maanantai 13. toukokuuta 2019

Euroviisut

💖 Dare to dream!  💖



1. Cyprus - Tamta: Replay
2. Montenegro - D-moll: Heaven
3. Finland - Darude: Look away
4. Poland - Tulia: Fire of love
5. Slovenia - Zala & Gasper: Sebi
6. Czech Republic - Lake Malawi: Friend of a friend
7. Hungary - Joci Pápai: Az én apám
8. Belarus - Zena: Like it
9. Serbia - Nevena Bozovic: 
10. Belgium - Eliot: Wake up
11. Georgia - Oto Nemsadze: Keep on going
12. Australia - Kale Miller-Heidke: Zero gravity
13. Iceland - Hatari: Hatrid mun sigra
14. Estonia - Victor Crone: Storm
15. Portugal - Conan Osiris: Telemóveis
16. Greecen- Katerine Duska: Better Love
17. San Marino - Serhat: Say na na na


2. semifinaali 16.5.2019

1. Armenia - Srbuk: Walking out
2. Ireland - Sarah McTernan: 22
3. Moldova - Anna Odobescu: Stay 
4. Switzerland - Luca Hänni: She got me 
5. Latvia - Carousel: That night - annan 
6. Romania - Ester Peony: On a Sunday 
7. Denmark - Leonora Jepsen: Love is forever
8. Sweden - John Lundvik: Too late for love
9. Austria - Paenda: Limits
10. Croatia - Roco: The dream
11. Malta - meleonMichela: Cha
12. Lithuania - Jurijus: Run with the lions
13. Russia - Sergey Lazarev: Scream 
14. Albania - Jonida Maliqi: Ktheju tokes
15. Norway - KEiiNO: 
16. The Netherlands - Duncan Laurence: Arcade
17. North Macedonia - Tamara Todevska: Proud
18. Azerbaijan - Chingiz: Truth

Suoraan finaaliin 18.5. 2019

Germany - S!sters: Sisters
French - Bilal Hassani: Roi
Israel - Kobi Marimi: Home
Italy - Mahmood: Soldi
Spain - Miki: La Venda

Huomenna nähdään vuoden odotetuimman ohjelmani ensimmäinen osio!  Euroviisut kisataan tänä vuonna siis Israelissa, Tel Avivissa.  Mukana on 40 osanottajamaata, joista 35 kilpailee kahdessa semifinaalissa finaalipaikasta. Suoraan finaaliin pääsevät viime vuoden voittaja ja 4 suurinta kustantajamaata. 

  Suomea edustaa Darude (alias "Sandstorm -Ville Virtanen") ja Sebastian Rejman (paremmin näyttelijänä tunnettu ainakin minulle).  Darudehan on kutsuttu osallistujaksi ja hän teki 3 kappaletta, joista erilaiset raadit valitsivat kappaleen Look away. Se kertoo luonnonsuojelusta ja siitä, miten ihmiset saattavat olla välinpitämättömiä tai välittää ja osallistua suojeluun.  Mukana on tanssija, joka kuvastaa Äiti Maata ja sen puhtautta.  Toivon Suomelle onnea ja pääsyä finaaliin. 

Vaikka pistelaskua ja äänestysmallia on vuosien varrella Euroviisuissa muutettu, on silti nähtävissä, että naapurimaat äänestävät toisiaan.  Voihan olla, että naapurimaan musiikissa on jonkin alueen  sävelvivahteita, jotka koskettavat enemmän sielläpäin asuvia?   Lisäksi  monet äänestävät Ruotsia, joka on monen muunkin maan viisukappaleen taustalla, tavalla tai toisella. Myös Venäjä saa usein keskitetysti pisteitä.  Tänä vuonna Ukraina ei ole mukana ja viime vuonna Venäjä ei osallistunut. 

Kannustan tietysti Suomea, mutta se ei ole ainoa syy, miksi pidän Euroviisuista. Olen katsonut niitä lapsesta asti ja  viisujen viehätys on paitsi esityksien arvostelussa, myös lopullisessa pistelaskussa.  Minulla on useammalta vuodelta taltioituna viisukappaleet.  Mukana on aina sitä perinteistä viisumössöä, mutta suosikeikkejani löytyy vuosienkin takaa. 

Esityksissä ja puvustuksissa riittää aina jotain ihmettelemistä. Visualisoinnissa on tullut tekniikan mukana myös monia uusia ulottuvuuksia, kuten heijastettuja kuvioita, juoksumattoa, vettä eri muodoissa, nousevia ja laskevia elementtejä. 
Kommentoijina kuullaan Mikko Silvennoista ja Krista Siegfriedsiä, jotka osaavat toivon mukaan olla myös hiljaa esitysten aikana. Toisaalta hauskuutta lisäävät ylimääräiset faktat esiintyjistä ja se, että itseä hämmästyttäneet seikat puetaan sanoiksi ruudun toiseltakin puolelta. 

Suomi oli vuoteen 2006 asti kauimmin voittamatta säilynyt maa. Silloin nousi lavalle Lordi ja veti voiton kotiin suurella pistevyöryllä. Kappale oli Hard Rock Hallelujah!  Se oli kyllä mahtava epäuskon ja voiton yö!!
Nyttemmin voittamattomuus -titteli on siirtynyt Portugalille ja heiltä Maltalle. 

Työvuorot menevät melko kivasti viisujen katsomista ajatellen; tiistain aamuvuoron jälkeen on iltavuoro ja viikonloppuna vapaat! Vain torstain semifinaalin jälkeen on aamuvuoro.  Nähtäväksi jää, miten nopeasti tipahdan unten maille vai tipahdanko. Onneksi ei haittaa, sillä laitan viisut tietysti tallennukseen ja katson uudelleen. 😊

En tiedä, saanko katselukavereita, vai luovuttavatko muut perheenjäsenet jo heti kättelyssä.  Voin kuvitella, että Merrin mielipide on tämä.



Olisi kiva nähdä teidän Euroviisu -mielipiteitänne 😊

4 kommenttia:

  1. No comments to euroviisu mutta MERRI bannerikuvassa! Jezz. Hieno.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Semifinaali nähty. Merrikin jakso notkua loppuun asti, mut oli sängyssä jo ennen kun miä olin iltatoimet tehny ;) Ihmettelinkin jo, mihin se ehti häipyä.

      Poista
  2. Katsoin semifinaliin,minusta oli paljon reippaita,ja puoleensa vetäviä kappaleita.Eikä minusta Suomen kappale ollut huono,puhuttelevat sanat.
    Muistan ikäni kun katsoin Lordin aikaan piste-antia.Finland-ten points``!!
    Mutta minun mielestä ei ole reilua.olla kaveri kun voitto tulee.(eikä minun korviin oo huonoja Suomen laulu ja ollu),Mutta kansa päättää...
    Merriä kuvassa:eipä kiinnosta/,köllöttelen lentomatolla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, Merriä kiinnostaa vaan läsnäolo ja unet :)
      Euroviisuissa on aina jotain merkillisiä valintakuvioita, jotka ei täältä pohjolasta käsin oikein aukea. Suomen musiikkityylit on varmaan sieltä tänne katottuna vähän outoja, vaikka ne on meistä ihan hyviä. Toisaalta samaa voi sanoa kun noita kaukasimpia maita kuuntelee täältä käsin. Niissä on sellanen kaukomaiden vivahde, joka kuulostaa täällä hieman oudolta.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!