sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Syksyn satoa

Muistatteko sen komean puisen kasvilavarakennelmani? Jos ette, niin TÄÄLTÄ se löytyy. 😉😅😆

Harvoin näkee niinkin komeaa rakennelmaa, joka pysyy kasassa lähes kesän loppuun asti!

Sen verran se kuitenkin kesti, että punajuuren siemenet, jotka voitin arvonnasta, tuottivat ihan oikeita punajuuria! Tässä on vain osa, vaikka sato ei mitään torimyyntipaikkaa vaadikaan varaamaan.  Olen oikeasti hämmästynyt, että kasvatin punajuuria! Ihan eka kerta tässä elämässä. Kuva on todistusaineistoa jälkipolvillekin.

Kevättalvella kasvattelin siemenistä kukkia ja tomaatinataimia. Niitä oli runsaasti. Ne kokivat kuitenkin "kummia" ennen ulosistuttamista ja jäljelle jäi 2 tomaatintainta. Nekin reppanat ovat myhöhässä ja vihreitä tomaatteja roikkuu kovasti paljon ulkona. Yksi on punastunut. 😍

Mustasilmäsusannojen kävi paremmin. Ne ovat kukkineet monessa eri asetelmassa koko kesän.


Loma on nyt ohi ja työhön palattu. Hassusti lauantaina ensimmäinen työpäivä.  Muuten tuntuu oikein mukavalta nähdä taas kaikki tutut kasvot, mutta aamuheräämiset eivät ole minun heiniäni. Koko illan tuntuu vielä kotonakin, että silmät on ihan tikkuiset. Neulo siinä nyt sitten! 

Vähän pitää vielä muistella kesän taidenäyttely/museovierailua, joka tuli tehtyä ystävän kanssa. Kumpikaan meistä ei ole mitään taiteentuntijoita, mutta silti oli mukava arvioida töitä. Välillä olivat mielipiteet yhteväisiä, mutta eroavaisuuksiakin löytyi. 

*hieno isossa tilassa, mutta ei meidän olohuoneen seinällä...
*aika synkeät värit...
*ohhoh mitä väriloistoa..
*ompa erikoinen ratkaisu...
*mitähän tässä on tarkoitettu (selityksiä voi löytyä useitakin)...

Taide on ehkä pala luojansa sielua? Se jokin on saatu ulos päivänvaloon.  Mielenkiintoista on myös nähdä eri vuosikymmenten tuotos ja sen muuntuminen. Värien määrä tai puute voivat kuvastaa taiteilijan mielentiloja. 

Taide on monen mielestä ihan turhaa, eikä kiinnosta niin paljoa, että tulisi käytyä museossa varta vasten. Joskus täytyy kuitenkin uskaltautua oman kiinnostus- ja mukavuusalueensa ulkopuolelle nähdäkseen normaalin ulkopuolelle. Voi vaikka yllättyä!




Osassa oli mielenkiintoisella tavalla yhdistetty keramiikkaa ja valokuvia.  


Museossa kiinnostaa myös historiallinen puoli. Tässä nk. evakkoreki. Eipä tähän paljoa tavaraa kyytiin mahtunut, jos oli lapsikatraskin saatava kulkemaan.  Ihmeellistä oli myös se eläinten määrä, mikä evakuointivaiheessa kuljetettiin Karjalasta muualle; kymmeniätuhansia lehmiä, hevosia ym karjaa. 


Työväen teatteriharrastus oli aikoinaan vilkasta. Tässä yksi teatterikulissi, jossa allekirjoittanut on juuri päässyt suuren näytelmän parhaimpiin repliikkeihin.... Hieman tuo aurinko heittää varjoaan tuohon mystiselle järvelle, jonka rannalla seison. 😅



Kesäteatterikauteni on nyt kuitenkin auttamattomasti ohi ja työt kutsuvat. 
Töitä olisi täällä kotonakin odottelemassa. Tälläinen jännittävä rulla ilmestyi meille. Sille pitäisi tehdä jotain. Jostain syystä homma ei oikein ole lähtenyt käyntiin. 



Mahtavaa työintoa itsekullekin toivottelee Sartsa 😊

12 kommenttia:

  1. Siitä se viljelyinnostus lähtee ❤ Hyvännäköistä satoa. Työintoa Sinulle ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiitos myös siemenistä!
      Tänään popsaisen evääksikin punajuurta. :)

      Poista
  2. Olen samaa mieltä,että "viljely-kärpänen" kun purasee se on menoa!
    Punajuuret moni käyttösiä,ja terveellisiä:))Sanovat ,että jos haluaa punaista omenahilloa .omenoita keittäessä punajuuri kattilaan mukaan.Testasin viime syksynä pienellä omena määrällä,ei maistunu punajuuri ei :))nätin punaista tuli.
    Katsoin sinun viljelylaatikon tekoa,ei moitteen sanaa.Kyllä kauneus on katsojan silmissä:)) sanon minä.Minäkin tein yhden tosi pienen laatikon kukkajuttuja varten.enkä siitäkään löydä moitteen sanaa;).
    Niin museot ja eri näyttelyt ovat kivoja kateltava,harvakseltaan:)
    ...mutta nyt heräs mielen kiinto? tuota pitkää pakettia kohtaan? :)
    Työn iloa työtä tekeville!!! ja mukavia syyspäiviä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin keväällä niin innoissani, kunnes kissat hyppäsivät taimiston keskelle ja kaikki kupit nurin. Se oli masentavaa, kun olin juuri koulinu taimet. Onneksi sain edes jotain pelastettua.
      En tiennytkään, että punajuurta voi itekin käyttää väriaineena (ja miksei voisikaan). Kaupan valmisteissa olen ainesosana nähnyt punajuuren väriaineena. Sehän on oikeastaan just se luomuväri.
      Kiitos, kiitos. Töihin lähtö taasen käsillä. Mukava päivä tiedossa..toivottavasti. :)

      Poista
    2. Pistän minäkin lusikkani punajuurisoppaan: meillä mummu värjäsi rosollin päälle kermakastikkeen punajuurella. No, mummun tyttö on sitten käyttänyt kikkaa esim. kermakakkujen värjäykseen. Ei maistu, mutta antaa hennon vaalenpunaisen säväyksen.

      Poista
    3. Hei, mutta tota rosollikastikevärjäystähän miä oonkin tehny! Kakku ei oo tullu mieleen.

      Poista
  3. Voi miten hienoa että satoa tuli. Omakasvatetut kesäherkut on olevinaan jotenkin niin paljon parempia kuin kaupasta ostetut:) Mukavaa alkanutta viikkoa❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä niissä oman maan kasvatuksissa taitaa jotain perää olla maun suhteen.
      Kiitos toivotuksista ja sinullekin positiivisia syyspäiviä!

      Poista
  4. Sullahan on tullut komiat punajuuret :)
    Meillä kokeiltiin myös ja on tällä hetkellä ainakin paljon pienempiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä kasvoi yllättävän suuriksi, vaikka kasvupaikka oli aika pieni. Suurimmat nostin ylös jo aiemmin ja pienimmät ovat maassa vieläkin. Tää oli taas tällästä alottelijan tuuria. :)

      Poista
  5. Komiat punajuuret. Mulla ei ole hyötypuutarhaa ollenkaan,eikä kasvaria. Voi,olet ollut teatterissa esittämässä. Minä olen imenyt rakkauden teatteriin äidin maidossa,sillä äitini on ollut joskus kauan sitten ammattinäyttelijä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei minullakaan kasvaria ole, vaikka sellaisen haluaisinkin. Totuus on, että se jäisi minulta varmaan hoitamatta.
      Nyt pitää oikaista, että en ole oikeasti esittämässä mitään, vaan halusin kuvan vanhan kulissin edessä. :)
      Oikeita näyttelijöitä kyllä arvostan suuresti, kun pystyvät pistämään itsensä peliin illasta toiseen.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!