keskiviikko 3. kesäkuuta 2020

Muovitetut pussukat

Tekee mieli suklaata. Vaan kun en osta, olen suklaalakossa...
Nyt täytyy ainakin hiplailla suklaapapereita. Olen joskus nähnyt hienoja pussukoita ja kerännyt karkkipaperiakin valmiiksi. Tässä taas yksi syy, miksi minulla on niin paljon tavaraa, kun karkkipaperitkin pitää säästää ;D 
Näiden kanssa käy kaveriksi tuo kontaktimuovi. Tämä ei ole sitä kaikkein ohuinta. Hieman tukevampi on ehkä helpompi laittaa? Onko muilla kokemusta?
Tätä nyt kuitenkin sattui olemaan kotona. 


Opin netistä myös sen, että vetoketju ei tarvitsekaan olla juuri käyttötarkoituksen mittainen, vaan se voidaan katkaista sopivaksi, kun toisen pään päältä on tikattu kunnolla ompelukoneella. 
Minulle on kauan sitten jostain siunaantunut hirrrrrveän pitkiä vetoketjuja, joilla ei ole ollut mitään käyttöä. Ovat ehkä jotain leninkiketjuja?  Nyt pääsin käyttämään näitä pois varastosta, kun opin tämän "uuden" kikan. Tähän asti olen aina uskollisesti mitannut kohteen ja ostanut sopivan pituisen vetoketjun. 
Liimasin siis karkkipaperit kontaktimuoville ja sen päälle toisen muovin vastakkain. Leikkasin ylijäämämuovit pois sivuista. Vaikka kuinka yritin saada kaikki paperit samoin päin, niin ne tekivät minulle kepposen; osa on eri päin. 


Koska ensimmäinen pussukka onnistui hyvin, tein samoilla lämpöisillä myös toisen pussukan. Se syntyi nuotttipaperista, vuorikangas ruusuinen. 


Ompelin vetoketjun ensin muovitettuun osaan. Ompelukone ei kenkkuillut yhtään.  Kovan tuntuinen osio taittuu hyvin saumalle. 


Vetoketjun toiseen puoleen ompelin vuoriosan, katsottuani, että oikea puoli jää varmasti ulospäin molemmista osista. Saumat jäävät pussin sisään. 


Nyt oli aika ommella muovitetun osan pohja ja sivusaumat.  Vuorikankaan pohjaosa jätetään vielä auki.
Ennen tätä vaihetta on varmistettava, että vetoketju on avoin. Tässä sivusaumassa myös vedettiin se tikki siihen vetoketjun katkaistavan osan lukitukseksi. 
Ylimääräiset kangasosuudet leikkasin hieman kapeammiksi. 


Muovitettu pussiosuus on vähän jäykkä ja rypistyykin, mutta sen saa kyllä vedettyä oikein päin vetoketjuaukosta. 
Sen jälkeen vuoriosuuden pohja käännetään siististi ja ommellaan aivan reunan läheltä umpeen. Käännetään vuoripussi  muovitetun pussin sisään. 



Tässä nyt molemmat pussit käyttövalmiina. Olen todella tyytyväinen vetoketjujen ompeluun. Se ei todellakaan ole aina ihan selviö, että onnistuu. 


Tällaisia pusseja voi tehdä ihan mistä vaan, vaikka makkarapaketista ;D 
Pitää varmaan jossain vaiheessa tehdä uusia, kun nämä päätyivät jo maailmalle. 


Ihan yksin jouduin pusseja väsäilemään. Merri oli ulkona ja nämä kaverukset vetelivät hirsiä. 


Se on ihmiset pikkulauantai jälleen!  Ennen oli tarkat saunapäivät, nykyään käydään milloin huvittaa, jos edes huvittaa ;D 
Hauskaa päivää Sinulle!

34 kommenttia:

  1. Öö, tämä oli uutta että pitkän vetoketjun voi lyhentää :o Eli ompelit vissiin vain monta kertaa päältä? Ja miten sen saa poikki; saksilla?

    Ja onpa hienoja pussukoita! Eikä tuokaa taktiikka ole koskaan tullut mieleeni, että kontaktimuovilla voisi päällystää ihan mitä vaan materiaalia! - emäntä joka on aivan silmät ymmyrkäisenä postauksesta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just niin. Edestakas päältä pari-kolme kertaa ja saksilla poikki. No ehkä sakset tykkää vähän huonoa, mut helposti kuitenkin meni. Ehkä pidättäydyn kuitenkin vielä tarpeellisimmissa vetoketjuhommissa siihen mittaukseen jne.
      Tämä ei ollu ollenkaan minun keksintö, vain oma toteutus. Olen nähnyt näitä joskus jossain blogeissakin ja youtuben askarteluvideoita katellessa nyttemmin.

      Poista
  2. Oi, miten hienoja pussukoita, sanoisinko täydellisiä :) Mulla ei onnais noin hyvin, joku kurttu tulis kuitenki. Tassut oikosenaan vetelee hirsiä toinen kissi :)

    Mukavaa keskiviikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä ei kuule pikkukurtut haittaa. Yritin ensin saada karkkipaperit nätisti vieri viereen, mut ei sekään ihan onnistunu. Ois ehkä pitäny oikoa ensin jollain, mut ku ei ehi ;D

      Poista
  3. Kyllä pussukoita näköjään voi tehdä mistä vain ja ovat varmaan kestäviäkin:))Mukavaa keskiviikkoa sinulle ja kissoille! Täällä saunotaan ainakin 4 kertaa viikossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan tukusilta tuntuivat nämä pussukat.
      Teillä ei sitten tiedetä mitä päivää tarkotetaan, kun toivotellaan saunapäivää ;D

      Poista
  4. Voi että miten hienot pussit tulikin, olet kyllä niin taitava kun tuollaisia loihdit! Tuo on hurjan hauskaa kierrätystäkin samalla, ei mene karkkipaperitkaan hukkaan! Aurinkoista ja ihanaa kesäpäivää♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotkut ideat vaan tuntuvat enemmän omista, kuin jotkut ja tämä kolahti minulle :)
      Nyt pitää vaan kierrättää ahkerasti ja kerätä roskia ;D

      Poista
  5. No huh huh... oot kyllä taituri... mahtavat opit/kuvat laitoit työvaiheista!
    Ny se suklaa on sitten "hiplattavissa" useinkin... aina mielessä ;)
    Iloa eloosi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos sai jotain tolkkua. Ajattelin, että aika alkeellista on, mut näytän kuitenkin. Olen oppinu ompelemaan koulussa ja pitkälti sen lisäki oman pään mukasesti, tai oikeastaan aika usein myös kantapään kautta ;D

      Poista
  6. No voi sun kissa, kun tuli hienoja pussukoita. Mä niin inhoan vetoketjujen ompelua, mutta nyt voisin yrittää. Täytyy ensin syödä PALJON konvehteja ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kato lisäksi USEITA ohjevideoita youtubesta! Niin miäkii tein ;)
      Muista syyä sitte niit paperillisia konvehteja, ettei mee urakka hukkaan ;D

      Poista
  7. Kivoja pussukoita ja suloiset nelijalkaiset.

    VastaaPoista
  8. Kivoja pussukoita. Olen joskus tehnyt kosmetiikkapussukoita yhdistämällä nätin kankaan ja vanhan suihkuverhon. Vetoketjun katkaiseminen on minulle uusi ja hyödyllinen asia. Aina se sopiva vetoketju puuttuu.
    Voi, miten ihania kissoja. Mikäs on ommellessa, kun on tuollaisia seuralaisia - vaikka hiljaisiakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulin, että kaikki muut ompelevat ihmiset on tienny ton vetoketjujutun ;) No hyvä , että mainitsin. Minulla on ainakin just sellasia outoja, pitkiä ketjuja, jotka ei käy ikinä mihinkään. En silti luottais mihinkään paljon kulutusta vaativaan paikkaan katkaistua vetoketjua.
      Näitä kisuja on meillä välillä hoidossa. Nää on vähän kuin karvasia lapsenlapsia ;D Vain Merri asuu meidän kanssa :)

      Poista
  9. Nämä ovat ihanan namusia pussukoita <3 Karkkipaperipussukat on yksi koululaisten kässäsuosikkitöistä. Kartoista saa myös hienoja pussukoita. Noita kontaktimuoveja on erilaisia, joista se paksu on minun suosikki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai koulussakin? Ei meidän aikana. Varmaan vaan mielikuvitus on rajana, mistä voi pussukotia tehä. aika hauskoja, kun ovat eri näkösiä pussukoita, kuin on tottunu.

      Poista
  10. Ai voi siis käyttää kontaktimuoviakin? Mitenköhän se liima ajankanssa käyttäytyy. Mä oon tehny ns. kristallimuovilla, siis semmosella ohuella millä voi vaikka pöytäliinan suojata. Yks päivä just katselin Marianne pussia sillä silmällä; on niin tukevaa muovia jo valmiiks että tarttis vaan sen vetoketjun (ja ehkä vuorin) niin olis pussukka valmis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kristallimuoviahan se tosiaan olikin, josta olin lukenu. Olen kyllä nähny näin kontaktista tehtyjäkin. Aika näyttää mitä kestävät.
      Aika hauska ideoida, että mistä kaikesta syntyis kivoja/ outoja pussukoita ;)

      Poista
  11. Kaikkea pitää kokeilla, paitsi matojen syöntiä ja kansantanhuja, sanos edesmennyt isäni.
    Nyt oot päässyt kierrätyksessä roskiskamaan joka on niin hyvää materiaalia, että! Kivat pussukat. Olen nähnyt herne, maissi, parikka- pussin. Ihan överisti paras kuosi 😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä aikuiset tietää! Olen isäsi kanssa ihan samaa mieltä 😁

      Poista
  12. Näppärät pussukat! Tuosta kontaktimuovijutusta luin jostain blogista joskus. Olisikohan siellä liimailtu servettejä, en muista. Vetoketjun katkaisemisen tiesin. Vielä joskus tulee se päivä, että mäkin kaivan ompelukoneeni esiin. Siihen menee vielä aikaa...
    Aurinkoa päivääsi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta päätös on siis jo tehty ja oottelee sitä toteutumista 😄

      Poista
  13. Upeat pussukat! Tämä idea pitää kaapata ja sitten etsimään kiskis namuja,,,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Ja mieti sitä namimäärää, mikä pitää syödä, että saa paperia ;D

      Poista
  14. Taitavasti ompelit pussukat ja kauniit ompelitkin! Vetoketjun ompelu on aina haasteellista, mutta harjoitus auttaa ja sinä osaat ommella hyvin. Kyllä on somia karvaisia lapsenlapsia ja Merri tietysti ihan oma lukunsa. Onnellisessa kodissa on kissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo sana taitava, on minusta aina vähän häkellyttävä. Koen olevani sellainen yrittäjä ja erehtyjä. Välillä onnistuu, mutta ei aina.
      Justiinsa toi vetoketjuhomma vaatii varmaan sitä harjottelua ja toistoa. Pitkä väli ompelussakin tekee taas epävarmoja tilanteita.
      Hyvä sanonta! Mitenkähän muiden kotieläinten kanssa :)

      Poista
  15. Tämä on hyvä vinkki, jonka laitan talteen. Nyt on nimittäin hyviä pussukkamatskuja kasassa. Niistä pitäisi taikoa jotain uutta. Meikkipussi kai ykkösvaihtoehtona.

    Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitähän matskuja sieltä mahtaa löytyä.. jäädään oottelemaan :) Miäkii ostin lisää kontaktia.

      Poista
  16. Jestas kuinka on komeat katit! ♥

    VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!