keskiviikko 28. joulukuuta 2022

Lintuja, kissoja ja koiria

Merri haluaa esittää suurkiitokset saamistaan lukuisista onnitteluista!  Löytyihän se yllärikuva sieltä seasta 😄  Joku oli näkevinään Matti Näsänkin kuvien joukossa 😂   Kohti uutta päivää ja uusia haasteita, nautiskelua elämästä ja  tulevan kesän auringonsäteistä.   


Vielä yhdet esittelemättömät joululahjasukat ovat tässä.  Sukat ovat Fazer -Novita -lehdestä Eucalyptus -sukat. Lankana näissä on 7 -veikka, 3½ -puikoilla. En muistanut punnita, joten sanon nyt vaikka että 100grammaa.  Lintujen punaiset osiot on jälkipistelty. Sukat ovat kokoa 38. 

Mukaan vielä Eucalyptus -karkkipussi, vaikka se ei nyt ihan joulunmakuja olekaan 😂


Viime jouluksi tein Merrille kravatin juhlan kunniaksi.  Pienemmäthän saavat yleensä aina isommilta jääneitä vaatteita jne, joten Frodo sai nyt tuon pienemmän. Merrille valmistui vähän isompi kravatti. 


Merri ei ensin halunnut tulla näytille kravatissaan, vaan piiloutui verhon taakse. Ehkä se halusi vaan tunnelmoida punatulkkujen seassa.  
Löysin kaupasta viime syksynä kirppikseltä löydetyn tyynyliinan mukaiset verhot. 


Tältähän se kravatti nyt näytti...  Merri on jo kuin aikamieskissat ainakin!  Frodon kravatti keikkui selän puolella suurimman osan aikaa. 



Muuten oli meno aattona rauhallista ainakin kissapuussa.  Merrikin oli ahtautunut yhdelle tolpalle makaamaan. Harvoin se siellä nykyään viihtyy, kun on niin kapea alusta.  Frodoa ei vielä näy. 
Maia ja Sam ovat jähmettyneet seuraamaan tilannetti kumpikin omalla tavallaan: Sam tuijottaa, Maia torkkuu silmät auki. 


Frodo löytyi hyvästä piilopaikasta, jonne se oli livahtanut, kun alkoi tulla liikaa väkeä ovesta sisään. 
Ilmeistä voi päätellä, että nyt on melkein jo tosi kyseessä.  Merri on ainoa, jona pysyi näennäisen rauhallisena. Se on tottunut käsittelemään kaikenlaisia vieraita tietoisena omasta arvovallastaan. 


Nämä veijarit saivat kyllä kaiken huomion 😄
Vasemmanpuoleinen Ruut on ollut meillä yötäkin, ennen Frodon aikaa. Unna on nuori koira.  Kumpikin käyttäytyi silti kohtuullisen rauhallisesti. Kissat tietysti kiinnostivat. Kaksi kissaa asustaa koirien omassa kotonakin. Niitä ei vieraina nähty. 
Frodo ei ole vielä koskaan pystynyt olemaan samassa huoneessa yhdenkään koiran kanssa, vaan on tehnyt paniikkipaon jo pelkän kuulohavainnon perusteella.  Nyt se haettiin muiden kissojen seuraksi kiipeilytelineelle, jossa se pysyi lopun iltaa. 

Takana näkyvä kuusi ei ole kissoja juurikaan kiinnostanut!  Oli vähän epäilys, että Frodo näyttää sille uuden sijainnin, mutta rauhallista on ollut. 


Frodo suorastaan jähmettyi telineelle, pitäen häntää kiemuralla, kuin kameleontti. Häntä oli tarrautuneena telineeseen tiukasti. Varmasti Frodo pelkäsi väsyessään putoavansa lattialle, koirien tassuihin. 😏


Sain vihdoinkin jouluisen työputken tehtyä ja pääsen rauhoittumaan jälkijouluisiin tunnelmiin.  Viime päivinä ehtikin jo koko kroppa huutamaan Hoosiannaa joulun kunniaksi.  Seuraava työpäivä on ensi vuonna!   Nyt kun saisi vielä tehtyä jotain mainittavaa (vaikka vain ihan pientäkin..), että koko vapaaputki ei menisi ihmetellessä.  Mitään tekemättömyys on ihan ok, mikäli se ei jää päälle. Tulee mieleen viime kesä ja pitkä sairasloma, kun ei saanut mitään oikein edes alulle. 

Pian pääsee tekemään vuoden koontia kuluneen vuoden asioista 😊

Mukavaa loppuvuotta sinne sun tänne! 

24 kommenttia:

  1. Onnittelut Merrille vähän myöhässä! Vai kravattikissoja teillä asustaa ja ajottain muutama muukin karvakorva :) Söpösiä ovat jokainen <3 Kauniit sukat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juhlan aikana pitää olla hetkittäin vähän juhlavampaa päällä ;) Just äsken poimin toisen kravateista sohvan takaa ;D Kumpikaan kissoista ei mitenkään harmistunut siitä, että on jotain kaulassa. Kuminauha oli niin löysä, että se puristanut ja llisäksi kumpikin on tottunut pitämään valjaita, jotka varmaan tuntuvat hieman samanlaisilta.

      Poista
  2. Aivan ihana kissaporukka tapittaa silmät selällään koiria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos kissoilla olisi tuntosarvet, ne olisivat kaikilla olleet kohollaan ;) Silmät tosin kertovat omaa kieltään ;)

      Poista
  3. Ihania kissoja ja koiria. Jännä, ettei kissoja joulukuusi kiinnosta. Siinähän roikkuu vaikka mitä mielenkiintoista. Mutta hyvä niin. Olifantti oli tehnyt oman vuotensa koosteen - hyvä idea. Pitää miettiä osaanko, muistanko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin pientä tassun kanssa sohimista on ollut. Tein muutenkin vähän kevyemmän koristelun ja jätin melkein kaikki pallot pois.
      Minä teen muutamia koosteita omaksi ja vähän muidenkin iloksi; liikunnasta, kirjoista, käsitöistä.

      Poista
  4. Voi pientä Frodoa, selvästi on kaikki lihakset jännittyneinä eikä joulurauhasta tietoakaan! Ihana yhteispotretti kaikista neljästä, ja jos saa sanoa, niin ovat koiravieraatkin todella söpöt (toivottavasti isäntä-tassuväki ei pahastu). Merri on ihan ylisöpö kravatissaan :-D Myöhästyneet onnittelut hänelle!
    Ja mukavaa lomaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koirat ovat tosi söpöjä ja kilttejä. Nuoremmalla on sitä samaa nuoruuden intoa, kuin Frodollakin ;)
      Oli hienoa, että Frodokin vihdoin pystyi (vaikkakin tikkujäykkänä) olemaan samassa huoneessa ja näköetäisyydellä jonkun koiran kanssa. Samalla se näki mallia Merrin käytöksestä, joka oli täysin coolia, kun se kulki lattian poikki koirien nenän edessä ;)

      Poista
  5. Aivan suloisia jouluvieraita teillä on ollut, ja vielä viihtyneet nuorisoporukassa samalla kiipeilytelineellä, lienevätköhän pelanneet lautapelejä ja korttia ajankuluksi vai lauloivatko joululauluja kuorona. Eucalyptus-sukat on kivat, ja vielä, jos saa karkkeja mukaan, niin oivallinen lahja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin hämmästyin, kun kuvasta tuli niin hyvä ;) Harvoin kaikki kissat ovat juonessa mukana tahattomastikaan ;)
      Aika paikoillaan pysyivät kaikki kissat :) Koirilla oli enemmän touhua, vaikka vetelivät välitorkkuja nekin. Koirien ja vierailijakissojen poistuttua oli sitten enemmän liikettä, kun Frodon piti haistella kaikki paikat.

      Poista
  6. Vaarilla oli aina taskussa Eucalyptus-pussi. Taikka Paxia. Sen sijaan kravattia vaari ei suostunut pukemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä muistan lapsuudesta isoäidin ja papan naapurista Purskamiehen. Hänellä oli aina taskussa Jenkki -purkka liuska antaa vieraileville lapsille, kun oltiin pihalla ;) Kravattia ei tainnut olla...

      Poista
  7. Hurjasti Onnea Merrille.
    Ihanat kuvat. Kyllä osaavat poseerata kaikki niin hienosti.
    Lupsakkaa loppuvuotta!

    VastaaPoista
  8. Onnittelut Merrille näin jälkikäteen. Komeita on kravattikissat. Hauska idea.

    Upeat nuo sukat. Olisi pitänyt hankkia tuo lehti. Olen nähnyt paljon upeita karkkineuleita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan muina kissoina pitivät kaikki kissat juhla-asusteitaan kaulassa ;)
      Minulla oli lehdestä ensin montakin suosikkia, mutta sitten ei vaan lähemmällä tarkastelulla ollutkaan helposti aloitettavaa mallia. Oli vääriä lankavaihtoehtoja paksuuden ja värien puolesta, kun ei ollut muuta tarvetta ostella uusia lankoja. On siellä silti vielä monta mahdollisuutta :) Kohta taitaa tulla se suklaa/ pipari -lehti versio.

      Poista
  9. Fine Frodo!Det var mangen pusekatter Jeg trodde først alle var dine !!Vovenen er også søte:)))Du er flink med å skape handarbeid!Jeg har tatt en pause med strikking.Vondt og eksem av garn og pinner.Senere skal jeg strikke meg en genser tenkte jeg!
    Ønsker deg og dine ett riktigt Godt Nyttår!!xxx

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri ja Frodo ovat meidän kissoja. Maia ja Sam ovat tyttären kissoja. Unna ja Ruut ovat pojan perheen koiria.
      Minä vaihdoin sukkaneuleen välillä vauvanpeittoon.
      Onnea uudelle vuodelle!

      Poista
  10. Ihania nuo karvaiset kaverit! Komeasti sopii kissaherroille kravaatit. Miten olisi ensi vuonna mirrit kaulaan?

    Hienot on sukatkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maialla ja Samilla on jo nyt mirrit (vai tarkoititko kuvainnollisesti? ;D ) kaulassa, mutta peittyvät runsaaseen turkkiin. Sommittelin Merrillekin samaa, mutta sitten löysin tuon viime jouluisen ravatin loppupään ja käytin sen jäljelle jääneen päädyn.

      Poista
  11. Blogistasi taannoin bongasin tuon Novita&Fazer-ohjekirjan, ja sen jälkeen kuljinkin kaupoissa silmät pystyssä se löytääkseni. Löysinkin, mutta mitään sieltä en ole vielä tehnyt - odottaa vielä aikoja parempia... Täynnä upeita malleja, monesta tuli lapsuusmakuja kielen päälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monesti ohjejutut on niin ihania ja sitten kun ne on käsillä , ei niistä tulekaan tehtyä mitään. Vastaavaan tapaan on minullakin hautumassa ties mitä ;) Toisaalta joskus olen saattanut tarttua vasta aikojen päästä johonkin ohjeeseen. Onneks nää neuleohjeet on yleensä melko ikuisia. Kohtahan sieltä tulee se suklaa/ pipari -lehti ;)

      Poista
  12. Kivan näköiset karkkisukat! Ja tosi hauskat krakat Merrillä ja Frodolla! Teillä ei kelpuuteta näköjään mitään mirrinrusetteja kaulaan, kun pukeudutaan juhlavasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä siellä vierailijoilla löytyy mirritkin, mutta ovat niin karvojen alla piilossa, että eivät oikein kuvassa näy ;) Merrillekin aloittelin ensin mirriä, mutta sitten osui käsiin tuon viimevuotisen krakan jäljelle jäänyt pätkä, josta sain käyttöön toiseen päädyn ;) Oli niin kivat värit.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!