maanantai 25. lokakuuta 2021

Askartelupotpuri

 Askarteluasiat eivät ole pitkään aikaan oikein innostaneet, siitäkään huolimatta, että sain tuon askarteluhuoneen tuossa taannoin siivottua 😂  Olen käynyt ueammankin kerran pyörittelemässä kaappien sisältöä ilman inspiraatioita. 

Tilanne muuttui, kun oli seuralainen. Tyttären kanssa tehtiin samaa pyörittelyä ja lopulta alkoi jotain syntyäkin. 


Olen vuosia sitten ostanut tällaisen häkkyrän kirpputorilta. Siitä lähtee tuo pääliosa irti varresta. Tässä on ehkä ollut jotain koruja jossain liikkeessä?  Koruja taisin tuolloin ajatella itsekin, mutta  niitä ei oikein ole tarve missään riiputella, kun ei tule juurikaan käytettyä/ vaihdeltua.  Häkkyrä nousi kaapin perukoilta pöydälle ihmeteltäväksi. 


Silloin syntyi inspiraatio: mitä jos tekisi jonkinlaisen lampun?  Pikainen kaivausoperaatio nauha- / pitsilaatikkoon ja löytyi tällaista leveää pitsiä, juuri oikeaa kokoa peittämään tuon aukon kahteen kertaan pyöritettynä. Häkkyrässähän on nuo reiät, joihin sitten ompelin pitsin kiinni molemmista laidoistaan kaksinkertaisella ompelulangalla näkymättömästi. 


Lopputulos on kohtuullisen siisti.  Sisäpuolelle teippasin patterikotelon tuohon varteen ja virittelin lyhyen led -valosarjan.  Jotain vielä puuttui. Kaapista löytyi tuollaiset kristallimaiset roikottimet, jotka myös ovat odottaneet käyttöä aika kauan. 
Ai niin! Tuohan tosiaan myös pyörii! 😁


Tyttärellä, jota Nekuksikin nimitämme,  tuo inspiraation tulo kesti hieman pitempään, mutta sitä kannatti odotella!  Ensin hän leikkasi  ison kasan neliöitä kankaasta. Ompeli ne kiinnit toisiinsa kuution malliin, täytti tyynyntäytteellä ja ompeli viimeisen sivun kiinni.  Valkoisten pollukoiden teko oli ensin hieman ongelmallista. Tytär yritti ensin maalaamalla, josta tuli ihan ok, mutta kangas tietysti imaisi paljolti väriä.  Meillä on kuitenkin kaikenlaista kaapeissa ja ehdotinkin valkoisen huopakankaan käyttöä. Muistin jopa sen sijainnin 😜
Noppa sai hienot pisteet kupeisiinsa. 
Naru on kiinnitetty kulmiin metallirenkaan avulla ja ommeltu sitten käsin kiinni. 
Tässäpä nyt todella moderni ja maxiversio karvanopista! Ei ehkä kuitenkaan peruutuspeilissä roikotettavaa mallia. 


Minä pysyttelin näissä metallihäkkyröissä. Tässä verkkomaisessa kehyksesssä on joskus ollut joku kukka-asetelma. Askartelussa tätä oli käytetty aiemminkin, mutta nyt seisonut pitkään kaapissa. Purkasin vanhan, ja tein Halloween -koristeen. Ei täällä mainittua juhlaa mitenkään vietetä, muutoin kuin pyhäinpäivän hautausmaakierroksen merkeissä, mutta teema antaa inspiraatiota askarteluun. 
Aloitin virittelemällä jonkinlaisen verkon tuohon ylälaitaan. Sovittelin yhtä isoa, värikästä helmihämähäkkiä keskelle vähän huonoin tuloksin. Tytär ehdotti kummitusta.  Se oli helppo toteuttaa styroxpallosta ja kankaasta.  Oli tarkoitus, että se ikään kuin liihottelisi tuossa keskellä, mutta kyllä se aika hirtetyltä näyttää.  Hämähäkit löytyivät lasten vanhoista leluista.  Kuumaliimasin ne kiinni kehykseen.


Vähän valjulta näytti, joten tein muutaman kurpitsan. Vanha T-paita löytyi oikeassa värisävyssä (ainoa kangastarvike, joka oli oranssi!). Leikkasin siitä ympyröitä, jotka täytin vanhalla tyynytäytteellä (oli siis vanhasta tyynystä purettu sisuspehmuste, kaikkea pitää säästää, jos vaikka tarvii...).  Harsin reunat ja kiristin.  Tein muutaman ylipiston, vaikka tytär sanoikin, että musta lanka ei käy. Kokeilin myös oranssia, mutta näytti aneemiselta, joten päädyin tähän mustaan. 


Aika littanoita kurpitsoita. Näyttää ennemminkin niiltä litteiltä persikoilta, jotka ovat niin makeita ja hyviä, mutta sekoittavat vatsan täydellisesti 😂


Lopputarkastuksessa nousivat esiin juuri nuo "kurpitsat". Olivat tosiaan liian litteitä, mutta menivät kuitenkin läpi tällä kertaa. 


Toivon kaikille inspiraatiota elämään!  Lisäksi kannattaa ottaa askartelukaveri mukaan askartelemaan, niin voi heitellä ilmoille ideoita, eikä tarvitse puhua niin paljon yksinään. 

36 kommenttia:

  1. Pitsi-valoprojekti on upea! Nopat on kiva koriste, karvanopat eijoo ollu koskaan minun juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin vähän epäluuloinen tuon lamppuprojektin kanssa, mutta lopputulos on ihan ok omastakin mielestä. Nämä karvanopat eivät ole ollenkaan karvaisia ;D

      Poista
  2. Ihanat askartelut! Halloween-koriste hirtettyine haamuineen ja vatsanväänteitä aiheuttavine kurpitsoineen on aivan loistava :-D
    Mutta ethän sinä yksinään varmaan milloinkaan höpöttele, vaan on Merri kuulolla. Ideoiden pallottelu on kyllä antoisaa, silloin syntyy satakertaisesti ideoita pelkän oman pään antiin verrattuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Itse kun synnyttelee ideoita, niin ei näe useinkaan niitä poikkeavuuksia, joita voisi hommaan lisätä. Tarvitaan näköjään toinen heittelemään kysymyksiä ja ehdotuksia.
      Merrille pitää ilman muuta keskustella. Toisaalta harrastan samaa usein myös töissä ja asiakkaat kysyvät, että mitä sanoit? No en oikeastaan mitään, kunhan puhun ääneen. Moni sanoo, että niinhän minäkin välillä teen ;D

      Poista
  3. Kyllä niin taitavia ovat molemmat sekä äiti,että tytär! Kertakaikkiaan hieno tuo kynttiläteline. Aivan ihastuttava pitseineen. Juu,ja mä näen ihania enkeleitä pöydällä myöskin! Kivat nopat tytär tehnyt. Sit halloveen juttu,siitä en sano mitään,kun en tykkä koko halloveenistä.Me myös mennää tietysti rakkaittemme haudoille käymään. Mukavaa viikkoa sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On niin kiva katsoa, kun jonkun luovuus pumpsahtaa pinnalle ja syntyy jotain ihan uutta, on se sitten töissä tai kotona. Yhdessä on kiva tehdä ja kannustaa toista :)
      Enkeleitä löytyy täältä vaikka kuinka monta,kuten taitaa löytyä sinultakin :)

      Poista
  4. Tykkään tuosta lampusta, ja kyllä muutkin on kivoja. Jouluksi kehittelisin tuohon nyt halloween koristukseen jonkun jouluisemman, vaikka jonkun luolan tai lumilinnan oveksi kävisi ja jonkun sieltä kurkistamaan. Ah jos löytäisikin kirpparilta jotain tuollaista.
    ps. harvoin tulee edes käytyä siellä nykyisin :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla kuule kaapit pursuaa sitä "jotain tuollaista" jota olen kantanut kirppariltakin kotiin ;D Välillä hämmästyn itsekin myöhemmin, että ihanko totta tällainenkin ;D Todella harvoin tulee nykyään kirpparilla käytyä. Ehkä siinä on sekin pelko, että raahaa sieltä taas kotiin jotain tarpeetonta ;D
      Halloween on tosiaan hetken hurma ja nämä kehykset ovat kiehtoneet minua vuodesta toiseen, vaikka inspiraatiota ei aina olekaan löytynyt. Nyt jään miettimään, miten ne muuntautuvat jouluisemmiksi :)

      Poista
  5. Kissaliiton edustajan hyväksymä hirtetty kummitus. On muuten hieno halloween-koriste. Tietenkin vanhat tyynyntäytteet pitää säästää, millä sitä muuten täyttäisi asioita? Ostovanullako? Kallista on ostovanu. Villalanganpätkät pitää säästää neulatyynyn täytteeksi, kun ei ole itsellä tarpeeksi leikattuja hiuksia. Meidät on taidettu kasvattaa samanlaisiksi askartelijoiksi, eli tavaran uudelleen hyödyntäjiksi. Sain muuten kirjastosta sen Novitan v. 2003 lehden, jossa on se solmuedustainen slipoveri. Kunhan neulejono etenee, niin neulon samanlaisen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ;D Minä keräsin noita villalanganpätkiä pitkään noihin täyteasioihin. Ei tullut mitään täytettävää vastaan aikoihin ;D Toivottavasti olen jo eliminoinut nuo jonnekin ;D Hiuksia en ole koskaan älynnyt kerätä, vaikka niitä päivittäin muutamia irtoilee ;D
      Olipas kiva, kun sait kimmokkeen tuohon solmuliiviin. Jotain mieleenjäävää siinä on, kun minullakin oli näin kauan hautunut ja vielä muistin ja toteutin.

      Poista
  6. Kurpitsat ovat vähän litteitä, joten aivan oikeilta näyttävät. Hauskoja askartelutuloksia olette saaneet aikaan. Malttaakohan Merri pitää kyntensä irti noista kurpitsoista, sen verran houkuttelevan näköisiä ovat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merriä ei kiinnosta, mitä ikkunassa roikkuu, vaan enemmänkin se, mitä ikkunan takana näkyy. Minun mielestä ei näy mitään liikkuvaa ja se on usein silmä tarkkana ja jännittyneenä naama ikkunassa ;D
      Jos näistä kurpitsoista taikoisi hevosten vetämät vaunut, kuten Tuhkimossa, niin ei ehkä mahtuisi sisään ;D

      Poista
  7. Kivat askartelut! Kaverin tai kavereiden kanssa askartelu on niin kivaa!

    Meillä pojat eivät enää lämpene yhtään Halloweenille, joten taitaa jäädä koristeet tänä vuonna ihan kokonaan kaappiin. Harmillista :(

    Kivaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuleehan noista Halloween -koristeista vähän väriä syksyyn. Ei meillä ole vietetty tuon nimistä juhlaa ikinä, mutta koristelu kiehtoi.
      Nyt tulikin mieleen yksi kerta, kun olin aslak -kuntoutuksessa Lohjalla. Päätettiin porukalla mennä yhteen pieneen askartelukauppaan askartelemaan kuka mitäkin. Minä pyörin siellä kaupassa ja katselin kaikkea hienoa ja ihanaa, mutta en saanut mitään inspiraatiota! Se oli ahdistavaa. Toiset tekivät kaikki jotain, mutta minä en keksinyt ;D Lopulta nappasin lankaa ja virkkuukoukun ja virkkasin pipon, kun en muuta keksinyt. Onko tämä nyt sitä luovuuden kääntöpuolta, että inspiraatio ei tule päästä ulos? ;D

      Poista
  8. Wau mitä ihanuuksia olette tehneet. Ja kuinka kaunis tuo pitsilyhty!..kerrassaan hurmaava.
    Ja halloweenitkin teillä jo valmiina,on ollut oikeen idea rikas askartelu tuokio.
    Totta kaappien kätköistä löytyy tunnetusti kivoja ylläreitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin hyvin epäileväinen tuon pitsilyhdyn suhteen, mutta lopputulos oli minustakin kiva. Joskus sitä yllättää itsensäkin :)

      Poista
  9. Pitsi lamppu on mun lemppari heti Merrin jälkeen. Vähän käy sääliksi tuo hirtetty kummitus, nyyh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tuo kummitus yllättyi täysin, kun se ei päässytkään vapaasti liihottelemaan, vaan päätyi narun jatkoksi :( Aina ei voi voittaa!

      Poista
  10. Wautsi wau mitä luomuksia saitte aikaan! Todella hieno tuo pitsilamppu ja niin ihanan ällöttäviä nuo hämähäkit😅 Meiltä taitaa löytyä samanlaisia jostakin. Halloween on tosiaan sellainen juhla, että ei oikein ole iskostunut meidänkään perinteisiin…

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaapit on niin täynnä kaikkea, että oikein hämmästyin, kun muistin, mihin olin nuo hämähäkit laittanut :) Olin nimittäin käynyt kaivamassa ne tallin yläkerrasta kerran kun neuloin muurahaissukat ja käytin noita rekvisiittana kuvatessa. Muistin, että johonkin ne tuli jemmattua... löytyi!

      Poista
  11. Waude miten ihana tuunaus. Kyllä on kaunis tuo valon siivilöityminen pitsin läpi. Ja kääk noita hämähäkkejä. Minulla on jonkinlainen fobia hämähäkkejä kohtaan. Jos tulevat sisätiloihin, on ukon heti vietävä paperin palan päällä ulos. Hämähäkkejähän ei saa tappaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ;D Näen silmissäni, kuinka siellä yritetään kantaa hämähäkkiä paperin pala päällä ulos ;D Varmaan pysyy paikallaan hyvin ;D
      Inspiraatioissa on paljon myös sattumaa; mitä sattuu kulloinkin näkemään ja käsissään pyörittelemään.

      Poista
  12. Kivasti materia kohtaa materian. Luovuus on hieno asia ja se kehittyy, kun sitä ruokkii.
    Upea valaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se taitaa olla. Paljon mahdollisuuksia, paljon yrityksiä. Minulla on tää askarteluhuone tuolla yläkerrassa, eikä siellä tule käytyä edes päivittäin ja silloinkin vaan jotain hakemassa (lankaa ;D ).

      Poista
  13. Oih mikä lampun muodonmuutos - pitsit sopii kyllä kaikkialle.
    Sujahtiko Merrin kurpitsoihin sisälle kulkunen? Kyllä olette olleet luovia ja ahkeria!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä ole kulkusia. Toisaalta kurpitsainen kissanlelu olisi hyvä askartelukohde :) Askarteluhuoneesta löytyi sellainen siimakela, josta Merri on nyt ollut ihastunut ja jopa leikkinyt sen kanssa. Harvemmin se nykyään noilla leluillaan viitsii leikkiä. Kela on lennellyt pitkin eri kerroksia reippaasti :)

      Poista
    2. Hih... vanhoihin leluihin kyllästyy - mutta uudet herättää mielenkiinnon!! Siksi kai kela saa kyytiä...

      Poista
    3. Niin taitaa olla. Eilisiltana lähti liikkeelle käsivarteen pyöräytettävä heijastin, joka oli pudonnut lattialle ;)

      Poista
  14. Siitä se luovuus taas lähti liikkeelle ja kohta vietät kaiken vapaa-aikasi askarteluhuoneessa, hih. (En kommentoi hämppiksiä tällä kertaa. Paitsi, että ne näyttää ällön aidoilta..)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toden sanoakseni minua alkaa vähän ahdistamaan, kun melkein kaikki oman väen joululahjasukat on vielä tekemättä. Voi olla, että joutuvat tyytymään välivuoteen. Ehkä ensi vuonna jo alkaisin tekemään niitä lahjasukkia jo heti alkuvuodesta, kuten aina haaveilen. Miksi ihmeessä se on niin mahdotonta toteuttaa.
      Kaikki aika askartelun parissa on poissa neulonnasta. Kaikki aika työpaikalla on poissa neulonnasta olisi ehkä parempi sanonta ;D Mutta minullapa on ensi viikko lomaa! Saas nähdä lähteekö iso vaihde puikoissa päälle ja jos lähtee, niin mihin suuntaan.

      Poista
  15. Todella kauniita tuunauksia. Tuo pitsilyhty on minun mieleeni, hienosti valo heijastuu sieltä. Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kokeilu vaikuttaa onnistuneelta. Aina ei voi sanoa samaa kaikista kokeiluista :) Tämä sopii vielä niin hyvin tähän pimenevään vuodenaikaan.
      Kivaa keskiviikkoa sinullekin!

      Poista
  16. Vastaukset
    1. Kiitos! Ja mikä mukavinta, niitä oli kiva tehdä :)

      Poista
  17. No tästä nyt tuli niin paljon inspiraatiota elämään, että ihan aloin katsella ympäristöä eri silmin. Tosin ihan noin hienoja ideoita ei tullut. Mutta jos siivoaisi hämähäkin verkot nurkista? Vai ehkä Halloweenin jälkeen...? Siis aivan mahtavia ideoita! Ja on hauska myös nähdä, miten ideointi ja mielikuvitus näyttävät periytyvän sukupolvelta toiselle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liian isoja tavoitteita ei kannata ottaa, ainakaan siivoukselle ;D Minustakin on hieno katsoa tuota samaa ideointia vanhemman silmin. On aina hienoa, jos joku kehittelee jonkun luovan ratkaisun johonkin asiaan tai nyhjää tyhjästä.
      Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!