keskiviikko 29. joulukuuta 2021

Happea ja hengailua

 


Joulu toi pitkästä aikaa tullessaan migreeninpahalaisen. 4 päivää niivittävässä migreenissä helpottui heti, kun "pääsi" takaisin töihin 😁  Ei ollut kiva, että oli päänsärkyä jouluna, mutta toisaalta sain olla edes pari päivää ihan vapailla, jotta sain levättyä.  
Happi ja raikas ilma tekee hyvää päänsärkyisenä.  Tämä läheinen joenrannan koivikko on minusta aina yhtä kaunis, kuin jostain sadusta.  Kukaan ei ole näköjään vielä hiihtänyt. Yleensä tässä on jonkinlainen latu.


Talventörröttäjiksi jääneet heinät ovat kauniita.  Kaikki kuvat on otettu samalla kävelyreisulla, mutta osa kuvista on aivan sinisiä. 


Veneet ovat talviteloilla. Joen rannassa näkyy joitakin veneitä, ehkä lähellä asuvien kalastelijoiden. 


Joen pinta näyttää jäätyneen kauttaaltaan.  Laiturille ei ole päätynyt istuskelijoita. 


Tarkemmin katsoen keskellä jokea on kasautunutta jäätä ja heikompia kohtia, jopa jäättömiä alueita. 


Ja silti!  Joku on painattanut mopolla rantoja pitkin. 


Toinen "joku" on ilmeisesti halunnut uida avannossa.  Alakuvan vasenta yläkulmaa katsoessa näkee vielä tuon mopon renkaan jäljen, eli läheltä on menty.  Siinä hiippaillessani alkoikin kuulua mopon ääni ja memopeli hurahti ohitseni. 


Joulupukki taisi jotenkin aavistaa, että migreeniä on taas liikkeellä ja toi minulle tämän hienon Zenkuru migreenihatun!  Hattu muodostuu geelitäytteisistä lokeroista, jotka jostain ihmeellisestä syystä alkavat viilentyä, kun hattu laitetaan päähän.  Vaikutus kestää vähän aikaa ja sitten ei enää tunnu viileältä. Hatun voi laittaa jääkaappiinkin, jos siltä tuntuu.  Viileä tuntuu pakottavaa päätä vasten taivaalliselta.  On minulla migreenilääkekin, mutta se auttaa, tai ei auta.  Vaihtoehdot ovat niin sanotusti fifty-sixty 😉


Ennen joulua tein työkavereille pienet joululahjukset.  Olen ostanut kirpputoreilta metallisia rannerenkaita (joita käytettiin silloin Dingon aikoihin 😃).  


Virkkasin kimallelangalla renkaiden ympäri. Samalla virkkasin ripustuslenkin.  Tein summamutikassa nk. unisiepparimaisesti nuo keskiöt neulalla ja langalla. Isot kiiltävät koristeet irrottelin kirpputorilta löytyneestä prameasta kaulakorusta. Ompelin ne, ja alaosan helmet kiinni kaksinkertaisella ompelulangalla. 


Aluksi ei ollut aivan selvää, mitä voisin tehdä ja materiaalien valinnassa auttoi tietysti askartelukissa Merri. 


Ihan mahtavaa, että minulla on sunnuntaista alkaen pari viikkoa vapaata! 

Joulun välipäivätoivotukset Sinulle!

43 kommenttia:

  1. Migreeni on kyllä sieltä ja syvältä - myös minulla oli jouluaattona ja joulupäivänä aivan jäätävä migreeni/päänsärky. Tuollaisesta migreenihatusta en ole ikinä kuullutkaan, mutta kuulostaa kyllä kokeilunarvoiselta jutulta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanotaan, että migreeni häviää iän myötä, mutta en tiedä, miten vanhaksi tässä pitää tulla, että se hetki koittaa ;)
      Ei mitään käryä, mistä tuollaisen hatun voi saada ja onko sillä mitään tutkittua vaikutusta. Sen tiedän, että otsan viilennys päänsäryn aikana helpottaa hetkellisesti.

      Poista
  2. Voi harmi tuota migreeniä ja vielä noin monta päivää.

    Minä olen aikoinaan kärsinyt migreenistä, mutta kun jätin hormonaalisen ehkäisyn pois kohtauksia tuli enää tosi harvoin. Minulla särky ei ole ihan hillittömän kova, mutta usein saan näköhäiriön. Se kyllä estää kaiken tekemisen tehokkaasti.

    Ihania vapaapäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Migreenistä taitaa olla jos jonkinlaisia muotoja. Minulla ei ole oikeastaan koskaan näköhäiriöitä. Jomotus ja puristus kestää joko yhden rajun päivän, tai sitten 3 niivittävää päivää. Migreenilääkkeen ja kylmägeelin tms. avulla pystyn olla töissä, vaikka onkin raskasta. Ihana tunne, kun herää aamulla ja päätä ei enää säre!

      Poista
  3. Voi hurja, onneksi migreeni hellitti. Toivottavasti se ei uudelleen ala sitten sunnuntaina ja kestä paria viikkoa!
    Ihanat koristeet, voi että, Dingon aikaiset rannerenkaat! :-D
    Merrille paljon rapsutuksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. pari viikkoa migreeniä kuulostaa jo painajaiselta, vaikka voin kuvitella, että jollain voi sellainenkin olla. Omani on kovin vähäisen tuntuista, kun kuuntelee, miten kamalia kohtauksia ihmisillä voi olla ja joutuvat sairaalaankin tuon tuosta.
      Minulla oli ulkoisesti aika hillitty tuo Dingo -kausi, mutta musiikista kyllä tykkäsin ja monista lauluista tykkään edelleen.

      Poista
  4. Ai vitsit, ei kyllä yhtään kivaa tuo migreeni! Mutta minäkin haluan tuollaisen kylmämyssyn👍👍 Minulla kun tuppaa aivot kuumeneen rasituksesta ja kylmää käärettä ei jaksa aina hakea…

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa yhtään sanoa, mistä tällaisia saa, mutta kuukeloimalla varmaan löytyy ;) Tämä on erittäin hyvä viilentäjä, jos kuumottelee päätä. käärettä joutuu usein pitelemään, mutta tämä pysyy itsestään. Ulos ei ehkä kannata lähteä ;D

      Poista
  5. Oi, koivikkokuva on kuin sieltä "minun" lammelta, jonne pian taas pääsen!
    Noista kivoista sieppareista tuli mieleen, että mulla on sekaisin vastaavia rannerenkaita Mammalta saatujen valkokultaisten kanssa!? Pitänee erotella ne joku päivä, kun ovat keskenään hieman "eriarvoisia"... Kivoja sieppareita! Työkaverit varmaan tykkäs!
    Migreeni, kuten jo jossain kommentoin, on hanurista! Jospa siinä oli tämän vuoden jäänteet, jotka kumoavat kaikki uuden vuoden vastaavat? Toivotaan niin!
    Leppoisia vuoden viimeisiä päiviä, loman odotusta, vuodenvaihdetta ja mahtavaa uutta vuotta! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedätkö, ihan ajattelin sitä sinun lampiulkoilua, kun tuolla kävelin! Ehkä sain myös niistä kuvista jotain omia viboja :)
      Kaikille ainakin kelpasi. Laitoin ne yksittäisinä Minigrip -pusseihin, etteivät menisi keskenään laatikossa sekaisin. Joulutarrat päälle.
      Olen odotellut "sitä ikää" jolloin migreeni katoaa :) ei tunnu tulevan.

      Poista
  6. Askartelukissaa kiittäminen, että rannerenkaat saivat uuden elämän. Taidan varastaa idean, sillä minulla ei ole askartelukissaa kertomassa tuommoisesta kauneudesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vaan! Kissa antoi luvan käyttää ideaa ja vaikka myydä tekemiäsi sieppareita ilman tekijänoikeusilmoitusta ;)

      Poista
    2. Kävin eilen hassaamassa 6 euroa yht. 60 rannerenkaaseen. VH vähän ihmetteli, kun piti ajaa toiselle puolelle kaupunkia ostamaan "rimpuloita", mutta hiljenihän mies, kun sanoin Merrin käskeneen. Perästä näkyy ;)

      Poista
    3. Wau, noin monta! Niistähän voi tehdä jo vaikka mitä isompaa kollaasia.
      Merri on ilmeisesti ihan tuttu mediapersoona teidän perheessä, kun V.H:kin heti ymmärsi ;)

      Poista
    4. Merri on todellakin mediapersoona meidän perheessä! Nyt on eka erä rannerengashilavitkuttimia roikkumassa ;)

      Poista
  7. Minulla ei päätä särje juuri koskaan. Päänsäryn kammottavuuden koin 2018 loukattuani pääni siten, että seurauksena oli kallonmurtuma ja aivovamma. Sen pohjalta tiedän, kuinka lamauttavaa päänsärky pahimmillaan on. Toivottavasti et joudu kovin usein päänsärystä kärsimään.
    Kivat unisiepparit. Miten ihmeessä keksitkään kaikkea kivaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla ei varmaan ole edes migreeniä ja päänsärkyä pahimmasta päästä. Yleensä on tämä 3 päivän ikävä särkyniivitys, harvemmin päivän hirveä päänsärky. Monet varmaan kärsivät päänsärkyäkin paljon pahempina versioina. Jotkus jopa osittain halvautuvat hetkellisesti. Siinä mielessä pääsen "helpolla" kun vaan jaksaa antaa päivien kulua.
      Usein en alussa oikein edes tiedä, mitä lopullisesta muodosta tulee, kun alkaa jotain touhuta ;)

      Poista
  8. Hyvää ja rentouttavaa lomaa! Voi mulla ois myös noita rannerenkaita, kai on, luulen että olen säästänyt, vois kokeilla jotain vastaavaa tehä, kun vaan innostuisi! Innostusta aina puuttuuu ihan kaikkeen nykyisin. Voihan se olla että jatkuva suklaan napostelu vie kaikkeen muuhun innostuksen :))))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suklaan napostelu on kyllä "vaarallinen" juttu, mutta ei se kyllä ideoita vie, voin sanoa kokemuksesta ;D Pitää vaan istahtaa asioiden äärelle ja pyöritellä tavaroita käsissään. Siitä se sitten lähtee, jos on lähteäkseen. Voi vaatia pienen väkinäisen alkusysäyksenkin. Minusta ois kiva askarrella enemmänkin, mutta koskaan ei ole olevinaan tarpeeksi aikaa, kun pitää myös neuloa, joka on tuiki tärkeää, säilytyslootaan pitää kasata aina vaan lisää sukkia ;D Sitä on niin pinttynyt touhuihinsa.

      Poista
  9. Voihan harmi tuota migreeniäsi, toivottavasti se on jo poissa. Migreenihattu kuulostaa hyvältä :) Tosi hienoja joululahjoja olet taiteillut:) HYvää loppuvuotta ja rapsutuksia Merrille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se nyt on jo hälvennyt, sunnuntai-iltana ennen nukkumaan menoa. Maanantaina oli oikein mukava mennä töihin aamuvuoroon (siis ihan oikeasti!), kun ei päätä särkenyt yhtään. Ihan mahtava tunne tuon jälkeen :)
      Merri on nauttinut taas mattorallista ;D Pienenä se tykkäsi aina pienen maton sisällä kantamisesta ja nyt kun sitä on taas muutaman kerran kannettu, se oikein asettuu valmiiksi maton päälle odottamaan ;D

      Poista
  10. Migreeni on kamala ja iskee yllättäen. Itsellä aina mukana zomic lääke sulaa kielen päälle ja auttaa n. 5 minuutissa,että särinät silmissä loppuu niin ei iske päänsärky.
    Pitäisikö sinun käydä lääkärissä ja saada joku muu lääke🤔
    En ole kuullutkaan tuosta migreenihatusta.
    Harmi,kun sinun vapaat meni nyt särkyjen kanssa.
    Voi mikä idea joku muistan niin nuo rannekorut,niitä piti olla ranteessa aina monta😂,ja niin ihanat sieppatit loihdit. Olet sinä sitten kekseliäs🥰
    Niin ihana lahja tuollainen ja itse tehty vielä.
    Leppoisaa loppuvuotta sinulle🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla oli ennen toisenniminen lääke, joka suli suuhun, mutta sen valmistus lopetettiin ja sain tämän. Kyllä tälläkin pärjää, mutta ei se kerralla vie särkyä pois. joskus lääkkeestäkin tulee huono olo.
      Migreenihatulla ei ole varmasti mitään tieteellistä näyttöä ;D
      3 aamuvuoroa on menny tosi luistavasti, kun tietää, että on huomattavasti parempi olo, kuin migreenissä. Jotain iloa siis: se tunne, kun ei enää säre :) 3 iltaa vielä edessä ja sitten loma!
      En muista, että itselläni olisi juurikaan noita renkaita ollut käytössä, varmaan omistin niitä kuitenkin, mutta harvemmin käytössä. Kyllä niitä on kuitnekin ihmisillä ollut, koska välillä näkee kirpparilla kunnon kokoelmia ;D

      Poista
  11. I love your cat and the dreamcatcher is beautiful❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri wawes it`s tail to you! ;) Best wishes to Norway from Merri -cat ;)
      Dreamcatcher is easy to change for different styles. I`ve made many of them before.
      Have a nice day Anita!

      Poista
  12. Auts.... toivottavasti migreeni on luikkinut tiehensä - hieno hattu ja idea!!
    Lumiset kuvat on niin ihania ja onnellinen olen, kun meillekin saatiin valkoista maahan juuri ennen joulua ja oikein kunnolla... joten on liukumäetkin jo testattu!!
    Hienoa kierrätystä nuo Dingorenkaat... hih... minäkin olen niitä käyttänyt... valokuvien kehyksinä...
    Kiitos blogisystävyydestä ja jatkoa toivoen/odottaen Uuteen Vuoteen!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Migreeni pelästyi tietenkin sitä, että töihin lähtö on edessä ja katosi ;) Oli oikeasti kiva mennä töihin, kun oli niin helppo olla.
      Ai liukumäet testattu?? Oho! Eikö se ole vähän vaarallista... ;D
      Joo, minullakin on yksi taulu, johon käytin noita renkaita ja niiden sisään kuvia, en muistanutkaan, ennen kuin mainitsit kehykset.
      Samoin sinulle! Ensi vuoteen jatketaan :)

      Poista
  13. Ihanat unisiepparit, kaikkoaa pahat unet.
    Hienot lenkkimaastot! Toivottelen hyvää loppuvuotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unisieppari on kiva askartelu/ käsityö, koska siitä voi muokata aina jotain uudenlaista. Tänään mennään, kuin viimeistä päivää! ;D Ja huomenne mennään kuin ensimmäistä päivää. :)

      Poista
  14. Ihania talvikuvia ja kiva, että jaksat kuitenkin päivitellä, vaikka migreeni vaivaa. Onneksi uusi "hattu" auttaa edes vähän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tutuissa maisemissa on niitä kauniita näkymiä, kuten vieraissakin, niitä ei vaan aina huomaa. Onneksi migreeni myös menee ohi ajan kanssa, kuten tätä kirjoittaessakin. Nyt vaan toivon, että seuraavaan menee piiiiitkä aika, ennen kuin se tulee, tai että katoaisi kokonaan.

      Poista
  15. Koivukujaa pitkin minäkin aina talsin kotia lapsuuskotiin.
    Mikreeni on järkky.Mutta onneksi taitaa jo helepottaa.
    upea myssy/auttaiskohan tuo adh-vauhti pyörää hiljentää...
    Joo!
    Olet etuoikeutettu,ihan vaan "askartelu-neuvoja-kissa - Merrin" ansiosta 😻.
    Minäkö ehottelen Väinölle jotain..katsoo silläsilmällä "että mitä"..et ala sotkee huonettasi....🤣🙂🐕
    Mahtava idea!
    Tuota unisiepparia ,pitäs kokeilla ihan vaan pahojen unien karkottamiseen...viimeyönä olin mannen kanssa ,menossa naimisiin, 🤣🙂😊. aivan kuin hitskokin kauhuleffasta tuo minun uneni....olipa niin ihana herätä aamulla, kun huomasi tuo vanhan ukon körilään 👴 olevan vielä kimpassa 🤣👴
    ..minä oon keränny hyvän idean toivossa Onni-Unelman,vastikepurkkien kansia....suuret on kuvitelmat .taas,minulla 🤣🤣
    Kiitos blogiystävyydestäsi..
    Merri & Sartsa

    Hyvää ja virkistävää lomaa !

    sekä
    Hyvää uutta vuotta 2022 !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollaisessa koivikossa on jotenkin satumainen tunnelma. Ehkä monessa sadussa, satukirjassa on kuvattu jotain tällaista?
      Migreeni on taas tältä erää ohi. Toivottavasti kalppi tosi kauas ;)
      Luulen, että sitä pyörää hiljentämään tarvitaan toisenlainen hattu ;D
      Kohta saadaan nähdä, asuuko täällä myös ompeluavustajakissa. Olen päättänyt, että lomalla ompelen jotain, kun olen niin pitkään asiaa suunnitellut. Olen jopa leikannut jo ensimmäiset asiat ja Merri kävi kyllä asiaa kurkistamassa. Oikeastaan se ei voi vastustaa sitä hetkeä, jolloin kankaita levitellään leikkaamista varten ;D Tosi helppoa leikata ;D Mitähän jännittävää sinulla siellä syntyy?!
      Unet on niin mielenkiintoisia. Minäkin näin unta, että olin tuttavan hevostallilla (jossa en ole ikinä käynyt, enkä häntä edes pitkään aikaan nähnyt) ja siellä olikin sellainen pieni kahvila leivonnaisineen, tallikahvila. Pitäisikin kysyä häneltä, onko alkanut tallikahvilaa pyörittämään ;)
      Kiitos samoin sinulle Liisa ja Väinölle myös :)

      Poista
  16. Migreeni on varmaan todella ikävä vieras.
    Mukavia vapaita ja hyvää uutta vuotta 2022.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se hyvin osaa päivän jos toisenkin pilata. Onneksi hellitti jo.
      Kiitos ja hyvää uutta vuotta sinullekin!

      Poista
  17. Ikävä kuulla migreenistäsi. Toivottavasti jo helpottaa. En ole kuullutkaan tuollaisesta migreenihatusta. Kiva kun teilläkin on lunta, maisema näyttää niin kauniilta. Kivoja joululahjoja olet tehnyt. Ihanaa Uutta Vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Migreeni on jo ohi tältä erää. Lumi on kaunis ja valostaa pimeitä iltoja. Tänään on tosin lämpöasteita, mutta tuskin se kaikkea lunta vie pois...
      Hyvää uutta vuotta sinullekin!

      Poista
  18. Ärsytyksen harmitus tuo migreeni. Minua on vaivannut koko joululoman alun kova yskä. Jospa loppuloman olen terve, niin jaksaisin ja pystyisin touhuilemaan. Luminen luonto on kaunis ja lumi valaisee. Vuosi on nyt vaihtunut ja katseen käänsin kohti kevättalvea. Onnea ja iloa alkaneeseen uuteen vuoteen 2022 ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puolikuntoisena oleminen saa kaikki hommat jäämään vaillinaisiksi. Toivottavasti yskäsi hellittää.
      Minulla tänään tuplavuororutistus ja sitten loma :)
      Hyvää uutta vuotta sinulle!

      Poista
  19. Siis jokaisella tulisi olla oma Merri tukena ja inspiraationa! Onneksi sait huilata. Oikein onnellista lomaa ja alkanutta vuotta 2022, tekemisen ja touhuamisen iloa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri tai joku/ jokin muu! Jaetut inspiraatiot on aina parhaita :) Kiitos lomatoivotuksista! Nyt se on ihan totta!

      Poista
  20. Kauniita maisemia, niitä on mukava ihailla, mutta mukavampaa olisi jos saisi tehdä sen ilman päänsärkyä. Onneksi sinulla on nyt vapaata, niin saat huilata ja migreenikin taisi mennä jo ohi. Ilmankos minulla on ideat välillä hakusessa, kun ei ole Merriä tukena. Hyvää uutta vuotta sinulle ja Merrille myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Migreenin pahalaisesta olen nyt ainakin toistaiseksi päässyt onneksi! Sinun pitää ottaa kotiisi oma Merri tai joku/jokin muun muusa ;)

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!