lauantai 26. helmikuuta 2022

Tänään

 Viikon aikana ei ole tapahtunut arjessa oikein mitään.  Keltaiset lapaset valmistuvat vähän kerrallaan, hitaasti.   Työ vie kaikki mehut ja maailma on mullin mallin.  Sanat ja lauseetkin tuntuvat kadonneen.   Kamera on sentään räpsynyt silloin tällöin.

Frodo on ottanut paikkansa perheessämme.  Se elää täydellä nuoruuden innolla ja kasvaa päivä päivältä.


Yhteistä arkea vietetään näinkin leppoisissa merkeissä, lämpöpumpun alla. 


Terassin vieressä lumikasa kohoaa kohti taivasta. 


Arttu on vienyt minua vähän lenkillekin. Valkoista koiraa on vaikea erottaa hangesta 😂


Frodo Pitkätassu tunkee viereeni nojatuolissa, vaikka ei mahtuisikaan.  Asento voi olla hankalakin, mutta ei näytä haittaavan. 


Maia kävi kylässä. Alkutervehdys sujui hyvin, mutta tytöt on tyttöjä.  Kähinää ja sähinää riittää, jos reviiriä rikotaan. 


Sam alkaa jo hiljalleen luottamaan pikkukaveriin. Frodo sen sijaan on luottavainen kaikkia isompia kissoja kohtaan.  Ne ovat sen kavereita, jos ne ovat kerran Merrinkin kavereita. 




36 kommenttia:

  1. Maailmaa pehmentää kummasti tuollainen karvatassu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin haluaisin asian nähdä :) Lempeää päivää sinulle!

      Poista
  2. Oho, mikä lumikasa. Tuollaisia oli mun lapsuudessa paljon, ja kun lumet putosivat katolta olohuoneen ikkunan eteen, olohuoneesta ei nähnyt ulos lainkaan. Muistelen, että lumikasa olisi myös innostanut jonkinlaisiin liukumisleikkeihin katolta, mutta muistaakseni äiti ei ollut liu'uista kovin ilahtunut.

    Siinä on Frodo tunkenut itsensä ahtaaseen väliin, mutta eipä näytä tosiaan paljon haittaavan. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me laskettiin pienenä ulkorakennusten katoilta liukumäkeä (peltikatto) isoihin lumikasoihin ja välillä upposi aika syvällekin. Minulta meni housuista persaus puhki... Tulee mieleen myös ne jokatalviset lumiluolat, joita rakennettiin. Mitä isompi kasa, sitä komeampi luola. Nyt tulisi aika hienoja luolastoja, jos viitsisi lähteä kaivelemaan ;D
      Lähekkäin on hyvä olla :)

      Poista
  3. Huh mitä lumikasoja... Ja ihanat Frodo ja Merri <3 Rapsutuksia ja silityksiä kaikille kisuille ja koirille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä nuo lumet tuosta vielä juhannukseen mennessä sulavat ja alta paljastuu kukkapenkki :) Onneksi tuo koristepuu on hiukan kauempana, niin ei katolta tippuva lumi ole sitä katkaissut.

      Poista
  4. Aivan ihana tuo ensimmäinen kuva Frodosta, ja muutkin kissakuvat:)
    On kyllä kunnon lumikasa, ja katselin sitä kuvaa pitkään etsien Arttua, mutta ei Arttu tainnutkaan olla siinä kuvassa;D
    Mukavaa viikonloppua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen takia Artulla on siniset valjaat, että sen erottaa tuolta hangesta ;D Täytyy toivoa, että lumi sulaa vähitellen, eikä keräänny tulvaksi asti. Tuntuu hullulta muistella, että tuossa kasan kohdalla maalailin puujuttuja viime kesänä ;)
      Samoin sinulle!

      Poista
  5. Oho jopas on teilläkin lunta.
    Tuntuu täälläkin,että hukutaan lumeen.
    Niinpä kovasti tuo maailman tila huolestuttaa.
    Voi miten ihanat kuvat olet ottanut taas lemmikeistä,nuo ilmeet ja eleet. Heillä ei ole huolen häivää❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piha ja parkkitila on kaventunut hurjasti lumen myötä. Onneksi tie pihasta päästyä jo aika hyvin höylällä vedetty, eikä siitä enää tule lössöä. Paitsi jos tulee lisää lunta...

      Poista
  6. Tsemppiä työnraatajille!
    Lumikasat on massiivisia, pulkka alle ja mäkeen. Liukasta laskiaista.
    Lapsena ei tarvinnut olla kummostakaan kasaa, kun oli alla muovipussi ja taas mentiin 😂
    Teillä on maailman melskeisiin pehmeitä tassuja ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulin just töistä ja huomaan, että jaksoin vielä raahautua kahvipöytään. Mies tarjoilee juuri jäätelöä ;D
      Minulta meinasi mennä koko laskiainen ihan ohi. Ei sen puoleen, että se mitään kummempaa toimenpidettä olis aiheuttanutkaan. Muovipussimäet oli hauskoja! Vähän oli pehva hellä, kun sattui muhkuraisempaa mäkeä :)

      Poista
  7. Mahtavasti on lunta teillä. Tuosta kinoksesta pääsee mukavasti katolle, jos sinne pitää päästä. Ihanat kissat ja tuo koira olisi minunkin mieleeni lenkkikaverina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipäs Merri olekaan huomannut kiivetä katolle :) Kiikun katolla se käy välillä kurkottelemassa kattoa sisäpuolelta. Etsii varmaan jotain korjattavaa ;)

      Poista
  8. Lapsena tosiaan kaivettiin luolia ja hypittiin katolta kinoksiin, kun talon vierellä oli katolta pudotetut lumet. Hauskaa oli eikä osattu pelätä. Äidin luona on hupaisa Ilmiö: mies ja pojat voivat rauhassa kolata lunta katolta, jos minä istun keittiössä lukemassa viikkolehtiä. Jos minä menen kaveriksi katolle, kampeutuu vanha äitikin sinne ”neuvomaan” ja kolaamaan. Ja kun hän on katolla, ei kukaan osaa kolata oikein. Jos ei ole itse siellä, niin hyvää työtä tekevät. Joten minä istun keittiössä lukemassa lehtiä, jotta toiset saavat työrauhan. Sukulaisille olen kertonut, ettemme kovin paljoa tee apuna, koska kukaan ei osaa tehdä hänen mielestään oikein.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskaltaako kukaan edes kolata, kun äitisi on katolla ;) Kaikki vaan pelkäävät, että hän putoaa. Onhan nuo jutut vähän ihmetyksen aiheita ulkopuolisille, jos ei ole tarkempaa tietoa. Välillä pitää vaan antaa olla.
      Tänään "pilasin" yhden asiakkaan päivän tiskaamalla hänen lusikkansa. Jatkossa osaan olla koskematta niihin ;D

      Poista
  9. Onneksi kissat eivät tiedä maailmanmenosta mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä niin. Ihmettelevät vaan, mitä ihmiset touhuavat milloinkin. Jossain päin voi olla niilläkin ikävät paikat.

      Poista
  10. Frodo onkin kasvanut ja saanut pyöreyttä kroppaansa. Kiva, että yhteiselo Merrin kanssa sujuu jo hyvin. Olen joskus kuullut sanonnan, jonka mukaan kissa mahtuu sinne, minne se saa päänsä ujutettua. Frodon mielestä tunnelma on mukavan läheistä, jos vain vähänkin sopiva koko sille löytyy.
    Joo, lunta riittää - tarpeeksi sanoisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, se ei ole enää tikkujalka, kuten aluksi ;) Nojatuoliin ahtautuessa on luvassa myös viihdykettä, kun puikot heiluu ja lanka kulkee. Sitä ehtii jopa välillä mossottaa suussaan, kun silmä välttää. Neuloja huomaa sen vasta märkien silmukoiden pulpahdellessa käsiin.
      Tänään on ollut yllättävän keväinen päivä. Varmasti jo osa lumesta haihtui, ainakin toivon niin :)

      Poista
  11. Lumimäärä on tänä talvena täällä Helsingissäkin aivan valtaisa. Taloyhtiössämme tehdään itse kaikki lumityöt ja kolattavia kulkuväyliä riittää. Onneksi on lumilinko. Ollaan jouduttu myös sellaiseen hommaan, että kolataan lumia lingolle tiettyyn kohtaa, josta linko sitten linkoaa ne korkean vallin päälle.

    Kisulaiset ovat aina niin söpöjä. Karvakaveri vieressä varmasti hieman pehmentää maailmaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika hurja homma tuo lumityö (ja kesällä varmaan nurmikko?) asukkaiden toimesta. Monessa talossa homma jää vain muutamien harteille. Meilläkin on pihalla työnnelty lumia leveällä lapiolla, ja mönkkäri työntää lumet sivuun. Sillä ei saa korkeuksiin, joten piha on kaventunut jokaisten lumitöiden myötä. Olisko tänään jo vähän sulanut, kun aurinko on killittänyt koko päivän. Aamun pakkasasteet ovat muuttunut lämpöasteiksi päivän myötä.

      Poista
  12. Frodo on kyllä silmin nähden kasvanut. Kivat kuvat jälleen kerran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Frodo saa hiljalleen lihaa luiden ympärille ja lihaksiin voimaa :)

      Poista
  13. Lutusia kuvia!
    Lunta on runsaasti tänä talvena.
    Hurjaa olisi jos sisällä ollessa katolta tipahtaisi ulko-oven eteen tuollainen määrä lunta.

    Suloista piristävää seuraa on sinulla. Ihania kisuja ja hauveli.
    Ei vilske lopu huushollissa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuohon kun vielä lisäisi, että se olisi talon ainoa ulko-ovi ja ikkunat korkealla ;) Ei ole onneksi tuollaista vaaraa. En ole töissäkään koskaan törmännyt moiseen, vaikka välillä onkin ollut hankalaa päästä ulko-ovelle, kun pihatielle on rojahtaneet lumet. Tulee mieleen kyllä yksi lapsuuden kolttonen... Kaveri ei ollut kotona ja keksin tehdä jekun: tumppasin suojalunta heidän ulko-oven alaosaan koko matkalta, että ovea ei saisi auki. Sisällä olikin heidän vaarinsa, joka tuli ihmettelemään kolinaa ja jäin tietysti kiinni ihan verekseltään ;D

      Poista
  14. En olisi koiraa huomannut tuossa yhdessä kuvassa ellet olisi maininnut! :D

    VastaaPoista
  15. Kivat kuvat taas ja hauskat ne Frodon asennot nojatuolissa. Itse joudun toteamaan, että sama se lumelle, mutta täällä ainakin on ihan törkeän liukasta! Erehdyin eilen tulemaan kaverin luota ihan väärästä kohtaa. Pitkät portaat ylös olivat ihan ok, mutta niiden välissä oli jäistä nousua eikä mitään pitoa. Onneksi siinä oli kaide, jonka avulla sain hinattua itseni ylös. Meinasin monessa kohtaa tulla aika avuton olo, mutta ei sinnekään voinut jäädä.
    Hyvää alkanutta viikkoa sekä vaihtuvaa kuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liukasta on tosiaan ollu sekä suoranaisen liukkaan jään takia, että hirmuisen röpelön ja epätasaisuuden takia.
      Hirveän hyväksi en tätä omalta kohdalta nyt sanoisi, mutta sinulle toivon kaikkea hyvää!

      Poista
  16. Eilisen päivän kaivelin omenapuiden ympäriltä lunta pois. Rusakot tekevät tuhojaan, mutta nyt ne eivät toivottavasti ylety oksiin, kun lumi on kaivettu käpälien alta pois. Huh, olihan homma, sillä lunta on melkein metri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos minä alkaisin samaan hommaan, niin naapurit ois varmaan porukalla ikkunoissaan ihmettelemässä ;D meillä on monta puuta kuollu pystyyn ja yksi syy on ollu jokeisella se, että jänikset on pureskellu, eli turhan huolettomalla hoidolla olleet.

      Poista
  17. Onpas siellä söpöläisiä vaikka kuinka paljon :).

    VastaaPoista
  18. Hei, on kiva lukea blogiasi, käyn monta kertaa viikossa kurkkimassa joko olisi uusi postaus. Kirjoitat niin elävästi ja monipuolisesti, ja kissajutut uppoavat kissattomaan kissanystävään. Lapsena kirjoittelin itsekin juttuja kissani suulla. Olen vuosia keräillyt neuleaineistoa omaan tulevaan blogiini, jos siihen vaikka eläkkeellä olisi aikaa ja sinniä koneen ääressä istumiseen. Siihen on vielä vuosia. Ajattelin kertoa, että juttusi ovat odotettuja. Olen vain kerran aiemmin kommentoinut täällä.
    Kaikkea hyvää kevääseesi🌞

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten mukavaa, että kommentoit! Muistan kyllä, että olet kommentoinut ennenkin :) Kommenttisi lämmittää mieltä etenkin tänään, kun olen vähän alavireinen ja joudun jäämään töistäkin pois vähäksi aikaa. Mukavaa, kun tietää, että jossain on joku/ jotkut, joiden mielestä juttujani on kiva silmäillä :)
      Jos bloggailu kiinnostaa, niin se on ihan helppoa. Jo pelkästään kokeilemalla löytää toimintoja, kun alkuun pääsee, kokeile ihmeessä.
      Aurinkoisia päiviä toivottelen!

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!