tiistai 27. huhtikuuta 2021

Raitalanka kuvioina

Väriä vaihtavan langan yhdistäminen yksiväriseen lankaan on näiden sukkien aihe. 

Oleellisinta on aloittaa kumpikin sukka samasta raitalangan kohdasta, niin sukista tulee samannäköiset.  Mikäli siis haluaa sukista täsmälleen samannäköiset. Minulle se on vähän niin kuin pakkomielle 😂 Äärimmäisen harvoin neulon värit miten sattuu. 



Ohje näihin sukkiin löytyy Novita 2/21 -lehdestä.  Nämä sukat ovat viime syksynä järjestetyn suunnittelukilpailun kolmen parhaan joukossa.  Näiden suunnittelija on Anna-Kaisa Nissi. 
Lanka on valkoista Muumia ja 7 -veljestä   raidallinen (en muista sävyä..). Langankulutus 200g. Puikot kokoa 3½. Tein isomman ohjeen mukaan. Nämä sopivat jalkaan kokoa 39-40. 
Tätä mallia olisi kiva kokeilla useilla eri raitaväreillä. 


Eipä tietenkään yksin tarvinnut näitäkään sukkia neuloa.  Joku puski aivan kupeeseen loikoilemaan 💝


Voi tuota pörheää vatsaa!



Täällä vaan odotellaan ja odotellaan... koska ne kaapit oikein tuleekaan... 
Sillä välin käydään töissä, palaudutaan, käydään lenkillä, palaudutaan, neulotaan, nukutaan, syödään (ei palauduta), tiskataan muutama astia kerrallaan retkimeiningillä jne. 
Odottavan aika on pitkää 😃

Tiivistä, touhukasta tai täsmällistä tiistaita teille kaikille tarpeen mukaan!




33 kommenttia:

  1. Oi,että miten ihanat villikset ja tuo kuviointi tosi kaunis.
    Tekisi ruudun läpi rapsuttaa Merrin massua,niin söpösti kellii. Täällä just HUPS! Otto hyppäsi läppärin päälle....Hällä taisi olla Merrille asiaa..
    Ihanaa vapun aikaa sinulle ja mukavia remppa puuhailuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo masukarvat on niiin suloisen pehmeät jo ulkonäöltäänkin :) Otolla olisi selvästi asiaa. Pitäisikö hänen laittaa ääniviesti ;D
      On vähän haikea vappufiilis, kun ei pääse soittamaan, kuten yleensä vappuina.

      Poista
  2. Tiivistä, touhukasta ja täsmällistä toivotusta tarvitaan, sillä olo on kaikkea muuta kuin täsmällinen ja touhukas. Tiiviistä ja tiukasta käynee sohvankulmassa kököttäminen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä siellä nyt turvottaa? Jos se on vatsa, niin se johtuu siitä, että teillä on aina kakkua ja muita herkkuja (mitä toistenkin tekisi mieli). Minä syön täällä vaan riisipiirakkaa Kallen raidallisella mätitahnalla kuorrutettuna (mikä muuten on myös hyvää ;D ).
      Taidan mieluusti valita myös tuon sohvannurkan täksi illaksi käyttöön, sen verran tiiviitä päivä on töissä tullut juostua.

      Poista
  3. Kauniit sukat olet taas tikutellut.
    Merri osaa rentoutumisen taidon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotain on aina neulottava, ei voi mitään :)
      Merri oli ennen aina tuolla sohvan toisessa päädyssä, mutta nyt se on alkanut tulla lähemmäs ja viereenkin.

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Tällä mallilla ja värejä vaihtamalla tulis varmaan aina erilaiset sukat. Toisaalta,..tää malli on nyt tehty kertaalleen. Minulla ei ole ollut vähään aikaan mitään kunnon neuletta suunnitteilla. Tarkoitan jotain sellaista, mitä joku oikeasti vois tarvia. Nyt syntyy näitä "mitä sattuu huvittamaan" - neuleita tuonne varastopussiin marinoitumaan.

      Poista
  5. Kuvio erottuu kauniisti. Raitalangoista on moneksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkoinen on hyvä taustavaäri, mutta muista väreistä onkin vähän vaikeampi löytää taustaväriä kirjavalle.

      Poista
  6. Kyllä tulee kaunista jälkeä kun yhdistää yksivärisen ja monivärisen! Ihanat sukat ja ihana on kissakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää vaan löytää sopivat väriyhdistelmät. Sekään ei lopulta ole aina helppoa, kun keriä alkaa katsella vierekkäin. Valkoinen on helppo valinta. Kissan vatsa on vastustamaton ;)

      Poista
  7. Raikas väriyhdistelmä, ei todellakaan ole helppoa valita sopivaa kontrastilankaa yksiväriseksi raitalangan rinnalle. Kissaliiton tarkastajia näyttää olevan sielläkin liikkeellä ja näyttää olevan virallisen hyväksynnän saanut väriyhdistelmä. T: saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissaliiton edustaja on nytkin paikalla varmistamassa päivärutiinien sujumista ;D

      Poista
  8. Oi kun ihanan näköiset sukat :) itse odottelen kadonnutta kutomisen intoa takaisin !

    Mukavaa vapun aikaa Sinulle :) - Suvi -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Jospa se sieltä sitten löytyisi, kun on sen aika ja kun saat tarpeeksesi odottelusta ;D
      Hyvää vappua!

      Poista
  9. Tulipa kauniit ja raikkaat sukat! Minulle tuottaa vaikeuksia tehdä sukista eripariset. Teen töitä löytääkseni raitaväristä saman kohdan, jotta sukat täsmäävät toisiinsa. Vaikka käytön kannalta sillä ei ole mitään merkitystä.
    Kissan karvavatsa houkuttelee aina sormia luokseen hellästi rapsuttamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joku siinä eriparisuudessa pistää vastaan ;)
      Vatsa on pehmeämpi ja pörröisempi.

      Poista
  10. Kauniit sukat! Silloin tällöin teen pätkävärjätystä langasta sellaiset sukat kuin niistä sattuu tulemaan, ilman mitään kohdistuksia. Ja sitten häiritsee silmää se eriparisuus. Työkaveri kertoi tänään, kuinka hän kattaa pöydän. Mittaa kuulemma kahdella sormella haarukan ja veitsen paikan pöydän reunasta. Siihen säntillisyyteen minulla on vielä matkaa. Haarukan paikka tai asento ruokapöydässä ei häiritse silmiäni, onneksi. Kaikilla meillä on omat tapamme ja hyvä niin. Elämä olisi aika yksitoikkoista ja olisimme kaikki samanlaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtavaa, että minun ei tarvitse tuota haarukan paikkaa mitata, vaikka monia muita pakkomielteitä onkin ;D Noita omia juttuja ei aina edes huomaa, kun ne tulevat niin vaistomaisesti. Joskus havahtuu, kun joku tekee toisella tavalla, että ai noinkin voi tehdä.

      Poista
  11. Oi miten ihanat sukat tykkään todella paljon ❤
    Meilläkin kun kotona oli keittiö remontti ruokaa tehtiin grillillä ja ostettiin sellainen sähkö keitin missä oli kaksi levyä. Menihän se ja kyllä oli ihanaa kun sai kokata uudessa keittiössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on hella olohuoneen puolella ollut koko ajan toiminnassa. Ylettää juuri ja juuri johdon puolesta. Kovin paljon ei silti ole tullut tehtyä ruokaa. Töissä tulee usein syötyä valmiita ateritoita. Jos olen yksin kotona, syön usein puuroa. Ruokaa on ollut sen verran isompia määriä, että niitä on saatu lämmitettyä. Lisäksi on kertaalleen tilattu ruokaa. Vähän hirvittää se induktioliesi, joka on tulossa. En epäile, ettenkö sitä oppisi käyttämään, mutta riittääkö kärsivällisyys, on paljon isompi kysymys ;)

      Poista
  12. Tulipas tosi nätit sukat tästä raitalangasta! Ja odottavan aika on kyllä pitkä; jospa ne kaapit sieltä kohta tulisivat👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä malli sopi hyvin raitalangan käyttöön. Tuo pohjavärijuttu on vähän haasteellinen, jos miettii jotain muuta, kuin valkoista.
      Keittiö valmistui muilta osin niin nopeasti, että nyt vaan odotellaan. Ihana oli pari päivää sitten mennä aamusta keittiöön, jossa on jopa mattoja lattialla suojana. Aurinko paistoi molemmista ikkunoista ja tilaa oli yllinkyllin vetäistä pienet venyttelyt. Miksi pilata tuollaista tilantunnetta keittiökaapeilla?? Sitä jäin siinä aamutunnelmissa miettimään ;D

      Poista
  13. Olisipa meilläkin kissa! Eilen pikkupihallamme käveli ROTTA. Enää ei arvaa pitää pihaovea auki, ellei itse seiso vahdissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui kamalaa! en uskaltaisi enää ollenkaan avata ovea. Olen ihan hiiri- ja rottakammoinen. Ottaisin varmaan kissankin turvaan ;D Yhden hiiren se on narussa ollessa saanutkin kiinni. Rotat on ilkimyksiä. Mieti nyt Pekka Töpöhäntääkin, mitä sille kävi! Itse asiassa olen aina luullut rottien olevan isoja ja pulskia, mutta eihän ne ihan kamalan isoja olekaan, kun sellaisen näin työpaikan autohallissa kerran kuolleena. Siellä on roskishuone ja siellähän niitä varmaan liikkuu.

      Poista
  14. Odottelu käy välillä pitkäksi, mutta kyllä ne kaapit sieltä tulevat..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keittiö on nyt ihanan avara...mitä niitä kaappeja sinne edes laittaakaan ;D

      Poista
  15. Hienot sukat ja ihanan rento seuralainen :)

    VastaaPoista
  16. Kauniit ,sukat!
    ..voi tuota Merri-mörriä:))

    VastaaPoista
  17. Merri on niin suloinen, kun se on niin seurallinen, eikä vetäydy mihinkään omiin oloihinsa nuokkumaan :)

    VastaaPoista
  18. Ihanat sukat ja Merri tarkastanut joka kuvion, että kohdallaan on ja nyt voi huilata!

    VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!