maanantai 3. elokuuta 2020

Ruutua raidan tilalle

Jämälankojen kadotuksessa raidat alkoivat jo vähän kyllästyttää.  Neljän silmukan ja kerroksen ruudut tulivat tilalle.  Toisen sukan jalkaterässä iski pieni epätoivo, kun vaalensininen lanka loppui. Väänsin kotoa koko lankavaraston tuloksetta.  Mökillä on vielä jotain lankoja ja päätin vielä sieltäkin katsoa ennen luovuttamista.  Kerrankin hyvä tuuri! Ensimmäisestä korista löytyi pussukka epämääräisiä langanpätkiä ja seassa samaa sinistä! Ihan uskomatonta. Ei edes värisävyeroa.


Lanka on Nallea, puikot kokoa 3, silmukoita 14 puikollaan.  Langankulutus 55g. Sukat kokoa 37. 
Ruudut näyttävät ainakin näillä väriyhdistelmillä kivoilta. Toisaalta nyt ei kulunut ollenkaan noita valmiiksi raidoitettuja lankoja, joita haluaisin käyttää pois. 


Matot on nyt pesty. Apinanraivolla hangattu.  Muutenkin oli jo lihakset jumissa, niin pitäähän pestäväksi tietenkin ottaa kaikki irtoava! Ei tarvitse sitten uudestaan mennä!  Näissä altaissa on kyllä hyvä pestä. Kun muita pesijöitä ei ole, voi vallata useamman altaan.  Nopeuttaa huomattavasti, kun voi täyttää ja tyhjentää toista allasta koko ajan samanaikaisesti huuhtelua varten.   Ajattellin mattoja mukaan ottaessani, että en pese kaikkea, jos en jaksa.  No eihän niitä nyt takaisin kotiin voi likaisina viedä! Vauhtia masiinaan vaan! Etenkin kun lomalla on niin kiire!  
Paikalle saapui iäkkäämpi rouva polkupyörällä ja sanoi kohteliaasti päivää selkäni takana... En ollut kuullut ollenkaan, että joku tulee ja yht´äkkiä ääni kuului aivan selän takaa! Arvatkaa pelästyinkö. Omissa ajatuksissa ja sitten kuuluu ääni.  Seuraava huolenaihe olikin sitten se, että kaatuuko rouva pyöränsä kanssa, kun pelästyi vastaavasti minun kiljaisuani... 😓 Ei onneksi käynyt kuinkaan, vaikka vähän huojuikin.  


Merri on harrastanut myös pese(yty)mistä... Facebookin puolelle laitoin jopa videon siitä. 
Onneksi pääsi hyvin pois, eikä varmasti uudelleen yritä.  Ihmeen rauhallisesti otti muutenkin tilanteen.  Häntä oli kuin rotalla...


Merri osaa rentoutua ja nauttii lomalaisten seurasta. Ensin se aloitti yhteislomailun miehen kanssa ja nyt jatkaa minun kanssani.  Kaukana edessä ovat päivät, jolloin pitää taas olla enemmän yksin, kun kaikki ovat töissä. 
Hoitojakson jälkeen se on hakeutunut paljon herkemmin aivan viereen, ulkona kiikussa ja sisällä sohvalla (puhumattakaan yöllä jaloissa, kuten aina..). 


Miten kissan vatsa voi olla niiiin pehmeän näköinenkin?? 


Rentoutuminen on täydellistä.  Välillä tassut heiluvat, viikset ja korvat väpättävät, kun se näkee mukavia unia.


Pituutta on melkoisesti tässä asennossa! 


Mahtavaa maanantaita!!

29 kommenttia:

  1. Mä niin ymmärrän Merrin asentoa - taidan mennä oitis matkimaan!

    VastaaPoista
  2. Ihanat nuo sukat <3 mahtavaa maanantaita Sinullekin :)

    VastaaPoista
  3. Nuo ruutusukat ovat hienot! Itselläni on vankkumaton usko, että aina löytyy yksi tarvittava juttu. Ja niin on monta kertaa käynyt.

    Merrillä on ollut hyvää lomaseuraa ja varmasti Merri jaksaa taas sitten uusin voimin.

    Olet kyllä aika tarmonpesä. Mattojen pesu on aika rankkaa puuhaa. Täällähän ne viedään pesulaan tai pesijä tulee koneen kanssa pesemään ne kotiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Piti keksiä uusia tuulia raitojen jälkeen.
      Toivottavasti jaksa. Nytkin on mennyt jo monta tuntia taas päiväunilla ;D
      Minulla on jo pitempään ollu jokainen lihas ihan kireä ja jumissa. Olen tehny kaikkea raskasta ja lihaksia puuduttavaa ja ajatellu, että huomenna on hieroja, ja se sitten korjaa tilanteen... en tiedä voiko haarniskaa hieroa ja muuttuuko se siitä mihinkään :)

      Poista
  4. Kivat sukat ja vaihtelu virkistää kummasti <3 Taidan tehdä kanssa seuraaviin sukkiin ruutuja :) Suloinen Merri osaa ottaa rennosti ;) Mahtavaa maanantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Laskin sukkien ruudut ihan tarkasti, mut silti päädyin alottamaan väärillä silmukkamäärillä, eikä ruudut menneet tasan pareittain :) Seuraaviin sukkiin yritän tehä jotain muuta juttua. Reissusukkina kun näitä neulon, niin mitään hirveän ihmeellistä kuviota ei voi tehä.

      Poista
  5. Kauniit ruutusukat, oikein kivasti neulotut ja suunnitellut. Annat sukillasi inspiraatiota, kiitos. Merri on niin suloinen kaveri ja kylvynkin otti, veijari. Pätkävärjättyjä voi yksivärisen kanssa hyödyntää monin tavoin, kirjoneuleena, raitoina, rikottuna helmineuleena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oivallus tulee välillä ihan vahingossa :)
      Olen sihtaillu noita raidoittuvia ja yksvärisiä sillä silmällä, mut kaikkien kanssa ei meinaa löytyä sopivaa yksväristä kaveriksi. Tai vaihtoehtosesti ei ehkä oikeaa neuletyötä/ mallia. Tummasta ei näy kunnolla, välillä voi olla ihan samaa sävyä, kun raitalangan osiot ja hukkuu ikävästi sinne. Ei ne nyt päänvaivaksi asti haittaa kuitenkaa ;D Aina löytyy joku, jota voi käyttää.

      Poista
  6. Nyt on kivat sukat. Seuraavaksi musta-valkoiset, ruutulippu heilahtaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli muuten hyvä oivallus! Saa varmaan käyttää :) Tiiän heti ainakin 2, jotka sihtailee formuloita "työkseen".

      Poista
    2. Ole hyvä, mutta ei sun pätkärääkätyt silleen lopu 😅

      Poista
    3. Ei lopu ei.. mut idea on silti hyvä :)

      Poista
  7. Sukat ovat kivan pirteät.
    Merri se osaa nauttia elämästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värit osu hyvin yksiin.
      Merri on tullu vissiin vähän hellyydenkipeämmäksikin. Ei se ennen rassannu syliin saakka pitkiksi ajoiksi. Kävi ehkä hetken olemassa, mut ei jääny. Eilen kiikutellessakin ei meinannu tulla kutomisesta mitään, kun se ahtautu syliin makaamaan ja kävi nukkumaan ;D

      Poista
  8. Hienot sukat! Miten onnistut usiamman langan kans, ku menevät sekasi?
    Oletpa ahkeroinu, mattojen pesu, jos mikä on raskasta hommaa.
    Merri ottaa rennosti ja ossaa varoa varmasti vesipönttöjä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on aina vaan 2 kerrallaan ja kolmas kulkee kerroksen vaihtumiskohassa, jossa kuitenkin kierrän sen aina toisen langan kanssa joka kerroksella. tuleehan noista tietysti kierrettä silti, mut poistelen kierteet aina välillä, kun en osaa sitä hienoa tekniikkaakaan näissä käyttää. Kirjoneuleessa pyöräytän muutenkin langat aina keskenään 2 silmukan välein, jos on pitempi, kuin 2 silmukan langanjuoksu. Ihmettelen aina ohjeita, jossa käsketään pyöräyttää 4-6 silmukan päästä. Langanjuoksuthan on silloin jo tosi pitkiä?
      Merriä ei vesipöntöt oo hirveesti kiinnostanu. Joskus noussu kahelle jalalle ihmettelemään, mut ei oo hypänny päälle. Tuskin nytkään hetkeen kiinnostaa millään lailla :)

      Poista
  9. Ihastuttavat sukat! ja voi Merriä, lomalla pitää myös uida=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruutu piristi kivasti silmää raitojen jälkeen.
      Ai sitäkö se olikin,, lomaharrastetta ;D Näyttää loma olevan siltä osin ohi. Merri kuuluu niihin, että kerran vuodessa riittää nopea kastautuminen (joku vuosi saattaa jäädä väliinkin..).

      Poista
  10. Kivannäköiset ruutusukat, mukavaa vaihtelua raidoille! Ja voi tuota kissojen kykyä rentoutua ja nautiskella, siitä olen kyllä vähän kade ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raidat on ihan kivoja, mut vaihtelu tosiaan virkistää :)
      Kissat on niin notkeita...hyppäävät aamulla sängyltäkin ihan sulavasti..ei kannata yrittää ite perässä, pettää jalat alta ;D Kokeiltu on...
      Venyttely ois kyllä ihan varteenotettava matkintamuoto.

      Poista
  11. hieno metri kissaa.

    VastaaPoista
  12. Nätit ruutusukat,,,,on kait noissa ollu tikuttelemimen langan vaihtoa,tihiään:))
    Merri..heti alas vesi astian päältä!tipahitko?/molskahitko?
    Onpa mahtava matonpesu paikka!
    kovvaa hommaa,nyt urakko ohi!aina maton pesujen jälkeen saa huokasta helpotuksesta !
    (minä taidan muuttaa tuonne varastoon ,tai ainakin otan termariin kahavia ja evväät,,siellä onniin mukavvaa penkuajärjestää!(roskiin ,kierrätykseen)
    Mikä ihana sisislisko,,yhessä videossa vilahti ootko ite tehny.ihana,mahtavan iso!!'
    hah???miten Merri voi olla noin pitkä!!
    vieläkö lomailet?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä viikko vielä lomaa ja maanantaina sorvin ääreen.
      Ihmettelin, että mikä sisilisko.. mut tarkotat tota seinällä olevaa ;) Olen tehny sen naapurin vanhasta koiraverkosta vuosia sitten. Siitä on löytäny paikkansa.
      Kaupungin pesupaikkoja nämä. rakennettu poistuneiden laitureiden tilalle, ettei mene pesuvedet vesistöihin. Nyt on vaan kaupungilla säästökuuri ja kaikesta pitää nipistää. Näitä pesupaikkojakin on kuulemma liikaa ja tämänkin on hävitysuhan alla :(
      olen lukenu päivittymisjärjestyksessä blogeja ja siä oot päivittäny niin tiheään, etten koskaan pääse listallani niin korkealle ;D Kyllä tulee vielä lukutilanne muuttumaan ;D

      Poista
  13. Kivat sukat! Olen joskus kokeillut ruutuja, mutta mulla ne alkaa kinnaamaan kun en kai kieputtele lankoja riitävästi. Sä saat kyllä Merristä niin uskomattoman hienoja kuvia!!!
    Ps. Onneksi täällä Tupon luona ei ole ensimmäistäkään mattoa eli ei tarvitse pestä! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On toi mullakin vähän tiiviimpää neulosta, kun normaalisti. Kieputan aina 2 silmukan jälkeen.
      Kun ottaa tarpeeks kuvia, niin pakkohan osan on onnistuakin ;D
      Mul ois vielä äipän mattojen pesua. Unohin vaan eilen ottaa ne matkaan.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!