sunnuntai 13. kesäkuuta 2021

20 kysymystä kesästä -haaste

Jansku Valokuvaajan silmin -blogista haastoi minut vastailemaan kesäkysymyksiin.   

Haasteen saa ottaa vastaan kuka vain haluaa, tai olla ottamatta 😊 



1. mekko vai housupuku

Ensimmäisenä tulee mieleen kysymys: mikä on housupuku?  Jos tällä tarkoitetaan sellaista yhtenäistä, nk. haalarimaista vaatetta, niin EI. Toisaalta tämä voi ehkä tarkoittaa sellaista jakkupukuakin?  EI.  Mekkoa käytän aika harvoin, korkeintaan sellaista kotimekkoa, joka päällä en luultavimmin lähde porttia kauemmas.  Näistä kahdesta päädyn siis tuohon housuvaihtoehtoon, mutta irrallisen yläosan kanssa. 

2. shortsit vai hame

No näissä onkin jo helpompaa valintaa, joskin molempi parempi!  Minulla on pätkiä shortseja, vanhoista farkuista leikattuja, tai sitten polven kieppeille ylettäviä malleja. Hamekin on ok. Sellainen rento, mieluiten taskullinen, ei mikään vesirajapituinen versio 😄

(vanha kuva blogistani: tuunattu hame)



3. lippis vai lierihattu

Näissä on aika selvä vastaus: lippis.  Harvoin tulee sitäkään pidettyä. Viimettäin on pihatöissä ollut aurinkolippis, jossa tärkeintä on se lippa, että ei häikäise. Pihatöitä tuntuu vähän hoopolta tehdä aurinkolasit päässä. Näkeekö siinä edes, mikä on rikkaruoko ja mikä ei? 

4. pehmis vai jäätelöpallot

Jäätelö on aina jees!  Näistä kahdesta valitsen kuitenkin pehmiksen. 

(vanha kuva blogistani, Kotka)



5. mansikat vai herneet

Molemmat.  Minulla on amppelimansikka, josta olen jo 2 mansikkaa syönyt.  Ensimmäiset ostomansikat ovat aina odoteltavia asioita ja maistuvat ihanilta.  Herneitäkin minulla kasvaa lavakauluksessa. Olen laittanut siihen esteitä, että Merri ei pääsisi, mutta kissa löytää tiensä, jos se oikein haluaa... nyt vaan odotellaan, miltä kakkaherneet maistuvat...onneksi vaan yhdellä kulmalla...



6. palju, poreallas vai järvivesi

Järvivesi ehdottomasti.  Kävin heittämässä talviturkin noin viikko sitten. Vedessä oli niin paljon männyn siitepölyä, että taisin saada tilalle siitepölykoltun.   Ihmiskeittimessä en ole käynyt. Poreallasta olen kokeillut vain uimahalleissa.  (vanha kuva blogistani)





7. grilliherkut vai kesäkeitto

Riippuu grilliherkuista... näin näkemättä sanoisin, että kesäkeitto.  Grillissä voi silti valmistaa esim. maissintähkiä, tai muita satunnaisia herkkuja. Makkara ja pihvit eivät hirveästi houkuttele 

8. mökki vai teltta

Mökki. Lapsena ja nuorena telttailu oli kivaa ja jännittävää. Sittemmin mukavuus on vienyt voiton.  Näiden välissä voisi olla vaihtoehtona vielä asuntovaunu, jonka kyllä voisin valita. Sen ympäristöä voisi vaihdella, toisin kuin mökin. 

(vanha kuva blogistani: Merri mökillä sohvan alla piilossa)



9. varjo vai auringonpaiste

Varjo.  En tykkää ottaa aurinkoa, vaikka siltäkään ei voi aina välttyä. Olen nähnyt riittävästi auringon aiheuttamia vaurioita. 

10. kesäsade vai kesätuuli

Sade on tärkeä kasveille, ei tarvitse kantaa vettä kannuilla.  Ihmiselle mukavampi on tietysti kesätuuli. 

Kuva uudesta kukkapenkistäni, jonka juuri ja juuri rohkenen näyttää.



11. lavatanssit vai festarit

Ensin ajattelin vastata, että ei kumpikaan, mutta sitten ajattelinkin asiaa toiselta kannalta.  Mikäli olisi soittokeikka, niin kallistuisin lavatanssien puolelle.    

Sitten on tietysti esim. Hamina Tattoo, jossa käyn aina kun se järjestetään. En ehkä lukisi festareiksikaan?  (vanha kuva blogistani)



12. roadtrip vai riippumatto

Roadtrip mukavaan kohteeseen on kiva. Tykkäisin käydä esim. lähikaupungeissa kahvilla, eikä tarvitsisi mennä edes toiseen kaupunkiin. Pikku ajelu kävisi hyvin.   Riippumattoon voisi asettua mökillä, mutta ne HYTTYSET! . Nyt inhoan niitä taas yli kaiken. 

(vanha kuva: auton katsastusta Lappeenrannassa roadtripillä)



13. myöhään nukkuminen vai aikaiset aamut

Myöhään nukkuminen. Illalla valvominen... Se tapa talon hävittää, vai miten se oli 😁

(vanha kuva blogistani, yksin ei tarvitse valvoa)

14. ravintola vai picnic

Näistä ehkä kuitenkin tuo ravintola.  Kävelyretkille en koskaan muista, enkä välitäkään ottaa eväitä mukaan, hyvä jos edes juomista. 

15. päivä rannalla vai huvipuistossa

Ei ainakaan rannalla!  Ahdistaa jo pelkkä ajatus 😬 Huvipuistoja on lasten kanssa kierretty aikanaan vaikka kuinka paljon. Sitä aikaa on toisaalta ikävä. Lapsenakin kävin usein Linnanmäellä  vanhempien kanssa. Ensimmäisenä tulee mieleen se tuoksu; hattarat, popcornit, kaikki.  Viuhuvat laitteet, hiukset hulmuaa, jännitys tihenee korkealla...      Voisihan sitä nykyäänkin käydä vaikka vain kahvittelemassa tai syömässä huvipuistossa ja imemässä itseensä huvipuiston tunnelmaa. 

(vanha kuva blogistani: Linnanmäki talvella, Peacock -teatteri -reissulla)



16. matkailu kotimaassa vai ulkomailla

Valitsisin kotimaan vaikka ei olisi koronaakaan.  Suomessakin on niin paljon pieniäkin kohteita, joista ei tiedä mitään, ennen kuin vahingossa niihin osuu.  Taide, kulttuuri, historia, luonto, nähtävyydet....kaikki kiinnostavat. 

(vanha kuva blogistani, Porvoo)



17. trampoliini vai löhötuoli

Löhötuoli varmaan....  vaan jos pihalla olisi tramppa, niin ehkä tulisi hypittyäkin. Jossain huvipuistoissa on tullut testailtua. 

18. sandaalit vai tennarit

Sandaalit. En tykkää tennareista, ainakaan tuossa perinteisessä tarkoituksessa. Niissä on liian ohut pohja ja hiostavat jalassa 😂

19. hehkuva kesämeikki vai ilman meikkiä

Ilman meikkiä kesällä.. syksyllä... talvella ja vielä keväälläkin 😎 Vain äärimmäisissä erikoistapauksissa vähän meikkiä.  Rasvoja ja muita ei lasketa meikiksi. 

20. kukkien istuttaminen vai kasvimaan lannoitus

Kukkien istuttaminen.  Ja kasvimaan lannoitus, jos sellainen olisi.  Vähän sellainen kuitenkin...

Pienoiskasvihuone on jonkinlaisessa käytössä. Kiinanruusun alkukin on päätynyt ulos haukkaamaan raitista ilmaa ja aurinkoa.  Yhdessä purkissa tilliä ja alhaalla salaattia. Ihan vaan, jotta pömpelillä olisi käyttöä 😉  Parille tomaatintaimelle ja muutamalle paprikalle ostin pari kasvusäkkiä. Kahteen reikään upotin ostamani kesäkurpitsantaimet ihan vaan kokeeksi.  Minulla taitaakin olla sellainen kokeileva puutarha. 


BONUSKYSYMYS (ihan oma... 😂): 

kissa vai kukat lavakauluksessa?

KISSA!  Huomatkaa miten voimallisin vedoin ja perustellisesti siellä siistitään jälkiä. 



Ruohosipulit tuossa oikealla ovat vähän nuupahtaneet.  En ole vuosiin viitsinut putsailla niitä heinistä, mutta tänä vuonna kaivoin koko paakun ylös ja putsasin. Pelkät pikkuiset sipulipää-ruohosipulit istutin takaisin parempaan kasvumaahan. Eivät ole vielä toenneet järkytyksestä, kun symbioosi heinien kanssa yht´äkkiä päättyi. 

Tällainen juttu tällä kertaa. Olipas mukava pengata vanhoja blogikuviakin 😀

Kesätoivotukset jälleen Merriltä ja minulta!

28 kommenttia:

  1. Kiva kesähaaste. Taidan laittaa varastoon, silllä välillä on kiva jutustella muustakin kuin puutarhasta.
    Kissan tapa peittää jälkensä on usein kirvoittanut hersyvät naurut. Vielä metrienkin päästä Juuso saattoi kuopsuttaa viimeiset raapaisut. Toisinaan taas hiekat ja mullat lensivät ihan väärään suuntaan. Pääasia ilmeisesti, että tehtävä on tavalla tai toisella suoritettu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Entäs öisin hiekkalaatikolla? Ihan varmasti herää ihmettelemään kesken unien, että mitä tapahtuu ja missä, ennen kun tajuaa, että kissalla on vessahätä ;D Seinätkin pitää sutia huolella, ennen kun poistuu paikalta ;D Mahtaa olla "varpusparvi" lentänyt pitkin seiniä ;D

      Poista
  2. Kivoja vastaushaasteita kuvineen.
    Ihana kuva Merristä sohvan alla piilossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri vähän arkailee mökillä ja etsii turvallisimman paikan, jos ei ihmisiä ole lähellä. Muutoin se linnoittautuu herkästi sohvalle viereen nukkumaan. Mökillä kuuluu varmaan ulkoa outoja ääniä verrattuna kotipihaan. Hajutkin on erilaisia.

      Poista
  3. Olipas mukava kesähaaste. Kissat ovat joskus liian tarmokkaita peittely hommissa. Meidän pesonen sekoitti porkkanan ja kaalien siemmenet,nyt niitä nousee mistä sattuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lohduttavaa kuulla, että muilla on samoja kasvatusongelmia ;) Nimittäin kasvien kasvatusongelmia ;D Kissaa taitaa olla turha kasvattaa, se kasvaa ihan itsenäisesti (itsepäisesti).

      Poista
  4. Kiva katsalmus ja tuo viimeinen oli kyllä paras 🤗😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritä tässä nyt sitten kasvattaa jotain ;D Hätä ei lue lakia ja vessaksi käy mikä tahansa muheva paikka, johon saa kuopan kaivettua :)

      Poista
  5. Mukava haaste, josta saatan jossain vaiheessa napata kiinni. Äiti TAAS takaisin sairaalassa....
    (Noita ruohosipulien kukkia voi kuulemma syödä?)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! Onneksi on valvovien silmien alla, jos kerran on tilanne huonontunut. Tuo ambulanssi-päivystys-yms. -rumba vaan on potilaalle niin kovin raskas. Toivotaan, että tilanne selviää parempaan päin.
      En ole noita kukkia syönyt, mutta paljon mahdollista, että kuuluu syötäviin kukkiin. Kukkavarsi itsessään on puiseva. Laitoin just pieninä pätkinä ruohosipulia valkokastikkeen sekaan, eli tein sitä meidän äitin (vai isän?) kuuluisaa heinäsoosia ;D

      Poista
  6. Kiitos olipa kiva lukea ihanien kuvien kera.
    Bonus kyssäri lopussa oli hauska. Ja Merri se kaapasee oikeen kunnolla. Ihana!
    Oi,että Haminasta kuva. Kävimme viimeksi Haminassa pari vuotta sitten,mieheni on kotoisin sieltä.
    Aurinkoisen mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hamina vaikuttaa mukavalta kaupungilta ainakin kesällä. Talvella en muista olenko koskaan edes käynyt.
      Voit varmaan kuvitella, miksi yhdessä kukkapenkissäni rappujen lähellä, ei ole noussut yksikään sipulikasvi kasvuunsa. Kaikki on varmaan kaivettu ties minne oikein vahvoin vedoin. Nyt olen käynyt taisteluun kaivuria vastaan. Heitän penkkiin kukkien siemeniä niin kauan, kunnes jotain lähtee kasvamaan! 3 pussia on jo sinne heivattu, mitään ei vielä kasva.
      Uusi viikko taas. Pari päivää vielä vapaata loman jatkeena ja sitten taas työn ääreen. Onneksi on loppukesästä taas lomia, mitä odotella.

      Poista
  7. Kiva haastepostaus! Merri vaikuttaa varsin ahkeralta puutarhurilta :)

    Mitäs uudessa kukkapenkissä kasvaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho! Huomasit... :) Ei noin tarkkaavaisesti pidä katsoa, kun ihan salaa vaan näytin... ;D Ensi vuosi vasta näyttää, pysyykö mikään hengissä, vai iskevätkö rikkaruohot vastaiskunsa kuinka voimallisesti. Lähdin ostamaan puskaa vanhan kirsikkapuun kuolleen rungon paikalle... ostin lisäksi 3 atsaleaa eri väreissä ja sitten sen pienen puskan, norjan angervon tuohon päätyyn. Lisäksi pari juurakkoa sinistä kuunliljaa. Vanhasta ruohottuneesta kukkapenkistä erottelin 2 kärhöä ja liljat uuteen penkkiin. 1 toinen ruohottonut penkki vielä perattava ja siitä liljat tähän. Multaa on mennyt ihan älyttömästi ja vieläkin näyttää aika vajaalta. Joudun vielä varmaan hakemaan 5 säkkiä ennen kuorikatteen laittamista. Piti tehdä ihan järkyttävät kaivuutyöt (kädet on ihan kuolleet), että sain nurmikon pois. Penkin toinen pää päättyy ikivanhaan (sitkeään) liljapöheikköön. Ehkä jotain sipulikasveja vois syssymmällä vielä istuttaa, mutta yritän pitää penkin muuten kohtuullisen selkeänä, enkä täytä sitä kokonaan. Nuo isommat toivottavasti kasvavat vuosien myötä...

      Poista
  8. Kiva kesähaaste vastauksineen. Roadtripistä tulee aina mieleen Thelma & Louise; jos sen valitsee, niin kyllä siihen ainakin yksi ruumis pitää mahtua.
    Ihmiskeitin on ihan paras sana kuvaamaan paljua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. onneksi on näistä roadtripeistä selvitty ilman ruumiita!
      Paljussa on sellanen alkuasukasmeininki, ainakin, jos on kuviin uskomista ;D

      Poista
  9. Kokeileva puutarhuri löytyy tältäkin tontilta. Kissa vain puuttuu ;(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on nyt sellanen puutarhuriboosti päällä, että niitä tulee vain kerran kymmenessä vuodessa! Nyt on taottava, kun rauta on kuumaa ja multa pöllyää ;) Sisäinen minäni on mielenkiinnolla seurannut tilannetta ja pohtinut, milloin tää touhuaminen lopahtaa ;D

      Poista
  10. Kiva haaste ja kivat vastaukset, lupasin itsekin tehdä tämän., Rapsutuksia Merrille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin pari kertaa, vastailenko, vai en, mutta ihan kiva haaste tämä oli :) Kun hoksasin ettiä kuvia tuolta omasta blogiarkistosta, niin aina vaan löyty kivoja mielleyhtymiä (en tiedä aukesko kaikki ees muille ;D ). Merri on osallistunut täydestä sydämestään puutarhatouhuihin, joka tassuvoimalla tai sitten vaan henkisenä tukena vieressä maaten.

      Poista
  11. Minä aamulla innoissani vastasin valintakysymyksiin tänne sun blogiisi... heh...
    YLIANNOSTUS merkkejä... eihän se antanut julkaista... onneksi sain kopioitu kaiken naputellun, joten se on nyt sitten minun blogissa.... ajattelin, etten jaksa sinne... hih... mutta jaksoimpas... kuviakin etsiä!!
    Kiitos, oli hauska haaste... ja ihania pohdintoja sulla valinnoissasi... bonuskysymys kruunasi kaiken...
    Minkä Meeri tekee, sen se tekee kunnolla!! Ihania kesäkuun päiviä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai sellainenkin este voi tulla, että liian pitkä kommentti! No eipä ole koskaan tullut vastaan ;)
      Se näkyi kuitenkin tuolla hyväksyttävien viestien kohdalla, mutta siinä luki vaan error ja liikaa merkkejä (poistin sen).

      Poista
  12. Olipas tosi kiva kesähaaste! Melkeinpä voisi laittaa korvan taakse ja vastailla itsekin blogissa näihin...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastaa vaan :) Tästä Jansku Valokuvaajan silmin aloittamasta haasteesta taiskin tulla suosittu :)

      Poista
  13. Olipa hauska! Oli pakko napata matkaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jatka vaan :) Jansku varmaan tykkää, kun laittoi alulle.

      Poista
  14. Kivat vastaukset! Mulle tuli sama haaste, mutta en varmaankaan ehdi miettiä vastauksia ennen kuin pääsen reissusta takaisin kotiin. Paras oli kumminkin bonuskysymys. :-D Siellä se Merri ahertaa lootassa kaikin voimin. ;-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietipä miltä loota näyttää, jos siihen on istutettu vaikka porkkanoita, kuten viime vuonna kuvittelin tekeväni... Tänä vuonna annoin suosiolla tilaa tosikäyttäjälle ;D Lähikukkapenkitkin on saaneet olla vähän enemmän rauhassa. Sielläkin kuitenkin näkyy selkeää kaivantojälkeä...

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!