tiistai 7. tammikuuta 2020

Dyyni Sartsan tyyliin

Vuoden ensimmäinen valmistunut neule tarkistettu.


...ja läpäissyt tarkistuksen. 
Tarkistaja  halusi vain muistuttaa, että turha niitä tavaroita on siihen lattialle levitellä. Tyynykin kuuluu olla sohvalla. 


Näitä pitkiä, reilusti polveen asti sukkia syntyy reissukäsitöinä.  Käytän yleensä aina tätä samaa silmukkamäärää. Aluksi 15s/puikko. Resorin jälkeen 16 s / puikko.  Siitä hiljalleen kavennetaan nilkkaa kohti, jossa jatkuu 13 s/ puikolla kärkeen asti.  Mikäli en tiedä kuka sukat saa, teen yleensä omaa kokoa, 38.  
Puikot ovat kokoa 3½.  Lankana 7 -veljestä Dyyni.  Värit ovat mielestäni poikkeuksellisen kivat.  Lankaa jäi vielä, joten taidan tehdä itselleni jossain vaiheessa vähän lyhyemmät sukat. 
Langankulutus vuodelle 2020 alkaa 210 grammalla. 


Nämä sukat ovat olleet työn alla jo jonkin aikaa, kun valmistuvat niin hitaasti.  Yhden silmukan palmikkoa runsaasti, enkä keksinyt, miten tekisin sen ilman palmikkopuikkoa. Ohjeessakin on käytetty apupuikkoa.  Yhden silmukan pyörittely ylimääräisellä puikolla on varsin ärsyttävää. 


Erästä ei ärsytä mikään.
Hyvät hermot on. Silloin kun väsyttää, on nukuttava.  Mamman hommiakin on vahdittava vaikka kuinka myöhään, että se osaa tulla nukkumaan.  Eihän siellä sängyssäkään ole muuten jalkoja, joihin voi nojata, kun itse menee nukkumaan.
Sen toisen palvelijan jalkoihin en halua nojata, kun se välillä hermostuu minuun.  Ihan turhaan minusta, vaikka yritin vaan vähän kokeilla, ylettyykö kynsillä peiton alta jalkaan.  Enhän minä nyt muuten käyttäisi kynsiä, kun minulla on vaan pehmotassut, mutta en voi tietää osuuko mihinkään, jos en peiton alla vähän ojentele kynsiä.


Jotkut eläimet viihtyvät sohvan lämmössä, jotkut eivät välitä lumesta ja pakkasestakaan. 


Tästä ulkona otetusta kuvasta voi jo vähän päätellä, että meikämandoliini on käynyt lenkillä! 😮 Pistin heti lenkkeilyn käyntiin. Loppuvuodesta en sitten tiedä miten kulkee...

Pitkistä sukista tuli mieleen, että TUPLA -ARVONTA on vielä sukkien osalta kesken.  Muutan sääntöjä ja arvon sen ennen aikojaan . Viimeinen päivä osallistua arvontaan on 10.1. Vielä ehtii siis käydä osallistumassa kommentoimalla kyseistä postausta, johon tuossa tuo linkki.

23 kommenttia:

  1. Palmikkosukat näyttävät niin monimutkaisilta, että kyllä minäkin kynsisin peiton alla turhautuneena ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turhautuminen alkaa kääntyä pian voitoksi! Kantapää on ylitetty :)

      Poista
  2. Ilman muuta välillä pitää kynsillä kokeilla, onko mamman jaloissa nahka kunnossa.
    Jossain oli vinkki käyttää hammastikkua palmikoissa isomman puikon sijaan. En ole vielä kokeillut. Se voisi toimia yhden silmukan tapauksissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heipat ja tervetuloa lukijaksi :) Me ollaan tota Espanja -juttua mietitty jo syksystä asti ja kiinnosti heti sinun juttusi :)
      Voi olla, että kokeilun jälkeen nahka ei ole kunnossa ;D
      Hammastikku vois toimiakin. Nyt on sellanen ohut palmikkopuikko,

      Poista
  3. Tosi kivat sukat tulollaan. Kyllä mäkin käytän apupuikkoa vaikka vaan yksi silmukka siirrettävänä. Vaikka se on venkuroivaa niin helpompi se on kuin etsiä se irti ollut ja karkuun lähtenyt silmukka. Ohuella langalla ja pienellä puikolla ei viitsi ottaa riskejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin tehä välillä jotain ihan muuta, eikä aina kirjoneuleita. Mietin ihan tota samaa juttua, kun lanka on ohutta ja vaarana että silmukka putoaa kokonaan. eipä siihen taida mitään poppaskonsteja löytyä, jos ei sitten tota aiemman kommentin hammastikkua kokeile.

      Poista
    2. Mä käytän sormikaspuikkoa, siis semmonen 10 cm. Normi venkura palmikkopuikko on hankala.

      Poista
    3. Nyt voisin jo kokeilla sitä cocktail -tikkua tai sormikaspuikkoa, mut miks se työ imee mukanaan sen palmikkopuikon pyörittelyn hankaluudesta huolimatta. Ei malttais kesken nousta hakemaan muita välineitä ;)
      Ostin kerran kirpparilta sormikaspuikot, mut niille ei oo viel ollu mitään käyttöä. Pitänee lähteä etsimään..

      Poista
  4. Kauniit värit pitkissä sukissa. Ja mitkä ihanuudet ovatkaan tulollaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin noi raidat on tosi yhteensopivat ja silmäänsopivat. Aina ei noissa raitalangoissa ole.
      Kiehkurat ovat nämä tulokkaat :)

      Poista
  5. ai kun ihanat pitkät sukat!!!!
    ,Tarkastaja on oikiassa,,tyynyt sohvalle :ja heti!!! :)
    miten juuttaan lailla noin vaikeaa palmikko osaat kutua???
    upeat sukat tulee?tosi kauniit,malli ihan huippu!!!
    Onko ylimääräisiä? pitkiä sukkia korinpohjalla;))

    voi tuota Merri mössykkää...
    ...äiti-palvelijat ovat kiltimpiä..Väinökin on sitämieltä;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äsken sain taas nätin herätyksen ja kynsiherätyksen, kunnes nousin ylös ;D Ensimmäinen asia, luukusta pihalle, sitten ruokaa. Ja päivä on pelastettu.
      Tuli outo mielleyhtymä tuosta korinpohjasta. Että onko sellasia sukkia, joissa on pohja jotain vahvistettua korinpohjaneuletta , että minkälaiset ne on? ;D Kun minulla on nimittäin valmiit sukat pussissa, eikä korissa ;D Ainahan niitä sinne kasaantuu, hiljalleen, kunnes paikkansa löytävät.

      Poista
  6. Kissat ovat kyllä ymmärtäneet tästä elämästä jotain varsin oleellista. Kuten nyt tuon nukkumisen.

    Upeat sukat! Mä tein viime jouluna yhdet sukat tyttärelle kouluun matkaan ja lankoja olisi odottamassa vaikka kuinka. Tuo Dyyni on kaunis. Mun pitää nyt ryhdistäytyä. Noi palmikot on mulle ihan liian monimutkaisia, kantapääkin jo saa melkein kiljumaan. Kai jos tekisi enemmän, niin tulisi rutiinia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nukkumalla moni asia selkiytyy!
      Tykkään itekin tosta väriyhdistelmästä. Kerästä ei aina voi olla ihan varma, mitä siitä lopulta syntyy neuloksena.
      Rutiinilla sitä oppii. Ei minuakaan oo kukaan opettanu, kantapään kautta niin sanotusti. Taakse päin katellessa pistää miettimään, mitä sitä osaakaan 20 vuoden kuluttua?? Vai onko ranteet jo sanoneet sopimuksen irti ;D

      Poista
  7. Hienoja sukkia!
    Merrillä on kissojen metkut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Saispa joskus kuulla kissojen ajatukset ääneen ;D

      Poista
  8. Hienot sukat sait valmiiksi ja upea kuvio uudessa. Minä olen käyttänyt kovaa gogtail tikkua barbin palmikkokuviota tehdessä. Se on vähän pidempi kuin hammastikku ja nykyään hammastikut on muotoiltuja ja heikkoja. Siinä pysyy silmukka mukavasti kuitenkin. Se voisi toimia sinullakin. Kudoin barbille myös hatun kokonaan gogtail tikuilla. Ihana Merri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Semmosta tikkua ajattelinkin, hammastikku voi olla vähän liian nahkea. Pikkuneuleissa varmaan toimii hyvin, isot oiskin vaan ihan tiellä. Sellaset sormikaspuikotkin vois olla hyvät.

      Poista
  9. Komeat pitkät sukat! Merri on ihan oikeassa, tyynyt kuuluu sohvalle, nehän on sohvatyynyjä. On tosi helpottavaa, kun joku vähän pitää touhujasi silmällä, ettei lähde ihan lapasesta tuo touhu. Itse kukin katselee aina välillä kynsiään, onko ne vielä tallessa, miksei siis Merrikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ;D Olipas hauska kommentti! Olet ihan oikeassa ;)

      Poista
  10. Minullakin on noita keskeneräisyyksiä, vaikka pitäis/ haluis tehä jo jotain muuta ;) Käsityön aloittaminen ja lopettaminen on sen paras vaihe.
    Tervetuloa lukijaksi :)

    VastaaPoista
  11. Komeat sukat!
    Minä teen nyúo pikkupalmikot ilman apupuikkoa suunnilleen näin: https://www.garnstudio.com/video.php?id=50&lang=fi
    Kannattaa opetella, on huomattavasti nopeampaa. Suunnilleen tarkoittaa sitä, että tuon vasemmalle kallistuvan taakse jäävän silmukan otan useimmiten ihan etureunasta, joskus takareunasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelinkin, että helpompiakin tapoja löytyy :) Olen koukkinu eestä ja takaa ennenkin, mut nyt jotenkin toi ohuempi lanka hämäs ja sit vielä uus ohje, niin en ollu ihan varma miten etenee.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!