keskiviikko 15. helmikuuta 2023

Hampaat säilyivät suurimmaksi osaksi

  Merri alkoi nuoleskella suuta ja suupieliä niin oudosti, että päätin viedä sen lääkäriin. Muistissa oli vielä viime kesäinen hammassyöpymä ja halusin varmistaa, että nyt ei ole kyse sellaisesta. 

Merri aavisti taas lähdön hetkellä, että nyt on jotain epämieluista tulossa, mutta sain sen silti kuljetuskoppaan ilman isompia ihovaurioita.  Koppa on muutenkin aina esillä ja luukku auki. Kumpikin kissa käy siellä makailemassa ihan muuten vaan. Kissoilla on merkillinen aavistus siitä, että tämä kerta ei olekaan ihan tavallinen.  

Merri oli aivan hiljaa koko meno- ja tulomatkan, sekä ilmeisesti koko hoidon ja tutkimuksen ajan.  Ihan varmasti ainakin nukutuksen ajan 😂  Neljä tuntia kestivät hoidot. Lopuksi olivat vielä pesaisseet turkkia joistain kohdista, kun oli ilmeisesti jotain eritteitä tms. suttaantunut.  Kehuivat, että Merriä oli niin helppo käsitellä. Oli hermostunut vain, kun yrittivät föönata sen turkkia kuivaksi. Sitä en kyllä ihmettele yhtään!! 


Kotiin oli taas niin ihanaa palata ja olotilakin helpottui nopeasti. Tassusta vielä tippaletkun kiinnityssidos pois ja kissa alkoi taas kehräillä.  Ruokakin maistui melkein heti.  

Syöpymää ei ollut, eikä löytynyt syytä nuoleskeluun. Hampaat tuli samalla putsattua. Hammaslääkäri sanoi napanneensa kulmahampaiden takana olleet pienet hampaat samalla pois. Sitä jäin miettimään, että miksi...? En hoksannut kysyä. Oletin, että ovat jatkossa kaikkein alttiimpia syöpymille. 


Merriä odotellessa kävin kahvilla, kaupassa ja kirpputorilla.  
Viimeksi mainitusta löytyi kaikenlaista.  Hämmentävin oli tämä kassi, joka oli täynnä tavaraa. Kurkkasin sisään ja näin kaikenlaisia rautalankoja, värillisiä ja perusvärisiä, sekä askarteluun tarkoitettuja hienouksia.  Syvemmälle kassiin en paikan päällä käynyt penkomaan. Kassi sisältöineen maksoi 2 euroa! Tuollaisia hintoja ei voi ohittaa, vaikka ei juuri tällä hetkellä rautalankoja tarvisikaan!  
Merri halusi heti poseerata kassin vieressä. 


Kahvipusseista tehty napakka kassi on todella siistiä tekoa ja on jo itsessään enemmän, kuin kahden euron arvoinen.  Itse en ole koskaan kahvipusseista tehnyt mitään, mutta olen kuullut, että tällaisen kassin tekemiseen uppoaa valtavat määrät kahvipusseja. 


Sisältä löytyi jos jonkinlaisia rautalankoja. Osa oli jo pyöritelty erilaisiin muotoihin.   Mukana oli vielä pakkauksissakin olevia tuotteita! 


Kassissa oli myös suoraan roskiin menevää tavaraa, mutta talteen otin nämä pohjalta löytyneet jutut. Löytyi helmiä, paljetteja, värikynä, kumi, hilettä, muutama yksittäinen sukkapuikko ja kahdet pyöröpuikot.  
Kassin sisältö ja hinta olivat minusta melko hämmentävä yhdistelmä!   Tuli ihan mieleen, että jossain on nyt tehty loppusiivousta sellaisen henkilön jäljiltä, joka on lopettanut vähintäänkin askartelun ja ehkä jopa hengittämisen.   Kassiin on lapikoitu kaikki pieni sälä.   Jälleen jää mietityttämään, mitä ihmisestä jää, kun täältä lähdetään.   Mikäli tässä ovat tosiaan päivät päättyneet, on taivaallinen askartelija varmasti iloinen, että tavarat päätyivät toiselle askartelijalle, eivätkä roskiin. 


Löysin myös kivan paidan. Tämä on ihan minun näköiseni. Frodo tarkasti, onko reikiä. Ei ollut, eikä nytkään tullut. 


Hame on niin ihastuttavaa kangasta! Niin minun näköiseni 😍


Muutama kirjakin lähti mukaan.  Äänikirjat eivät ole ainoita kuluttamiani kirjoja. Myös fyysisesti koskettavia kirjoja tarvitaan.  



Noissa mukiherkkukirjoissa oli jotain kiinnostavaa, vaikka ne ovatkin mikrotuotteita.  Aion ainakin kokeilla jotain ohjetta.  Makeissa löytyy ainakin tällaisia juttuja: 



Suolaisia mukiherkkuja:  


Mikäli näistä mukisyömisistä on mainittavaksi asti, voisi tällaisia tarjota esim. äkkinäisille vieraille. 


Tänään ollaan helmikuun suhteen jo kevään paremmalla puolella!   Lämmintä kevättä on luvattu ainakin ennusteissa. 

Mieluisaa ja maistuvaa päivää juuri Sinulle!

42 kommenttia:

  1. Voi Merri; kaikkea sunkin pitää kestää! Mutta sait hyvän uuden nukkumakorin itsellesi ja edullisesti! Annat ihmisen pitää sen sisällön ja vaatteet, paitsi jos niistä saisi hyvää pehmikettä. Varsinkin tuo hame näyttää erittäin kivalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erittäin hyvä vinkki! En tullut tuota vielä tokkurassa ajatellakaan. Just sopivan kokoinen kuljetusväline. Ihmiset saa taas pistää tassua toisen eteen. t: Merri

      Poista
  2. Hyvä, ettei Merriltä löytynyt syöpymiä ja hampaatkin on taas huollettu.
    Olihan hyvä löytö 2 eurolla. Juuri sinulle sopiva, kun olet niin taitava tekemään kaikenlaista. Säästin joskus kahvipusseja, jotta tutut rouvat voisivat tehdä niistä kasseja. Sitten totesin, että meidän kahvinjuontivauhdilla askartelumateriaalin keräämiseen ei taitaisi elämä riittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos outo nuoleminen vielä jatkuu, lääkäri sanoi, että verikokeisiin. Kissa on muuten terveenoloinen, joten ollaan vaan tyytyväisiä, että suu on taas tarkistettu.
      Itse en ole koskaan tehnyt mitään kahvipusseista. Äiti teki maitotölkin suikaleista, kankaalla päällystettyinä, punotun korin. Sekin on kiva. Maitoa kuluu ehkä enemmän :)

      Poista
  3. Voi Merriä. <3 Varmasti rasittava tuollainen pelottava hammaslääkärikäynti pienelle olennolle (jos on isommallekin! :-D).

    Ihan mahtavia kirpparilöytöjä, varsinkin tuo kassi sisältöineen! Itse en ehkä olisi siitä kovin innoissani (enkä tietysti olisi sitä ostanutkaan), mutta nyt löysi kassi kyllä oikeaan osoitteeseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntui kurjalta viedä toinen hammaslääkäriin, kun itsekin pelkään sellaista... Toisaalta Merri sentään nukutettiin.
      Ajattelin käyttää tätä kassia jonkin asian säilyttämiseen. En vielä tiedä minkä, mutta jonkin kuitenkin. Lehtikeräyksillekin kävisi.

      Poista
  4. Siis tuo kassi!?! Ihan uskomaton löytö! Kuten kirjoitit, niin pelkkä kassi oli jo paljon enemmän kuin kahden euron arvoinen sisällöstä puhumattakaan. Paita on todellakin sinun näköinen. Hyvät löydöt, hyvä sinä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin ihan varma, että kassi on jostain rikki, mutta kaikesta etsimisestä huolimatta en löytänyt minkäänlaista virhettä. Tukeva on!
      Usein asioita löytyy silloin, kun ei etsi mitään ;)

      Poista
  5. Onpa todella jännä kassi - ja halpa. Mukiherkut näyttää hyviltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tukeva ja moneen käyttöön sopiva. Saa nähdä, koska pääsen mukiherkkujen kanssa toteutukseen asti ;)

      Poista
  6. Neljä tuntia, onneks ei mittään pahempaa löytynyt Merriltä! Tuommonen kahvipussikassi meni muutossa kirppikselle, laitoin pari euroa siihenki ja olin aivan varma, ettei mene. Joku osti sen kuitenkin, kirppikselle on pakko laittaa alhaset hinnat. Yllättävän painava tuommonen kassi, siks en jättäny omaan käyttöön. Sulla löytyki kassista paljon tavaraa. Kuppikakut ohitan sujuvasti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nukutus ja herääminen kesti varmaan suurimman osan aikaa.
      Hetken jo luulin, että olin ostanut sinun kassisi ;) Se on kyllä totta, että en tätäkään kassia olisi kovin paljon kalliimmalla ostanut, etenkin, kun en oikeastaan tarvinut sitä. Piti kuitenkin ostaa, kun sai niin halvalla.
      Kokeilun jälkeen tiedän, tekeekö kuppiherkuilla mitään ;D

      Poista
  7. Olipa todellakin ruhtinaallinen sisältö kassissa ja voisi hyvinkin kuvitella, että on jonkun askartelijan jäämistöä👍 Hyvä, että päätyivät sinulle❤️ Jos jotakin kaipaan näitä kuviasi katsellessa, niin kirpputoreilla käymistä. Sitä kun ennen harrastin paljonkin, nyt nämä sairaudet estävät sen. Mutta onneksi Merri on kunnossa!💗💗t. Irkku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellaista varmaan kaipaa, jota ei näe, tai pääse. Itse käyn kirpparilla loppujen lopuksi aika harvoin, Tuossa taannoin taisi olla jopa vuosi väliä, että en käynyt.
      Merriltä ei nyt tosiaan mitään ihmeempää löytynyt. Vein siksi, että jos olisi ollut, niin ei olisi päässyt kovin pahaksi. Kissa kun ei taida paljon kipuja ilmaista. Se viime vuoden juttukin selvisi ihan tavallisella hampaidenpuhdistuskäynnillä.

      Poista
  8. Huomenta, täällä Emilie. Eipä onnistu kuukletilillä kommentointi.
    Mutta olet löytänyt aarre-kassin. Ja muitakin hienouksia. Helmiä! Noista saa vaikka mitä. Eilen kävin itekki kirpputorilla. Vähän kangasta ja pitsiä. Hipelöin joitain helmikoruja...sinne jäi Ne oli 3,50 e! Muuten oli kaikenlaista joko ilmaiseksi tai noin 1 €. Hyvää päivänjatkoa ja vointia Merrille, on sitten hampaatkin hoidettu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa sanoa, missä vika. Jotkut kommentoijat näyttävät päässeen, joillain on kirjoitettu nimi kommentin perään.
      Helmetkään ei tosiaan ole mitään ilmaisia. Ehdottomasti paljon enemmän arvoinen löytö, kuin 2 e. Piti ostaa, kun halvalla sai ;D
      Merri on erittäin tyytyväinen oloonsa tällä hetkellä. Vain ruokamäärä jäi nyt vähäisemmäksi eilen nukutuksen takia ja nyt pitäisi saada se takautuvasti ;) Merri päivystää näköjään taaskin tuolla ruokakaapin oven edessä ;)

      Poista
  9. Kiva kuulla, että Merri selviytyi hienosti hammaslääkärissä käynnistä ja hammassyöpymiäkään ei löytynyt.
    Hyvät kirpputorilöydöt ja ohjautuivat oikeaan osoitteeseen. Tuo kahvipussikassi on varmasti luja ja kestävä.
    Mukavaa viikon jatkoa ja rapsutuksia Merrille ja Frodolle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri oli hirmuisessa jännityksessä, mutta ei inahtanutkaan. Helpottui silminnähden, kun pääsi taas kotiin .
      Hämmästyin, että kukaan muu ei ollut iskenyt silmiään kassiin. Jätin sen jopa paikoilleen siksi aikaa, kun kiersin loput kirpparista ja hain vasta lopuksi. Ei ollut kelvannut ;)

      Poista
  10. Olipas mukavia kirpparilöytöjä, ja vaikka ei ole koskaan kivaa joutua käymään lääkärillä, niin hyvä, ettei Merrin suusta kuitenkaan löytynyt mitään suurempaa ongelmaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt voi taas elellä huoletta, kun tiedetään, että hampaat ovat kunnossa. Sitä kun kerran on nähnyt, että oli sitä hammassyöpymää, niin tietysti nytkin epäilytti.

      Poista
  11. Hammaslääkärissä on ikävä käydä. Pelkästään jo hammaskiven poisto tympii, muusta puhumattakaan. En siis yhtään ihmettele Merrin vastahankaa. Samaa mietin tuosta kassista, että lienee entisen askartelijan jäämistöä. Mutta hyvä kun löytyi nykyiselle askartelijalle eikä päätynyt roskiin. Löysit kivoja vaatteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää paikkaansa. Inhoan itsekin hammaslääkäriä. Ehkä nukutuksessa voisin minäkin mennä ;)
      Niin paljon oli hilpetööriä kassissa, että hämmästyn, jos joku on tarkoituksella halunnut vain kassin ja rautalangat myydä. Joku on varmaan vaan mättänyt silppua kassiin.

      Poista
  12. Hyvä ettei löytynyt Merrin suusta mitään äkillistä ja nyt hampit putsattu ja kunnossa! Koppareissut eivät ole koskaan kivoja. Meillä on kantokoppa varastossa, josta haetaan edellisenä päivänä hissukseen eteiseen odottamaan. Toivo pelkää koppaa niin perusteellisesti että sinne meno ei onnistu kun ihan työntämällä. (reppanalla jäi pentuna kammo, kun häntäamputaation takia jouduttiin usein käyttämään ellillä sidoksia vaihtamassa, siitä ei kahden ihmisen taktiikallakaan tullut kotona mitään...huh, vieläkin ajatuskin kauhistuttaa..). Oho, rönsyilipä aihe...Vau, teitpä hyviä löytöjä kirppikseltä! Tuollainen kahvikassi olisi kyllä kätevä kauppakassina, jämäkkä ja pysyisi ostokset järjestyksessä. Jossain olen nähnyt tehtynä myös pikkuisista kissanruokapusseista. Nyt pääset taas kehittelemään että mitä kaikkea kassin sisällöstä voisi puuhailla..Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on tuo kuljetuskoppa jatkuvasti olohuoneessa. Merri pelkäsi edellistä kuljetusreppua niin, että kun se näki, että se tuotiin esille, se livahti karkuun ;) Aiemmat ell -käynnit varmaan tuovat niin vahvoja mielikuvia, että ei huvita mennä minkäänlaiseen kuljetukseen. Karkuun vaan! ;D
      Kissanruokapussit on kyllä aika pieniä! No kai nekin voi ommella yhteen suikaleiksi. En ole koskaan tehnyt kassia, niin en ihan varma ole tuosta tekotavastakaan.

      Poista
    2. Hih, pakko kommentoida. Emäntä testasi ja teki pari kassia vuosia sitten: https://tassulinna.blogspot.com/2015/02/latz-kassi.html

      Poista
    3. ;) Ei ollutkaan suikaleista, kuten luulin. Minulla ei mielikuvitus riittänyt näkemään pusseja tuossa muodossa. Hauska kassi!

      Poista
  13. No vau, mikä askartelijan unelmalöytö tuo kassi! Hyvin bongattu.
    Voi Merriä, kun heti kiikutetaan lääkäriin, kun jotain tekee. Hyvä, että kiikutit, ja vielä hienompaa, ettei syöpymää löytynyt! Loistavakuntoista hammaskaluston tulevaisuutta Merrille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika epäuskoisena tuota kassia ensin kurkistelin. Vein vielä kassallekin, että katsopa sinä se hinta, näetkö saman kuin minä ;)
      Viime vuoden syöpymähammasta ei olis huomattu ollenkaan, jos en olisi sattumoisin vienyt rokotuksessa suositellulle hammaspuhdistukselle. Nyt tuli heti vähän sellainen olo, että miksi se muljuttelee suuta tuohon tapaan. Tulipahan katsottua, eikä ole mitään, mikä pääsisi pahemmaksi.

      Poista
  14. Ihmehinta tuo 2 euroa. Pelkästä kassista olisi voinut pyytää enemmän ja rautalankasälästä olisi myös saanut enemmän. Ilmeisesti on haluttu päästä koko höskästä varmasti eroon. Kahvipussikassit ovat kestäviä ja niissä voi kantaa painavaakin tavaraa. Minulla on sellainen kirjastokassina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toisen turhake on toisen aarre :)
      Minä ajattelin, että voisin viedä kassissa vaikka eväitä mökille tai muuta sellaista, jonka pitää pysyä pystyssä.

      Poista
  15. Auts - hammaslääkäri... minäkin pistän aina hanttiin sinne lähtiessä - vain viimeisessä pakossa!!
    Waude mikä löytö.... Kapuan puitteissa on tulossa askartelukursseja ja yhteen juuri tarvitaan rautalankoja...
    joten jos jää ylimääräisiä niin tänne huolitaan... ehkä riippakoivikin sopii... maaliskuun lopulla on kurssi.
    Eli Kapuajat palanneet pyykkiä pesämään ja arkea aloittamaan... klups... onneksi työviikko on yhden päivän mittainen, joten eiköhän tästä selvitä viikonloppuun!!

    Vitsi miten ihanat mukitarjottavat... minä ostin viime kesänä kirpparilta "ISOT teekupit" keittokupeiksi, mutta voihin niistä näemmä tarjoilla vaikka ja mitä... eli heti innostuin apinoimaan löytöäsi!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se mikään mukava paikka tosiaan ole...
      Vai päivän mittainen työviikko! Aika raskaalta kuulostaa ;) Tuollaisia minäkin haluaisin!
      En ole vielä katsonut, millaiseen kuppiin voisin jotain kokeilla. Varmaan ihan perusmukikin olisi ihan ok. Nämä ohjeet on tarkoitettu mikroon, joten siellähän kestää mikä vaan. Sitä en sitten tiedä, miten valju ilmestys on mikrossa valmistettu mukiherkku. Apinointi on aina sallittua!

      Poista
  16. Eläimen monesko aisti huomaa palvelijan huolen.
    Rautalankaa tarvitaan aina. Sidot joulun tai kesän kranssin. Kiinnität jotain, ihan vaan väliaikaisen korjauksen...
    Tai väänntät kivan tekstin...huomenta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomenta sinnekin :)
      Toinen vaihtoehto on se, että kissa ymmärtää ihmisen puhetta, vaikka me ei sitä uskotakaan ;)
      Näissä oli vielä noita koristerautalankojakin, tavallisia lankoja paksumpia, kimalteilla.

      Poista
  17. On tosiaankin ihme miten kissat osaavat aavistaa että jotain matkustamiseen liittyvää on ilmassa ja sehän ei pääsääntöisesti tiedä mitään hyvää. Meillä jos Arttu näkee kylmälaukun niin katoaa maisemista; se tietää mökille lähtöä ja vaikka siellä se sitten hyvin viihtyykin niin matkan teko on suurta jännitystä....meille kaikille :-)
    Vau mitkä kirppislöydöt. Meidän mummo teki aikoinaan maitopusseista maton huussiin. Voi niitä aikoja :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin muistan nuo maitopussimatot! Virkkaamalla ja mattopuissakin tehtyjä muovimattoja. Ajatella, jos maito myytäisiin vieläkin pusseissa! Voi sitä sotkun määrää.
      Me ollaan joskus käyty mummolassa Merrin kanssa. Silloinkin koppaan meneminen on ollut pelottavaa. Ja se kotiinlähtö..... piilokameran paikka ;D

      Poista
  18. Hyvä, että on Merrin purukalusto hoidettu ja ei löytynyt sen kummempaa vikaa.

    Minä olen tyytyväinen, että rautalankakori päätyi sinulle. Keksit niistä varmasti kaikenlaista askarreltavaa. Puutarhaan voisi saada kivoja koristeita.

    En ole tehnyt mukiherkkuja ikinä. Ystäväni tunnusti yhdessä vaiheessa olevansa lähes koukussa suklaisiin mukiherkkuihin, jotka valmistuivat nopeasti mikrossa. Ehkä jaat meille parhaat reseptit ja pääsen koukuttumaan mukiherkkuihin minäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minuakin kiinnostaisi nähdä, voiko pihalle tehdä jotain juttuja rautalangasta. Olen Pinterestistä katsellut jo aiemminkin vastaavia juttuja.
      Eilen tein yhden mukiherkun.... se oli aivan peruskaakku. Tuntui, kuin olisi syönyt makeaa munakasta ;D ;D Pitää varmaan kokeilla vielä oikein ajatuksen kanssa uudelleen.

      Poista
  19. Helpottavaa kuulla, että Merrillä on kaikki hyvin.
    Olet kyllä tehnyt superlöydön. Olisiko nuo rautalangat tarkoitettu kranssien sitomiseen. Ja aivan huippuihanuus tuo kassi. On kyllä siistiä työtä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joukossa oli muutama jo pyöritelty hahmo, ainakin perhonen. Minulle tuli mieleen, että ulkotarkoitukseen, mutta voi olla muuhunkin, vaikka kranssiin.
      Merri on taas aivan entisensä. Ei välittänyt, vaikka pikkuisen hampaat kulmahampaiden takaa napattiin pois.

      Poista
  20. Merri <3 Minulla on tuo Mukiherkut kirja. Joskus niillä resepteillä teen ja hyviä ovat. Joku kerta leipomusta jäi tiukasti kiinni kuppiin. Kannattaisiko kuppi voidella ensin? Minä tein eilen blinejä. Täytteeksi tein kinkkutäytteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein ex -tempore yhden mukiherkun. Se jäi mukiin kiinni, kuin tauti. Voitelu saattaisi olla hyvä juttu. Mietin jo tehdessäni, mutta ohjeessa ei sellaisesta mainittu. Maku oli ...hmmm.. kuin olisi syönyt makeaa munakasta ;D ehkä kokeilen vielä jollain selkeällä maulla.
      Minulla on jo jonkin aikaa ollut pinaattilettujen jauhepussi. Siitäkin voisi oikeastaan tehdä isompia lettuja ja niihin täytteet. Ei tullut mieleen, ennen kuin mainitsit nuo blinit.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!