keskiviikko 15. kesäkuuta 2022

Inkerit

 En keksinyt taas mitään neulottavaa aiempien kirjoneulesukkien jälkeen ja tartuin tähän malliin ihan hetken mielijohteesta.  Malli on Satu Niskasen suunnittelema Inkerit, joihin löytyy ohje  Kauneimmat käsityöt -lehdestä 3/-22 (esittelinkö tätä lehteä jo tuolla aiemmin...?).  


Ohjeessa sukat oli tehty 7 -veikasta, mutta katsellessani silmukkamääriä totesin, että minä teen nämä Nallesta. Puikot ovat kokoa 3.  Käytin punaisena sävynä Taikanallea, siksi sävy vaihtelee.  Ohjeessa sukat on neulottu keltaisesta ja oranssista.  Meinasin mennä aivan solmuun, kun aloitin omilla väreilläni jotenkin nurinkurisesti ohjeeseen nähden. Lankaa kului 140g. Sain taas vajaita keriä vähemmäksi.   Lopputuloksena sain ohjeessa mainitun kokoiset sukat, eli 38-40.   



Täällä on vietetty paljon aikaa ulkona, koska ilma on ollut mukavan lämmin.  Mikä on sen makoisampaa, kuin ottaa päiväunet ulkona?  Itsekin olen muutaman kerran torkahtanut keinuun, vaikka pelkäänkin aina, että alan kuorsata niin kovaa, että kuuluu naapuriin asti 😂 Luulevat vielä, että meillä on alettu remontoimaan ja saha soi. 
Oli pakko ottaa tämä kuva, kun Frodo oli tässä ensin ja Merri meni ihan vapaaehtoisesti tuohon viereen. 


Kissojen ulkoilutilassa roikkuu joskus aiemmin ostamani liitutaulu, josta puuttui kokonaan Frodon nimi ja syntymäaika. Nyt on korjattu ja siistitty Merrinkin tietoja. 
Tuo puinen "riippusilta" pitäisi poistaa tuosta edestä, kun siihen ei ole uskaltautunut, kuin 1 kissa ja sekin vahingossa.  Näyttää kivalta, mutta ei toimi käytännössä. 


Minä olen itse asiassa ollut koronassa viikonlopulta lähtien. Tartunnalta en voinut välttyä, kun tuli perhepiiristä.  Olen ollut jo niin kauan sairaslomalla uupumuksen takia, että tulin melkein iloiseksi, kun sain koronan, eli "oikean sairauden".  Älkää nyt ottako ihan todesta tuota asiaa.  Se kertoo varmaan vaan sen, mitä jokainen, jolla ei ole näkyvää sairautta, pyörittelee päässään.  Varsinainen sairasloman syy on jo selvästi helpottamaan päin ja olen optimistinen sen suhteen, että palailen puolipäiväisenä töihin ensi kuussa. 

 Kohtuullisen vaisu on ollut  koronani. Kurkkukipua, päänsärkyä, pientä nuhaa ja köhää.   Välillä on vähän huono olo ja olenkin ollut paljon terassilla istuskelemassa.  Tylsyyttä tappaakseni leikkelin muutamasta lehdestä osuvia tekstejä ja kuvia tulevia kortteja varten.  Selaan kyllä samoja, silputtuja lehtiä moneenkin kertaan, kun ei koskaan voi tietää, mitä aihetta lopulta tarvitsee.  Yleishassuja tekstejä voi kuitenkin leikellä varastoon.

Olen kuunnellut äänikirjoja, tällä hetkellä Martti Suosalon Tähän astista elämää.  Mukava kuunnella tätä kirjaa, kun taiteilija on itse lukemassa. 
Löysin äänikirjapalvelusta myös Enni Mustosen Syrjästäkatsojan tarinoihin kaksi osaa, joita en ollut vielä lukenut.  Luin jo toiseksiviimeisen, eli  Näkijän ja nyt olen lukemassa  päätösosaa, eli Tekijää.  Olen halunnut lukea nämä, vaikka ne ovatkin palvelun kautta.  Välillä on kiva ihan lukea, eikä aina kuunnella.    Äänikirjojen kokeilu oli minun kohdallani kyllä ihan naulan kantaan osunut juttu.  Olen kuunnellut  valtavan määrän kirjoja tämän vuoden puolella.  Samalla voi tehdä jotain ihan muuta, kuten askarrella, leikata nurmikkoa, lenkkeillä, tai käydä vaikka suihkussa 😂


Askarteluun liittyen sain Maaritilta tällaisen paketin!  Vanhoja puhelimen kuoria ja kisukortti 💖. Niin hienoja, että on sääli, kun niille ei ole enää oikeaa käyttöä.  Omaan nykyiseen puhelimeeni en ole edes nähnyt näin hienoja kuoria missään.  Mistä sinä tykkäät eniten?  Minä tykkään tuosta unisiepparista ja perhosista, mutta mustassa on jotain fantasiamaailmaan viittaavaa, jännittävää.  Nyt olen vähän huuli pyöreänä, mitä näistä voisi tehdä. Saa heitellä ehdotuksia! 


Vielä pitää laittaa kuva aiemmin näyttämästäni atsaleasta. Nyt se kukkii!  Ostin viime kesänä 3 atsaleaa ja muistaakseni kaikki eri värejä. Vieressä toinen, jossa punaisia nuppuja!  Mahtavaa! Minä  olen sittenkin onnistunut pitämään ne hengissä.  Toinen vaihtoehto on se todennäköisempi, eli nämä ovat erittäin sitkeitä kasveja 😅

Siitä aiemmasta raparperimehun keitostakin pitää vielä mainita, että meidän mehumaija ei tietenkään käy remontissa vaihdetun induktiolieden päälle....     Nyt jää kyllä mehut keittämättä.  Keksin jotain muuta. 


Pysykäähän terveinä! Kesällä ei ole erityisen kiva sairastaa. 

38 kommenttia:

  1. Sievät sukat :) Tuo unisiepparikuori (tuli yllärinä) tipahti magneetilla suljettavien kuorien välistä.
    Mieki luin Suosalon kirjan, siinä oli jonkin verran toistoa, jota harpoin yli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on niin nättejä, että olis tosiaan kiva jotain keksiä :)
      Kirjaa kuunnellessa ei tuo toistokaan haittaa. Lukien on varmaan jotenkin tiiviimpää tekstiä. Aiempien Loiri, Edelman, Haber -kirjojen jälkeen päätin, että en enää kuuntele yhtään elämänkertaa, mutta tässä sitä taas mennään ;)

      Poista
  2. Pikaista paranemista! Ei ole kiva sairastaa todellakaan. Mutta ymmärrän hyvin tuon henkisen helpotuksen, kun tulee "oikea sairaus/syy olla kipeä", itsekin vastaavantyyppistä kokenut.
    Mahtavan hienot sukat!
    Saisitkohan noista kuoristakin kivoja onnittelukortteja liimaamalla toiselle puolelle jonkun viestin? Tai ehkä sinulla on jo niitä riittämiin :-D
    Teidän pojat on oikeat söpöliinit ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika paljon alkaa kortteja olemaan, vaikka on niitä kyllä mennytkin :) Korttiasia on tällä hetkellä minullakin mielessä, vaikka toteutustapa onkin vielä kateissa.
      Kun ei ole elämässä kovin paljon sairastellut, on aina ollut jokin selvä merkki sairastumisesta, kuume, kipu, tai oksentelu. Aika tiukoille on ottanut laajentaa ajatusta sairauden syystä, vaikka järki sanoisi mitä.

      Poista
  3. Onpas komeat sukat. Noissa on saanut olla tarkkana. Pikaista paranemista sinulle. Minä olen pelännyt koronaa, koska kuulun riskiryhmään. Ihanasti osaa kisulit nauttia kesästä. Nautitaan mekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Aika pientä ruudukkoa oli lehden ohje. Hitaasti eteni telkkua katsellessa toisella silmällä.
      Aika monella tuntemallani koronansairastajalla on ollut jo selvästi lievempää tartuntaa, kuin silloin alkuaikoina. Rokotteet ja viruksen levinneisyys varmaan vaikuttaneet. Minulla oli tammikuussa ihan kamala 4 päivän nuhakuume ja se oli paljon ikävämmältä tuntuva. Jokainen saa tietysti yksilölliset oireet eri sairauksista. Parasta olisi, jos ei ollenkaan sairastuisi :)

      Poista
  4. Kuusi lukematonta postausta luettu ja näin vältetty keittiöön meneminen.. ;)
    Ihanat nuo sukat - varsinkin varret. Palaankohan minä enää koskaan kutomaan? Niin paljon ollut taukoa.
    Pikaista paranemista!!! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syksyn tullen sukkia syntyy, Stanstankin kammiossa 😊
      Kaikkea kannattaa yrittää, jotta saa pakollisia juttuja lykättyä 😂
      Minulta hajosi läppäri 😤 Alle 3 vuotta vanha. Ei takuuta enää.

      Poista
  5. Vau miten kauniit sukat! Ja aivan ihana kuva nukkuvista kisuista:) Tsemppejä ja pikaista toipumista koronan kanssa, toivottavasti ei jää mitään jälkioireita. Ja hienot puhelimen kuoret; minäkin tykkään tuosta unisiepparikuoresta ja pöllökuoresta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 🌼 Tällä hetkellä vielä nuhaa ja väsymystä, sekä vatsaoireita ja lihaskipuja jaloissa. Kämmenissä ja jalkapohjissa on kummaa kuumotusta. Toivottavasti hellittää ennen töihinpaluuta.

      Poista
  6. Onpa kauniit sukat. Pikaista paranemista sinulle. Kesällä ei tosiaankaan ole kiva sairastaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se hyvä puoli on kesässä ollut, että sairastamisen puolesta on ihan sama, onko sisällä vai ulkona. Ei ainakaan vilustu😊

      Poista
  7. Miten ihanat sukat! Itsellä ei kärsivällisyys riittäisi tuon kuvion tekemiseen. Toivottavasti paranet koronasta pian ja pääset töihinkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hämmästyksekseni huomasin itsellänikin olleen kärsivällisyyden pettäminen tuossa alussa. Meinasin jopa purkaa. Siitä se sitten päivien ja viikkojen myötä eteni, vaikka ei aina edes huvittanut ottaa neuletta käsiin.

      Poista
  8. Tosi kivoja askarteluja sinulla, saisikohan niistä kuorista tehtyä jonkinlaisia rasioita vai ovatko liian kovaa materiaalia leikeltäviksi? Harmi jos mehut jää keittämättä, saisitko maijan tulille vaikka ulkosalla? -e-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos😊 Jotain yrityksiä ja erehdyksiä syntyy. Aina ei ihan sitä, mitä aluksi oli kuvitellut 🤨
      Osaan kuorista pystyy ehkä sakset. Leikkaamista ajattelin jo itsekin,.mutta osa on kovaa muovia. Menee varmaan halki yrittäessä.
      Voisin viedä Maijan ja tarpeet mökille, mutta menee vähän vaikeaksi. Meillä juodaan aika vähän mehua nykyään, kun ei ole enää lapsia kotona asumassa. Ajattelin lähinnä kokeilla vuosien tauon jälkeen mehun keittämistä. Kerran tein hilloakin raparperista, mutta mies on siitä lähtien ollutkin raparperilakossa 😅

      Poista
  9. Tosi taidokkaat ja kauniit sukat.Ilmeisesti olet samalla äänikirjoja kuunnellut.Itse en ole vielä päässyt äänikirjojen maailmaan vaan tarvitsen ihan oikean kirjan lukuelämykseeni :-).Korona voi olla aika kiusallinen kaveri ; lähinnä siksi että kestää kauan ja vie mehut vaikkei niin kovin kummoisia oireita olisikaan. Toivottavasti voimasi palaavat pian ennallee !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neuloessa katon yleensä telkkua, vaikka ohje olisikin hankalaa luettavaa. Hitaasti etenee. Ulkona neuloessa kuuntelen.
      Oikeassa olet tuon voimattomuuden kanssa. Vähän kun tekee jotain, tulee hirveän kuuma ja väsähtää nopeasti.

      Poista
  10. Jännä juttu, että sait sopivat sukat, vaikka vaihdoit langan ohuempaan, eli 7-veikasta Nalleen. Taika Nalle on väriensä takia muuten vähän hankala lanka, mutta noin kirjoneuleessa toteutuu oikein hyvin. En nyt heti keksi puhelimenkuorille käyttöä, mutta luotan siihen, että ennen pitkää tänne ilmestyy jotain aivan uutta niistä. Unisieppari on kiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa hämmästelin itsekin. Tein kuitenkin ihan malliruudukon mukaan tuon teränkin. Silmukkamääristä usein näkee jo verrata omiin aiempiin tekemisiin nähden.

      Poista
  11. Tosi kivat sukat tuli! Voin samaistua tuohon sanomaasi; joskus olen minäkin toivonut, että jos vaikka olisi edes jalka poikki, niin minusta näkyisi päällepäin jotakin🙄
    Mutta ihania puhelimenkuoria; perhoset ja unisieppari osui ensimmäisenä silmään.👍 T. Irkku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä tulit myös mieleen kun tuota kirjotin. Oisko tuo kasvatuksellinenkin asia, että ei pidä turhia valitella, jos ei tuu edes verta, tai jos ei oo kuumetta. Itsekin vaikea hyväksyä, vaikka todeksi elää.

      Poista
  12. Jestas mitkä sukat... ei ikuna syntyisi näillä hermoilla - sanon, että sulla on "lehmän hermot!" - mulla kai lähempänä raivopäisen härän, jollei just mee kuin... heh heh... Kännyn kuorista osuvini: "Love to life you live, live the life you love"
    ja unisiepparit seuraavana... en minäkään kortteja kummempaa niistä keksisi... ehkä pieniä "kirjamallisia" - vaikka kankaasta vihkotyyliin pitsiä, nappia, nauhaa, vedeltäviä tageja, joihin voisi permanet tussilla kirjoittaa mietteitä - toivotuksia mihin tarkoitukseen tuleekaan... Korona sanaan ja tiedotteisiin olen ollut yli kaksi vuotta lopen uupunut,
    ei ennen koko maailmalle toitotettu, tilastoitu ja hysterisoitu kaikenmaailman flunssia... mut ai niin, tämä on se joka tappaa meitä "hyvinvointimaidenkin" ihmisiä... siksi maailmanlaajuinen nostatushysteria. Mekun ollaan niin paljon "tärkeämpiä" kuin malariaan, dengueen, ihan vaan nälkään ja puhtaan veden puutteeseen kuolevat - no, eniten silti tappaa sydän- ja verisuonitaudit... Anteeksi purkaus tähän - ei missään tapauksessa sinulle, eikä kenellekään muullekaan - ihan vaan oma hlökohtainen ajattelutapani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin että mikä ois mulle sellanen hermoja kiristävä asia. Mieleen tulee ainakin pakkaaminen, laitteiden ohjeet, laitteiden toimimattomuus (just hajos läppäri). Kai sitä kärsivällisyys riittää hyvin niihin itselle mieluisiin juttuihin. 😊
      Ymmärrän yskäsi. Medialla ja somella on kärjistävä vaikutus. Onhan tämä viruskin varmaan lisääntynyt sairastuneiden ja rokotusten myötä.

      Poista
  13. Kauniit sukat ja kauniit kukat! Kauniita kukkia oli aiemmassakin päivityksessäsi, varsinkin arovuokkojasi ihailin, näkyvät voivan hyvin. Kissat osaa ottaa rennosti. Pitäisi ottaa kai niistä mallia. :) Toivottavasti koronasi on jo selätetty ja voit keskittyä huoltamaan muuta vointiasi. Leppoisaa juhannuksen odotusta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arovuokko on ilmennyt olevan vahva ja leviävä kukka. Pienestä paakusta levinnyt 🌼
      Korona on nyt ainakin päällisin puolin selätetty. Onneksi oli suhteellisen "helppo" Jälkiväsymystä on varmasti vielä jonkin aikaa.

      Poista
  14. Hienot sukat, kirjavahko punainen näyttää niin kauniilta. Noista puhelimen kuorista minä valitsisin tylsästi Lontoon. Nyt minulla on puhelin, johon en ole löytänyt kivoja kuoria, tummansinisellä. Työpuhelimen kuoreen liimailen tarroja, jotta erottuu samanlaisista mustista kokoushuoneen pöydällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taikanallen värivaihtuvuus tuo eloa tasapaksuun kuviointiin.
      Omassa puhelimessa on kiva olla jotain persoonallisuutta 😊

      Poista
  15. Ihastuttavat sukat, tosi kaunis kuvio! Kirkas punainen väri valkoisen kanssa on tosi kaunis yhdistelmä!

    Vau, paljon kauniita kuoria, minunkin suosikkini on unisieppari.

    Toivottavasti korona on jo helpottamaan päin. Ihanaa juhannusta teille♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tykkäänkin punaisesta, vaikka nämä sukat eivät ole minulle. Ehkä pitäisi jo joulua ajatella?
      Korona on jo ohi. Aika helpolla pääsin. Ei ollut kuumettakaan yhtään.
      Hyvää juhannusta sinullekin!

      Poista
  16. Hienot sukat!
    Toivottavasti korona on jo ohitse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ohi on, ohi on :) Ainakin pääosin. Vatsa vielä vähän reistailee. Syömisen jälkeenkin on tunne, että ei ole viikkoon saanut ruokaa ;) En tiedä, meneekö se koronan piikkiin ;D

      Poista
  17. Hei, Novitan sukkaboksit tuli aamulla myyntiin. Tsekkaa omasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, huomasin :) Taidan silti tyytyä katselemaan teidän toisten touhuja. Minulla on muutama "boxi" niin täynnänsä lankaa, että pitää kai suoriutua ensin niistä.

      Poista
  18. Voi, nyt vasta huomasin tämänkin postauksen. Hyvä kun on tauti sulla jo mennyt ohi.
    Noista kännykän kuorista on lemppari ehdottomasti Perhoset.
    Huh tää läppäri on ollut jo varmaan 8 vuotta...on jo uusikin ostettu, en vaan saa luovuttua tästä.
    Ihanat kissat päiväunilla!
    Hyvää juhannusviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minustakin läppärin pitäisi kestää enemmän kuin vajaa kolme vuotta. Vanhempi koneeni oli kestävä, mutta alkoi lopulta hidastumaan liikaa. Nyt valitsinkin saman merkin, kuin tuo.
      Hyvää juhannusta sinullekin!

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!