä. 


Vasta Ruutin ja Unnan saavuttua alettiin kuuntelemaan, että mistä kuuluu välillä murinaa ja kuka kissoista se mahtaa olla.  Yllätys oli ilmeinen, kun todettiin, että Frodo on koko ajan ollut sohvan alla. Se reppana ei tainnut ehtiä alakertaan karkuun, kun ensimmäinen vieras saapui.   
Vaikka se mahtoi olla jännittynyt ja peloissaan, se sai nyt myös turvallisesti siedätystä koirien ääniin ja hajuihin.  Kukaan ei päässyt sen lähelle, kuin kurkistelemalla sohvan alle.  Niin rohkeaa kurkistelijaa ei onneksi löytynyt, että olisi nenänsä työntänyt liian lähelle. 


Merri ja Maia näyttivät, mitä mieltä ne olivat vieraista ja koirista: Eivät mitään!  Ihan sama. Antakaa meidän vaan olla. 


Varsinainen illan päähenkilö oli mieheni. Hän sai lahjaksi mm. tällaisen ison suklaamunan 😃 Myönnän heti himoinneeni tuota suklaata ja sainkin siitä sitten puolet. Suklaata oli puolikkaassakin niin paljon, että äkkimakean ystävänäkin siinä oli vähän liikaa. Ahneella on aina kakkainen loppu. 
Päätin aloittaa suklaalakon jouluun asti. Se kesti kaksi päivää. Yksi asiakas halusi välttämättä antaa minulle suklaalevyn, joka poltteli kassissani aivan liikaa 😂  Tuon jälkeen aloitin taas lakon. 


Jos suklaapallero oli iso, niin sitä oli myös tuo yllätysosio. Valtava keltainen kuula näytti jättimäiseltä, kun on ennen nähnyt vain niitä pienempiä 😜  Mitähän siellä mahtoikaan olla sisällä....


Lepakkomies täysissä varustuksissaan!!  


Mummon ja ukin muru on kasvanut jo sen verran, että kaivattiin oikeaa syöttötuolia.   Minulle "ainoa oikea" oli tällainen puinen, taittuva malli.  Se on niin nostalginen, kun omilla lapsillakin oli tällainen käytössä 💖  Toki joku muukin malli olisi käynyt, jos tällaista ei olisi löytynyt. Katsoin joka päivä Torin myynti-ilmoitukset ja kas! Yht´äkkiä ilmoituksista löytyi tämä 10 eurolla!  Jouduin ajamaan 50 kilometriä tämän takia, mutta ei haitannut. Tuolin kuntokin on erittäin siisti. 



Frodo esittelee, miten tämä taittuu pöydäksi ja tuoliksi. 



Viime viikonloppuna oli myös orkesterin 30 -vuotisjuhlakonsertti.  

 
Orkesteri soittaa tanssi- ja jopa jazz -musiikkia puhallin-, lyömä-, kosketin- ja kielisoittimilla.  Laulajan pehmeä ääni sopii täydellisesti orkesterin ohjelmistoon.  Porukasta löytyy pasuuna, trumpetteja, saksofoneja, rytmisoittimia, kitaroita, koskettimet.  Meitä huilisteja on kaksi.  Huilun ääni peittyy helposti muiden alle, joten saimme kumpikin oman mikrofonin.  Minulla oli vähän pidättelemistä, koska minulla on sellainen "huono tapa" laskea tyhjien kohtien taukoja hyräilemällä 😂  Mikrofonin kanssa sitä ei kannata tehdä, ainakaan yleisön edessä 😅


Kaikki kappaleet on sovitettu juuri tälle kokoonpanolle.  
Yleisöä saisi aina olla enemmän. Tällaiset, paikallisten harrastajien esiintymiset eivät vaan vedä kuulijoita.  Monen mielestä on hienoa, että on paikallista toimintaa, mutta siihen se sitten jääkin.  Pitäisi olla joku nimekäs esiintyjä, niin sitten olisi sali täynnä. 


Käsityöt etenevät hitaasti ja nekin vähät ovat niin joulupainotteisia, että niitä ei täällä viitsi esitellä ennen joulua.   Käsivaivan takia olen muutenkin rajoittanut neulomista aika vähiin. 
Eilen onnistuin lisäksi kaatumaan töissä aika lahjakkaasti.  Autosta noustua astuin mustaan jääkohtaan ja totesin tömähtäneeni kyljelleen. Onneksi alle ei jäänyt oikea käsi, vaikka silläkin otin vastaan hiekkaisesta maasta.   Reppu lensi kaaressa.  Sen verran tärähti, että ensimmäinen ajatus ei ollut "näkikö kukaan", vaan mietin, onko kaikki paikat vielä ehjiä, vai menikö kenties lonkka. Sen verran lujaa tekoa kuitenkin olin, että kaikki paikat ovat ehjiä. Nilkka enimmäkseen ärtyi ja kipeytyy rasituksessa.  Työturvallisuusilmoitushan siitä tehtiin, jos kuitenkin myöhemmin on tarvetta lääkärikäynteihin. 
Kyllä se kerrostalon pihassa tehty ilmalento kuitenkin nopeasti toi mieleen myös sen, että kuinka monta henkilöä mahtoi olla ikkunoissa...   onneksi kello oli vasta puoli 8 aamulla. 

***********

Televisiosta olen katsellut Suurta Keramiikkakisaa ja Suurta ompelukisaa mielenkiinnolla.  Viimeksi mainittu on jopa kiinnostavampi, kuin ensimmäinen.     Keraamikot työstävät savesta mitä ihmeellisempiä asioita todella taidokkaasti!   Joka jaksossa on uusi aihe ja välissä pieniä välitehtäviä.  Yksi kilpailijoista nostetaan lopussa parhaaksi ja yksi putoaa pois. 




Tuomarit ovat molemmissa kisoissa mainiot.  Aina löytyy sympatiaa epäonnistumisten hetkellä ja kannustusta epätoivon hetkellä.  Arvostelussa  nousevat epäkohdatkin  ovat rakentavaa kritiikkiä seuraavia käsityöhetkiä ajatellen. 
Alla ompelukisan tuomarit.  


Molemmissa kisoissa on viihteellinen juontaja pitämässä huolta ajankäytöstä ja antamassa "ohjeitaan".  Keramiikkakisassa on erikseen savitöiden polttaja ja satunnaisia keramiikka-ammattilaisia eri kisojen tuomareina.  Ompelukisassa on lisäksi iso joukko eläviä mallinukkeja. Välillä näyttää siltä, että joku malli on kuin tehty juuri omaa ompelijaansa varten, mutta osa malleista näyttää ainakin ohjelmassa aika tosikoilta. Ehkä he eivät ole myöskään mitään ammattilaismalleja, vaan jännittävät omaa suoritustaan, kuten käsityöläisetkin. 



Töissä alkoi eilen taas maskipakko. Vaikka maskin käyttö ei minulle henkilökohtaisesti ole mikään ongelma, on työnteko kuitenkin selvästi raskaampaa. Hengittäminen on kuitenkin välttämätöntä.  Kommunikointi asiakkaiden kanssa on myös tietyissä tapauksissa vaikeaa
Tuntuu varmaan kummalliselta, kun hoitaja tulee viereen ja sanoo jotain, mutta minkäänlaista suunliikettä kuulemansa tueksi ei näe.  Korona on kuitenkin lisääntymään päin ja ohjeistus on nyt tämä.  Koronarokotuksetkin alkavat taas tässä kuussa.  Suurin osa asiakkaista haluaa rokotuksen, vaikka osalla on jo viisikin rokotusta takana. 
Toivotaan, että tauti on jo hiljalleen tasaantunut viime vuosien rokotusten ja sairastettujen tautien ansiosta. 

Mukavaa loppuviikkoa juuri Sinulle!

Aiemman jutun arvonta on edelleen voimassa, mikäli haluat osallistua. 

46 kommenttia:

  1. Aivan ihania nuo kissojen ilmeet. Ovat aivan kuningattaria yläilman parvellaan ja upeassa talossaan. Ihanat kuvat.
    Minäkin olen silmä kovana seurannut tuota keramiikkakisaa. Upeita eläimiä syntyi eilenkin ja samoin tuo ompeluohjelma on hauska.
    Oikea löytö tuollainen puinen syöttötuoli ja varmasti kestää paremmin kuin nykyiset kiinarimpulat

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vain Maia on kuningatar, muut ovat kuninkaita tai prinssejä, mitä Maia sitten heidän suhteensa päättääkään ;)
      Minä olen aina muutaman osan jäljessä noissa ohjelmissa. Katson tallennuksesta. Ja näkyvät olevan Areenassakin nähtävillä.

      Poista
  2. Johan teillä on ollut vilinää ja vilskettä niin kissojen kuin koirienkin kanssa ja jos siihen vielä lisätään "muru" niin talo on ollut täynnä elämää . Ei siis ihme, että Frodo pysyi sohvan suojassa ....liika on aina liikaa :-).
    Minullakin menossa karkkilakko jouluun asti mutta aina tulee tilanteita , että "pitää" ottaa kun ei viitsi selitellä. Ja kun kerran lipeää niin aina pitää uudelleen aloittaa.
    Harmi jos konserttiin ei tullut kuulijoita ; se latistaa vähän tunnelmaa. Eivät ymmärrä hyvän päälle !
    Hyvä kun muistutit noista telkkaohjelmista. Pitää ottaa ohjelmaan. Ovat juuri sopivia ohjelmia kutomisen kaveriksi.
    Yritetään pysyä pystyssä ja taudeista erossa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä tulee vanhoja kausia uusintoina noistakin ohjelmista, mutta näitä en ainakaan ole ennen nähnyt. Areenassakin näyttää olevan, vaikka minä katson telkusta.
      Aika hulinaa täällä olikin :) Koirat olivat vähän levottomia, kissat näennäisen rauhallisia ja muru vain hämmästeli jatkuvaa hulinaa :)
      Vahinko ei tule kello kaulassa, mutta toivotaan, että eivät tule salavihkaakaan :)

      Poista
  3. Olipa paljon juttuja ja juhliakin! Onnea miehellesi ja orkesterille. Monet biisit ovat tuttuja, olisi ollut kiva olla kuulemassa.
    Suuri keramiikkakisa on ihanaa viihdettä ja innoituksen lähdettä omaan keramiikkaharrastukseen - vaikka moni ideoista onkin haihtunut ilmaan siihen mennessä, kun menen pajalle työskentelemään.
    Teillä olikin tosi karvaista meininkiä! Ihanat sohvan alle kurkkijat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä siinä onkin, että välillä ei tapahdu mitään ylimääräistä ja sitten kun tapahtuu, on kaikkea yhtä aikaa :)
      Ohjelmista tulee innostusta, välillä ideoitakin, joita on usein vaikea viedä toteutuksen asteelle. Varmaan niistä kuitenkin jotain jää mieleen. Kiva kuitenkin katsella, miten joku osaa.

      Poista
  4. Kissoilla on hyvä järjestys, jokainen on löytänyt paikkansa, jopa hännänhuippu Frodo. Noita samoja ohjelmia on tullut seurattua, ne on mielenkiintoisia ja niissä ei ole ihan tolkutonta hosumista ja kiirettä niinkuin monessa muussa saman tyyppisessä ohjelmassa on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissat viihtyvät hyvin yhdessä. Koirat aiheuttavat aina vähän lisäkierroksia tilanteeseen. Vain Merri on cool kaikissa tilanteissa ;)
      Telkusta pitäisi tulla enemmänkin käsityöpainotteisia ohjelmia. Katsojia varmasti riittäisi. Strömsökin on muuttunut enemmän toisenlaiseksi, kuin ennen.

      Poista
  5. hyvä on aloittaa uusi suklaalakko.ei kannata kärvistellä jouluun asti.minunkin mielestäni paras syöttötuoli on puinen vanha mutta ei taittuva.minulla oli ammattini vuoksi 2 mutta kukaan ei huolinut niitä.edes roskalavaryhmässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on suklaalakko taas pitänyt pari päivää ;D Töissä oli tarjolla suklaata, mutta onneksi levyssä oli minttua, joka ei ole suosikkini ja oli helpompi ohittaa :)

      Poista
  6. Keramiikkakisa ja Keith sekä Ompelukisa ja Esme - aivan ihania! Ken saakaan Keithin itkemään on jo todella taitava 😄
    Myös Koko Britannia leipoo kuuluu meidän suosikkeihin.
    Sain tänään takaisinsoiton meidän terveyskeskuksesta ja sain varattua meille Mursun kanssa ajat koronarokotuksiin - pahoitteli kun menee Itsenäisyyspäivän jälkeen. Voi sentään, ei haittaa, kunhan vain saadaan rokotukset; en enää olisi ensi viikolla ottanutkaan, kun seuraavalla viikolla lähden Siskon luo ja JOS sattuisi tällä kertaa niin kurjasti, että saisinkin jotain muita oireita kuin vain kipeän käden, niin jo suututtaisi.
    Pärjätään kyllä, aina on pärjätty 👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keith on herkkä sielu :) Leipomisohjelmat eivät jaksa minua kiinnostaa. Taitavia ovat kyllä nuokin yrittäjät, sen verran on tullut nähtyä niitäkin.
      Rokotus on aina vähän epävarma juttu, kun voi aiheuttaa kuumeen. Jotkut ihmiset saavat herkemmin reaktioita, kuin toiset. En muista, että olisin saanut koskaan kuumetta mistään rokotuksesta (nyt varmaan saan ;D ). Käsi on ollut vähän arka kylläkin.

      Poista
  7. Olipas kokonaisuudessaan tosi kiva postaus.<3 Ihana eläintapaaminen, vaikka Frodo vähän säälitti, kun joutui piileskelemään sohvan alla.

    Upea muna! Ja lepakkomies. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Frodolla oli varmaan ikävä olla monta tuntia, voi reppanaa.
      Muna oli hauska ja yllättävä lahja henkilölle, jolla on jo kaikkea ;) Ja minä sain siitä puolikkaan ;D

      Poista
  8. Voi Frodo-parkaa! Onneksi oli se sohvanalus turvapaikkana. Minä katsoin koko keramiikkakisan Areenasta putkeen syyslomalaisen kanssa, olimme sopineet katsovalle yhdessä. Pysyin jopa hereillä, vaikka työpäivän jälkeen katsoimmekin. Ihan uskomatonta, että meillä on kummallakin neulomista haittaava käsivaiva, minulla on olkapään seudun lihakset ottaneet itseensä paksujen lankojen neulomisesta. Tietenkin on testineule kesken… Onneksi sinulle ei käynyt pahemmin siinä kaatumisessa. T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käsijutut on ikäviä, kun kestävät niin pitkään. Järki sanoo, että nyt pitäisi antaa kädelle lepoa, mutta kovasti tekee mieli neuloa ;)
      Nuo kisat on siitäkin kivoja, että kisailijat ovat nk.tavallisia kotikäsityöläisiä, eikä ammattilaisia. Virheet ovat inhimillisiä.
      Tänään tulee Maia -kissa yökylään. Frodo varmaan taas äityy sitä komentamaan murisemalla. Välillä sitten taas ollaan ihan kamuja.

      Poista
  9. Onpas teillä ollut vilinää, kun on ollut kissa- ja koiravieraita :) Kivoja kuvia eläinvieraista :)

    Onneksi ei käynyt kaatumisessa pahemmin. Olisi tosiaan voinut tulla luunmurtumia tai aivotärähdys. Kohta se on aika kaivaa nastajalkineet minunkin esiin.

    Keramiikka- ja ompelukisat ovat minulle aivan tuntemattomat ohjelmat. Pitää vilkaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä se on minullakin kenkiin katsominen. Työ on sellaista, että ei olla ulkona, eikä täysin sisälläkään. Mitään nastakenkiä ei kannata edes ajatella, kun kaikissa kohteissa ei voi ottaa kenkiä poiskaan. Nastat taitaa tulla kenkäpusseista läpi ;)

      Poista
  10. No jo on Kiipeilypuun puun täydeltä väkeä ja voi Frodoa.... Sam on kyllä oikea "Kingi" huipulla!!
    Nyt heitän sulle haasteen (Kukkapilli Satun tekemän)
    https://repolainenreissaa.blogspot.com/2023/10/haastetta-pukkaa.html
    sillä jo tuo ensimmäinen haasteen kysymys antaisi varmaan avartavan vastauksen....
    enhän minä edes tiedä (ole koskaan aiemmin kuullutkaan) mainitsemistasi tosi-tv ohjelmista...
    Kuva toi jo elävästi mieleen lukioaikaiset dreijaukset, hih... lähes kaikkea on kyllä tullut kokeiltua, mutta NYT "näin varttuneena" ymmärrän entistä paremmin miksi ne eivät ole jääneet elinikäisiksi harrastuksiksi - hih!!
    Syöttötuoli on todella ihan iskemätön- wau... kyllä tuon vuoksi kannatti ajella....
    Meillä oli aina vaan sellaiset "matkaversiot" - pyötään kiinnitettävät, omilla muksuillakin.
    Valoisia ajatuksia vuoden pimeimään aikaan... ja jaksamista maskin kanssa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin kurkistamassa blogissasi. Pitää laittaa haudutukseen tuo juttu ;)
      Minä en ole koskaan päässyt kokeilemaan dreijausta. Voisi olla jännittävää.
      Te ootte sellaisia matkaversioita itsekin, että ei ihme, jos teillä oli myös syöttötuoli matkaversiona ;D
      Maskin kanssa kulkiessa nuo hetket, kun kävelee autosta asiakkaan sisään, ovat ihan mahtavia, kun raitis ilma tuntuu upealta hengitellä.

      Poista
  11. Huh, kävipä ikävästi. Onneksi mitään ei murtunut.
    Et muuten kertonut mitä teitte sille keltaiselle batmaninkuorelle. Siihen voi laittaa leivinjauhetta ja vettä, sitten ravistetaan ja heitetään se pihalle, jossa se räjähtää. Tai ehkä tuo liian iso tähän tarkoitukseen.
    Huomasin, että Suuri ompelukisa alkoi, mutta voi sitä pettymystä, kun olin tuon kauden jo aiemmin katsonut Areenasta. Voi kun ne näyttäisivät uusia kausia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ;D :D Tuo kolahti ;D Täällä päinhän nuo omatekoiset pommitkin posahtelivat. Ihan uutisiin saakka pääsivät. Vähän ikävissä merkeissä kylläkin, kun oli jonkun lapsen kasvoillekin lentänyt ainetta. Luulen, että jätän nuo pommijutut tekemättä. Sen sijaan mietin kyllä, että mitä tuosta munankuoresta voisi tehdä, kun on noin upean kokoinen.
      Ensin tuli yksi vanha kausi, enkä käynyt sitä katsomaan, Sitten huomasin, että alkaa uusi kausi, jota en ollut nähnyt. Tällaisia ohjelmia pitäisi olla enemmänkin. Voisi olla ihan kotimaisiakin versioita. Tykkään eniten siitä, kun keksitään vanhoista tekstiileistä uusia juttuja.

      Poista
  12. Onneksi kaatuminen ei aiheuttanut vakavia vammoja!!!
    Jätän tämän ♥ vain tähän ja toivotan mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Samaistin itseni välittömästi niihin asiakkaisiin, jotka kaatuvat ja lonkka murtuu. Hyvin menee taas viikonloppu työn merkeissä.

      Poista
  13. Joo, äkkiä sitä lentää kun jäätikkö sattuu. Toivottavasti selvisit ilman isompia vaivoja. Ekan kerran lumisateen jälkeen meinasin lentää itekki talvikengillä. Ei pääsis mihinkään liikkumaan ilman nastakenkiä, mutta eipä niillä voi ajaa autoa eikä pitää sisällä muutenkaan.
    Hienot kekkerit on teillä ollut ja osuva lahja ihan.
    Yllätys taas tuo maskipakko, taasko se tulee se pelottelukausi senkin takia.
    Nuo ohjelmat on kivoja, joskus olen katsellut, mutta neulominen ja lukeminen vie liikaa aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei onneksi käynyt huonosti. jalka on kestänyt rasitusta melko hyvin. Kävin jopa kuntosalilla eilen. Oikeaa kättä joudun kyllä vähän varomaan sielläkin.
      Arvasin, että maskipakko tulee ainakin hoitohenkilökunnalle. En jaksa uskoa, että koko kansaa siihen enää patistettaisiin. Testauksiakaan ei enää tehdä, kuten aiemmin. Pitää siis vain arvuutella, onko asiakkaalla nuha, lentsu, vai peräti korona. Mikäli joutuu sairaalaan, niin siellä testaavat.

      Poista
  14. Onneksi kaatumisesi ei aiheuttanut suurenpaa vahinkoa. Olisi voinut kyllä käydä tosi pahasti.
    Mainiot kuvat kaikista nelijalkaisista vieraista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli onni onnettomuudessa. Pientä jomotusta vain tärähdyksen jäljiltä.
      Jalkoja oli niin monta, että laskutkin sekosivat ;D

      Poista
  15. Onpas teillä ollut karvaisia kavereita pirtti täynnä ja Frodo piilossa<3 Onneks et telonu itteäs kaatumisessa!
    Voisin kuunnella orkesterinne soittavan Meksikon pikajuna ja Jimmy banjoaan soittaa :D
    Kaiholla aattelen muinaista namilakkoani, se kesti jopa joulun ajan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiiätkö kuule mitä!? Aloitin suklaalakon tänään taas uudelleen, suunnilleen klo 14, vähän ennen työpäivän päättymistä ;D
      Meksikon pikajunassa laulusolistina oli meidän saksofoninsoittaja ja Jimmynä kitaraa näpläili kitaravirtuoosimme ;)

      Poista
    2. Tsemppiä<3
      Varmasti mahtavaa musiikkia :D

      Poista
    3. Ihan vaan ilmoitusluonteisesti, että aloitin suklaalakon taas tänään kello 11 ;D

      Poista
  16. Minä katson areenasta ompelukisaa, tyttäreni taas keramiikkaa. Ompelukisa on hyvin viihdyttävä. Minähän joskus ajattelin ruveta muotisuunnittelijaksi. Tuo kiire näyttää koituvan monelle kohtaloksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moni ompelus tulisi kisassa varmaan hienommaksi, jos olisi rauhassa aikaa tehdä. Kierrätys on minusta se mielenkiintoisin osio. Kyllä tuo ohjelma tuo jonkinlaista kipinää omaankin inspiraatioon. Vielä kun löytyisi toteutus :)

      Poista
  17. Onneksi ei kaatumisessa käynyt pahasti. Jännä, miten sitä kaatuessa ensimmäisenä miettii, näkikö kukaan. Ihan kuin se olisi tärkeämpää, kuin kaatumisessa saadut mahdolliset vammat.
    Ohjelmistossanne oli hyviä biisejä. Ymmärrän hyvin, että alkaa hyräilyttää. Olin eilen Musiikkitalossa HKOn Yön tarinat -konsertissa. Niin vain klassisen musiikin tahdissakin alkoi sormet ja pää heilua musiikin rytmissä.
    Ihania nuo teidän kissa, niin omat kuin lainatutkin. Eivätkä koirien kohdalla ihanuus yhtään himmene. Hauskasti veijarit yrittivät sohvan alle kurkkia, josko Frodo tulisi näkyviin.
    Isän hoivakodista ei vielä ole tullut viestiä maskipakosta. Saattaa olla, että isänpäivävierailulla käytän maskia, sillä hoivakodissa syksyn rokotukset on vasta aloitettu. Kaikenlaista lentsua on tuttavapiirissä tosi paljon liikkeellä, myös koronaa. En todellakaan halua viedä isälle ja muille iäkkäille ihmisille mitään tautia.
    Mukavaa viikonloppua ja Pyhäinpäivää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen verran vauhdikkaasti rysähdin, että tuli tuo näkyvyys mieleen vasta kakkosena. Onneksi ei käynyt pahemmin, vaikka hetken niin luulin. Nilkka vielä rasituksessa vähän vihoittelee.
      Klassinen musiikki on kaunista. Soitan sitäkin usein. Toisessa orkesterissa ohjelmistossa on enemmän klassistakin mukana.
      Täällä näkyi lehdessäkin jo suositukset palvelutalojen ja sairaaloiden vierailuista. Maskeja ja käsidesejä pitää käyttää. Ei tainnut olla vielä mainintaa siitä, kuinka paljo ja usein päästetään vierailijoita.
      Tänäänhän onkin tosiaan pyhäinpäivä. Minulta meni kaikesta mainonnasta ja muusta huolimatta jotenkin ohi. Yksi asiakas sanoi, että pyhä ja minä korjasin, että lauantai vasta, johon hän totesi, että pyhä kuitenkin, kun on pyhäinpäivä :)

      Poista
  18. Kivasti eläinvieraita on ollut. Kyllä näitä postauksia luen, mutta kommentointi on jäänyt (muuallakin) ku on aina ongelmia, nimellä ei onnistu tai onnistuu = arpapeliä tai sitten ei onnistu lainkaan. - KristiinaS-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merkillisiä ongelmia. Minä kirjoittelen kommentteja joskus anonyymisti, jos kommentoin puhelimella.
      Pysytään "linjoilla", vaikka ei aina niin näyttäisi, tai kuuluttaisikaan :)

      Poista
  19. Ihannoin aina noita teidän eläin suloisuuksia, ovat kuin filmitähtiä.
    Heidän ilmeistäkin näkee mitä he ajattelevat...
    Kiipeilypuusta onkin tullut suosikki lekottelu paikka, kyllä
    kelpaakin pehmoisessa pussukassa nukkua.
    Juku! on kindermunalla kokoa ja herkku suklaata paljon enemmän.
    Soittotaito on hieno taito, pienenä soitin pianoa ja se sitten jännästi
    jäi , kun ikää tuli enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tuntuu, että ymmärrän jo ilmeestä (kuin ihmisillä puolesta sanasta ;) ), mitä kissat ajattelevat :) Muutun ehkä itsekin kissaksi seuraavassa elämässä ja tämä on opettelua sitä varten ;)
      Kinder -suklaa on hyvää, kun siinä on se valkosuklaa mukana. Hämmästyin, kun minullekin tuli melkein (vain melkein) raja vastaan jo puolikkaasta munasta.

      Poista
  20. Batman, yes 🖤 Suosikkini supersankareista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käy ostamassa iso Kinder -muna, niin sinullakin on mahdollisuus saada ikioma Batman ;D

      Poista
  21. Onneksi ei kaatumisessa käynyt pahemmin! Minäkin kaaduin kerran jalkakäytävällä niin, että en miettinyt näkikö joku vaan että viitsinkö tästä edes enää noustakaan. :)
    Oi hyvänen aika, kuinka nuo kissulit ja koirulit ovat suloisia. Varsinkin kakkos- ja kolmoskuvaa voisin jäädä katsomaan koko illaksi: <3
    Onpas harmi, jos konsertteihin ei tule kovin paljon yleisöä. Minusta olisi nimenomaan mielenkiintoista kuulla paikallisia muusikkoja.
    Mukavaa alkanutta viikkoa sekä onnea lakkoiluun! Minullakin on suklaalakkoja useampi päivässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ennen joulua ehtii aloittaa vielä monta lakkoa ;D
      Minulla oli onnea kaatumisessa, kun ei käynyt ihmeemmin. Tuollainen pistää kyllä miettimään, miten nopeasti voi elämä muuttua, jos vaikka murtuisi joku paikka. Eilenkin hiippailin tuossa samassa pihassa tosi varovasti, vaikka jäät on sulaneet jo monta päivää sitten ;) Jäi vähän sellainen varovainen tunne tuosta paikasta.
      Parin viikon päästä mennään kauppakeskukseen soittamaan joululauluja. Siellä on varmaan "yleisöä" ;)

      Poista
  22. Olipas monenlaista juttua ja tapani mukaan en muista puoliakaan, mitä olet kirjoittanut:) Mutta hieno on kissojen kiipeilypuu, jos en ole sitä aikaisemmin muistanut sanoa. Ja ihania kappaleita olette kokoonpanolla soittaneet; heti piti alkaa kuuntelemaan Perfidiaa, Cry me a riveriä ja The midnightsun never setsiä:):) Niin ja hyvä oli tietää, että hoitohenkilökunnalle on määrätty maskipakko. Mietin tuleekohan se taasen henkilökohtaisen avunkin piiriin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän tuo maski kai jonkinlaista turvallisuudentunnetta tuo.
      Tulee mieleen myös muutamia erityistilanteita, jolloin sitä turvallisuutta ilmeisesti erityisesti tarvitaan, esim. joku iäkäs henkilö, joka ei millään meinaa jaksaa työntää rollaa kauppareissulta kotiin, ei malta luopua maskista yksin kävellessään. Tai yksin autoileva henkilö maski kasvoillaan ;) Kai niissäkin joku pointti on, vaikka minä en sitä tajuakaan ;D
      Tuo Swinging shepherd blues oli erityisesti huiluille sovitettu :)

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!