perjantai 18. toukokuuta 2018

Asiaa seipäästä

Bongasin  nettikirpparilla heinäseipäitä. Piti heti käydä jonoon, vaikka en vielä tienny, mihin niitä tarviin.  Ostin tietysti reilumman kanssa.

Laitoin tän saman kuvan tuttavalle, joka laitto viestin, että tee mulle samanlainen. 😂 Vähän jäin tässä nyt miettimään, pitäiskö antaa hänen tehä oma tällänen seiväsnippu. No ehkä ei puhuttukaan samasta asiasta, kenties.Mietin mitä näistä nyt sit tekis. Netistä löyty hurrrrrjasti hienoja heinäseipäistä tehtyjä juttuja. Päädyin alottamaan perinteisestä kukkatelineestä, kun minul on siihen patakin. 
Alla oleva kukkapenkki on aikanaan tehty koivunkannon ympärille. Ensin se oli ihan kiva, kun kannon päälle sai jonkun kukan. Sittemmin kanto alko lahoamaan ja tänä keväänä hakkasin rautakangella vielä viimesimpiä pois.  Oli yllättävän vatsalihaksille käyvää hommaa. Vielä jäi tohon keskelle pieni kumpare. Varjoliljaa ympärillä, joten kasvavat hyvään korkeuteen padan alle. Vielä istutukset pataan ja homma oli valmis. 


Yksi seiväs pääty tukipilariksi tälle roikkuvalle puulle, joka tykkää vähän kallistua sivulle. Samalla siihen voi vaikka ripustaa tuollasen "Narniahenkisen" lyhdyn, jossa ajastettu kynttilä.  Tästä kynttilästä täytyy kyllä sanoa, että olipa hyvä ostos! Palo kaiken talvea ulkolyhdyssä puol vuorokautta kerrallaan, riippuen ajastusajankohdasta. 
Näkyyhän siellä takana tuo isännänkin ylpeys. 😉Monta hyvää ja hienoa vinkkiä löysin netistä, mitä vois heinäseipäistä tehä. Nyt kun pyörittelen noita käsissäni ja sommittelen muutamaa sinne, muutamaa tänne, ei ne näytäkään niin kivoilta. Ainakaan meiän pihalla.  Jos en keksi näille omalla pihalla enää käyttöä, niin vien sitte loput vanhempien mökille ja väsään siellä jotain. On ainakin vähän erilainen ympäristö.

10 kommenttia:

 1. Oi ihania! heinäseipäät on kivoja kun niistä voi kehittää vaikka mitä:) Leppoisaa alkavaa viikonloppua❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niistä voi tosiaan tehä vaikka mitä. Valinnanvaikeus on hankalin. Parasta ois, kun sais mielikuvituksen lentämään. :)
   Mukavaa viikonloppua sinullekin. (piti oikein miettiä, että mikä päivä se tänään oikein on, kun on työpäivä).

   Poista
 2. Älä hätäile ja anna ajan kulua, vielä saat jonkin loistoidean. Heinäseipäistä on moneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En hätäile ja jos loppuvat kesken, saa varmaan jostain lisää. :) Heinäseipäät ei oikein käy samalla tavalla taajama-alueelle, kun maaseudulle. Siihen olen törmänny haaveissani. :)

   Poista
 3. Kiva ostos, niistähän voisi kehitellä vaikka jotain "seinämää" suojaksi. Ne taitaa olla aika isoja kuitenkin, ettei ihan joka paikkaan käy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistetään seinämäkin idealistalle ihmeteltäväksi. Ei vielä ollu. :)

   Poista
 4. Mä ostin muutama vuos sitte kärryllisen heinäseipäitä, loppuvat kesken... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mihin kaikkeen käytit? Vai laitoitko heinät seipäille? ;)

   Poista
  2. Tein seinää suojaksi viitisen metriä, ikkuna ja ovilistoituksia, tukia marjapensaille.
   Seipäitten halkaseminen oli hurjaa hommaa, ne kun olivat rutikuivia, yksi sirkkelikin paloi siinä hommassa. :D

   Poista
  3. No varmaan oli vaikea halkaista, kun maahan junttaamisestakin kuulu aikamoinen ritinä ja ratina. Kyllähän niistä kaikkea saa, kun käyttää mielikuvitusta. Ympäristö pitää vaan olla oikea, ei ne kaikkialle oikein käy. Sovittelin niitä itekin moneen paikkaan ja taas luovutin.

   Poista

Kiitos kommentoinnista!