keskiviikko 2. elokuuta 2023

Mereltä metsään


Mökkijämistely jatkui taas sukkaparin verran.  Sukkien tarkastaja ei tee valituksia mistään yksityiskohdasta, koska on jo niin unessa päivän tapahtumien jälkeen. 


Mökin lankakätköissä on jos jonkinlaista pussukkaa, vaikka tein eräänlaisen inventaarionkin alkukesästä, ja heitin pois muutaman epämääräisen nyssykän.  Jostain ihmeellisestä syystä tämä jäi...  Ehkä hain vähän haastetta tämän Nallehässäkän kimppuun käymisessä 😂
Langat olivat 30cm-2m pätkissä. 


Pääteltävää oli aivan valtavasti. Onneksi ymmärsin alkaa päättelemään lankoja jo neuloessa.  Alla esimerkkiä siitä, miltä näytti esim. kantalappujen neulomisen jälkeen. 
Sukat ovat sisäpuolelta ihan siistit, päättelyistä  huolimatta, mutta sisäpintatuntuma on hieman karkea. 
Valmiiden sukkien paino on 120g ja ne sopivat jalkaan  numero 39. 


Kaiken tuon älyttömyyden jälkeen olen tyytyväinen, että sain lankamäärää vähennettyä melkoisesti!  Heitinkö nämä loput langat roskiin....? No en tainnut heittää 😃, jos vaikka joskus tarvisi...

 

Alku oli minusta niin kauniin värinen, oli oikein ilo neuloa ja nähdä uusien raitojen puskevan esiin. Lopulta kaikki sinisävyiset  loppuivat ja oli pakko ottaa mukaan  noita vihreitä. Siihen se ilo sitten tyssäsi.  Nimeän sukat "Mereltä metsään" -nimisiksi. 


Merri pääsi viimein ulkoilujännityksestään ja viettikin runsaasti aikaa  kyttäyshommissa. 


Frodon päätä ei saanut kääntymään mikään ulkoilu. Se vietti suurimman osan päivistään sohvan alla puulaatikossa.  Muutamana yönä nähtiin/ kuultiin melkoisia villikohtauksia.  Merriltäkin meni yöunet, kun piti kytätä, milloin sieltä toinen taas hyökkää. Mmrrroooouuuhhhhh!


Pitää oikein mainita pari ruuanlaittojuttua, kun minä en niin hirveästi ole viime vuosina jaksanut panostaa tuohon hommaan. 
Paistoin mökillä isoja räiskäleitä, jotka täytin jauhelihalla, kaisersalaatilla, juustoraasteella, sipulilla. 


Täytettyjä kesäkurpitsoja. Täytteenä pian vanhaksi menevää ryynimakkaraa muhennettuna, juustoraastetta, Koskenlaskija - tuorejuusto (levittyvä) ja tietysti kesäkurpitsojen koverrettua sisustaa. 

Kumpikin tosi hyviä eväitä, vaikka itse sanonkin! 

Yhtenä päivänä löysin lenkillä käydessäni kourallisen kanttarelleja, jotka paistoin sipulin kanssa 😋





Merri jäi vielä mökille haaveilemaan, kun minä lähdin. Loma on loppu, kuten aina tuppaa käymään.  Lähdin aamupäivällä mökiltä ja ehdin vähän asennoitua suureen muutokseen  ennen iltavuoroon lähtöä.  Oli oikeastaan aika shokkihoitoa joutua ihmisten pariin, kun on melkein 3 viikkoa liikkunut metsän keskellä  pelkissä pieruverkkareissa, hiukset sojottaen 😂

Jonkin sortin episodi tapahtui kotimatkalla, kun minusta tuntui kesken ajon, että päähän hyppäsi jotain suurehkoa...    Pysäytin auton tienviereen (onneksi ei tullut autoja) ja se jokin hyppäsi hartialleni. Päästä ei löytynyt mitään, ei liioin hartialta. Paitaa heiluttelin, melkein heitin kokonaan pois, kun ei otusta löytynyt. Ei penkilläkään. Lopulta uskaltauduin autoon ja katsoin vielä ympärilleni. Siinä se oli!  Iso heinäsirkka heti pään korkeudella auton seinämässä!  Lopulta se tajusi, että ulospääsy on mahdollinen ja katosi. Oli aika kuumottava tilanne...   

Kesä jatkuu... hyvää lomaa lomalaisille ja onhan se kesä muillakin. 

28 kommenttia:

  1. Kivat sukat! Mutta mielettömän sinnikäs olet kyllä päättelyissä, huh huh. Minulta jää noin lyhyet langanpätkät käyttämättä, pistän ne suosiolla roskiin, ettei tule kiusausta säästää ;-)
    Ihanat pojat, Merri niin söpönä siellä metsässä. Tsemppiä työn alkuun! Isot heinäsirkat ovat tosiaan isoja. Hyvä, ettei ollut muuta liikennettä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En laskenut langanpätkiä, mutta noin karkeasti laskettuna niitä tuli yli 100/ sukka, eli ei mitään järkeä, mutta hauska haaste ;D .
      Merri on saanut jo 2 metsähiirtä ja sisiliskon, sekä sudenkorennon. Frodolla taitaa olla jo vähän ikävä kotiin. Minustakin on outoa olla yksin kotona, kun muu porukka on vielä mökillä. Olen kuulevinani välillä jopa kissan maukumista ;)

      Poista
  2. Maistoitko Merri vettä? Järvivesi on nimittäin ihan erilaista kuin mitä vesikiposta löytyy. - Pepsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilin tassulla. Maistoin ämpäristä T. Merri

      Poista
  3. Jämälangat on ihanaa saada käyttöön. Mereltä metsään on oikein sattuva nimi kyseiselle väritykselle.
    Karmiva juttu tuo kimppuun käynyt heinäsirkka - vielä kesken ajon. Aivan kuin jostain kauhuleffasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan saavutukselta tuntui. Haastoin pätkät ja voitin! 😅
      Ylä- tai alaosan väritys olisi ollut kiva yksiltään, mutta yhdistettynä vähän erikoinen. T. Sartsa

      Poista
  4. Olitpa tosi kärsiväinen sukkien kutoja ; en itse kyllä pystyisi samaan. Mutta hienoa kun pääsee langanpätkistä eroon.
    Heinäsirkkoja en muista nähneeni enää pitkään aikaan ja taidanpa olla jo siinä iässä, etten kuulekaan niitä enää :-).
    Tsemppiä töihin ! Kyllä se muutaman päivän päästä taas alkaa sujua .....ihmisiin tottuu :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mökillä voi tikutella hissukseen.
      Parin työvuoron jälkeen olen jo lähes sitä mieltä, että 26 asiakasta päivässä on liian monta ihmiskohtaamista, mutta se taitaa olla jo vähän eri juttu. 2 työpäivän jälkeen maistuu taas vapaapäivä 😊 T. Sartsa

      Poista
  5. Mitenköhän tuo tarkastaja, saakohan hän kohta potkut, kun on noin väsynyt töissä. :-D

    Nyt en ihan ymmärtänyt, että neuloitko nuo sukat niistä langanpätkistä? Mulla ei kestä hermo edes katsoa tuota lankakuvaa, saati sitten että olisin neulonut langoista jotain. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällainen tarkastaja on oikein hyvä, muuten pitäisi ehkä lahjoa hyväksytyn suorituksen saamiseksi. 😅
      Justiinsa niistä pätkistä. Yhteen raitaan meni maksimissaan joku 4, jopa 5 pätkää, eli 8-10 pääteltävää langanpätkää. Sitä kun on vähän haasteita kaipaava, on niitä kehiteltävä kaikin tavoin.

      Poista
  6. Olla metsä nyt:
    lämpönä, pisaroina
    aavistaa yllätys.

    Runorobotin terveiset sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vai runorobotti! Se on minulle ihan uusi juttu :) No hyvä, että robotti heräsi henkiin runoillakseeen minulle terveisensä. Tuotahan pitää oikein makustella :)

      Poista
  7. Minulla kun ei ole kokemusta kissoista, niin hämmästelen sitä, että kissoja jännittää ulkoilu. Samaan aikaan hämmästelen taas sitä, että omalla asuinalueellani säännöllisesti sisäkissoja karkaa omille teileen ja niitä ei meinata saada kiinni millään. Ei edes useilla loukutusyrityksillä tai jäljittäjien käytöllä. Ilmeisesti kissojen sielunelämät voivat vaihdella hyvin suuresti, että toinen ei halua ulos, jotain kiinnostaa ulkoilu karkailuun saakka ja osa karkulaisista viehättyy ulkoilusta niin, että ei halua palata.

    Tsemppiä työarkeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos Merri pääsisi mökillä vapaaksi, se lähtisi kiitona tielle päin, ehkä kotia kohti? Jos osaisi. Narussa se on nyt kuitenkin viihtynyt oikein hyvin, kunhan ensin tottui metsän ääniin ja hajuihin. Terassiremontin äänet vieressä eivät erityisesti vähennä jännitystä.
      Frodo oli eilen ulos uskaltauduttuaan pelästynyt jotain kovaa ääntä ja pinkaissut karkuun niin, että flexi paukkui perässä. Mies lähti sen perään, eikä ehtinyt kuin kulman taakse, kun kissa juoksi jo samaa vauhtia takaisin mökin oven taakse maukumaan ;)
      Kotonahan Frodo on alkanut välillä jekkuilla ja irrottautua kaikista mahdollisista valjaista, jotka sille on hankittu. Ennen se ei uskaltautunut pihasta pois, mutta nyt se suuntaa ihan joka kerta ns. ei-toivotun naapurin pihalle.
      Arki alkoi iltavuoroilla (joista enemmän tykkään). Tästä yhden vapaan jälkeen taas aamuihin pakertamaan. En vaan osaa käydä ajoissa nukkumaan tai jotain. Mökkielämä oli kyllä selvästi tuulettanut pääkoppaa positiiviseen suuntaan :)

      Poista
  8. Ihanat sukat. On kyllä ollut kova päätteleminen.
    Ihania nuo Merrin ja Frodon kuvat. Kyllä siellä metsässä on paljon kummasteltavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päättely alkoi tuskastuttaa jo heti alussa, mutta onneksi älysin alkaa päättelemään jo varren aikana.
      Varmasti on aivan eri hajut, rapinat ja äänet :)
      Tänään kissat tulivat kotiin yli viikon mökkeilyn jälkeen. Frodo ilahtui selvästi ja kulkee edestakaisin mielissään. Merri on jotenkin hämmentyneen näköinen, että taasko piti tulla tänne.

      Poista
  9. Tosi kiva kuvasarja ♥ Hyvä sana tuo "mökkijämistely" 😀 Ei takuulla löydy sanakirjoista.

    Kissa laatikossa, hauska. Maukkaan näköiset räiskäleet ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei taida löytyä ;D Minulla on vähän outoja sanoja välillä. Tuostahan voisi ymmärtää myös, että mökkien jämistä tehdään uusi mökki ;)

      Poista
  10. Luin otsikon ja ajattelin sun kirjoittavan mun elämästä ;) Mereltä ahvenia ja metsästä mustikoita. Mutta ilman yhtään kissaa, yhyyyyy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoitan enimmäkseen sinun elämästä :) Toisaalta ahvenista en tiedä mitään ja mustikoitakin olen kerännyt kovin nihkeästi verrattuna sinuun, voisin kuvitella :)

      Poista
  11. Jämistely on TOSI palkitsevaa!! 😀
    Hiisi, että harmittaa, olen vienyt kaikki langat mökiltä hiirien pelossa kotiin, ja nyt olisi niiiiiin jämäfiilis! Ja dekkarikin jäi kotiin! Josko sitten vaan pesisin ikkunat...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti harmittaa, jos ei ole langan lankaa! Suorastaan järkyttävää! Muista, että et toiste tee tuollaista virhettä ;D Ja olen ihan tosissani!
      Minustakin tuntuu aina mökillä, että jotain pitäisi tehdä, ihan mitä vaan, kunhan jotain. Pelkkä oleminen on sietämättömän keveää. :)

      Poista
  12. Kuinka tarkastajalla noin pääsi ote herpaantumaan, että melkein nukkuu työn viereen. Suorastaan pöyristyttävää piittaamattomuutta! Onneksi työ näyttää täyttävän kaikki laatuvaatimukset, eli vahinkoa ei tapahtunut. Mukavasti sait käytettyä langan loppuja, se on aina ilahduttavaa. Aurinkoisia työpäiviä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkastaja oli aivan sippi joka ilta ulkoilun jäljiltä ;) Metsäinen ilmasto on selvästi uuvuttavaa.
      Sitä aurinkoa, eli maanantaipäivää tässä odotellaankin jo tuskan hiki otsalla. Nykyisen lämpötilan päivätkin ovat olleet todella nihkunahkuja ja hikipisaroita valuu selkää pitkin jo pelkästä asiakkaan luo siirtymisestä ;)

      Poista
  13. Ihana tuo viimeinen kuva! Komppaan muita ja totean, että sinnikäs päättelijä olet. Kuukkeloin värinvaihto-ohjeen ja laitan sen tähän sinullekin:
    https://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/tee-itse/neulonta/nain-saat-raitaneuleen-varinvaihtokohdasta-huomaamattoman
    Meinaan kokeilla.
    Voimia duuneihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikutti aika yksinkertaiselta keinolta. Pitää kokeilla, jos satun muistamaan ko tilanteessa.

      Poista
  14. Siis tuo on ihan kamala kyllä, kun kesken autolla ajon tuntee jotain kiipeilevän itsessään tai joku ampiainen alkaa pöristellä ympärillä. Aina ei pysty heti pysähtyä, mutta onneksi tähän asti tilanteista on selvitty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tosiaan pelästytti, kun vauhtiakin oli 80 ja piti hetken aikaa olla täysin paikoillaan, hiljentää ja toivoa, että otus pysyisi paikoillaan ;)

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!