keskiviikko 25. elokuuta 2021

Sitä sun tätä

 Merrikin osaa esitellä puutarhaa. Ei sillä kyllä hirveän peljon ole esittelemistä, jos halutaan nähdä jotain kukkivaa. Loppukesästä istuttamani hortensia on kukkinut runsaasti. Hyvin on näköjään juurtunut.  Myös muut kesällä istuttamani uudet kasvit, kuten Walkerin hernepensas ja atsaleat, sekä norjan angervo ovat lähteneet hyvään kasvuun.  Hernepensas kärsi kesän kuivuudesta, mutta kastelun myötä se aina lähti vihertämään uudelleen. Ehkä se ensi kesänä jaksaa näyttää jo rehevämmältä. 


Vanha pensashanhikki on saanut jo lähtökäskyn, mutta aina se yrittää osoittaa, että käsky on väärä. Tässä se vasta aloittelee kukintaansa vaaleanpunaisin kukkasin.  Sittemmin kukinta on ollut niin runsas, että käsky on peruttu. 
Atsaleojen istutuksen myötä uuteen kukkapenkkiin pääsivät myös 2 vanhaa kärhöä, jotka olivat vuosia aivan rötjäisiä. Nyt ne ovat osoittaneet kiitollisuutensa juurtumalla muhevampaan kasvupaikkaan hyvin. Yksi kukkakin ilmestyi pitkästä aikaa.  Kunnon tukia niillä ei vielä ole, mutta tilauksessa on, ehkä ensi kesälle? 


Kaverin innoittamana, vähän kilpailumielessäkin istutetut perunat olivat yllätys. Laitoin useisiin ämpäreihin, isoihin kukkaruukkuihin ja astioihin perunoita kasvamaan. Varret olivat tosi pitkiä ja kuivuuskin välillä vaivasi. Kaikkien astioiden pohjassa ei ollut edes reikiä ja nyttemmin vesisateiden yhdeydessä perunat opettelivat uimaan, joten tyhjensin nämä ämpärit jo pois.  Siellähän oli oikeasti ihan syömäkelpoisia perunoita!
     Sekin oli mukavaa, että voitin kisan, vaikka olisin tietysti suonut kaverillekin potaatteja istutuksistaan 😉


Monena vuonna olen suunnitellut ostavani lisää krookuksia, mutta aina on iskenyt joko laiskuus, tai yllättävä talvi (eihän silloin voi istuttaa).  En ole myöskään oikein keksinyt, mihin sipuleita työntelisin. Talon seinustalla niitä on ennestään joitain.  Tänä kesänä, kun innostuin kaivelemaan kaikkien puskien juuret siistimmiksi, päätin laittaa sipuleita niiden juurelle.  Sain yhden pussillisen lahjaksi ja istuttelin sen jo innoissaan multiin, kunnes kuulin, että ei niitä vielä saa istuttaa...  No, sinne ne nyt upposivat! 😏
Kauppareisulla näin, että nythän niitä on vasta tullut kauppaan, ja ostin lisää sipuleita.  Voi olla, että tuli taas ylilyönti, mutta ei voi mitään.  


Sain raahattua itseni kerran jopa sienimetsäänkin. Kamppeet mukana ihmettelin autossa ajellessa, että jopas jotakin! Tässä sitä nyt mennään sittenkin.  Parissa paikassa kävin ja löysin 5 kantarellia, muita sieniä en ollenkaan...  Nämä alemmat olivat ainoastaan kuvauksellisia.  Vaikka lähteminen on vaikeaa, on metsässä kulkeminen silti rauhoittavaa.  Metsän tuoksut ovat vahvoja ja raikkaita. 


Lukemiset loppuivat jo ennen lomaa, joten tein pitkästä aikaa kierroksen kirpputorilla. Mukaan lähti useampikin pokkari.  Jääprinsessan ehdin  jo lukea ja se oli hyvä, joten jatkoin saman kirjailijan Kivenhakkaajalla. 


Toisen kerran pyörähdin Fida -lähetyskirppiksellä.  Sieltä löytyi yllättäin 2 paitaa, molemmat täysin sovittamatta sopivia. Yleensä en tykkää nappipaidoista, kun ne aina kiristävät jostain kohtaa, mutta nämä olivat sopivia! Hyvää tuuria.  Vaatteet olivat tuolla muutenkin kivasti lajiteltu värisävyittäin.  Omat suosikkivärit oli kiva selailla läpi ja hypätä oudompien värien ohi.  Täytyy mennä joskus toistekin. Alakuvassa paidat  on vielä pesemättä ja silittämättä, oston jäljiltä. 


Arttua on käyty katsomassa ja ihmetelty yhdessä, miksi Merri ei tullut kylään?? 


On tavattu ystäviä Kässäklubin merkeissä. Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa 😂 Yksikään noista suklaista ei ole minun! Yritän olla suklaalakossa, kun en kerran pysty pitämään kohtuuden rajaa.  Porkkanatuorejuustokakku oli kyllä hyvää. 
Pitkään aikaan ei olekaan tullut naurettua niin kovasti.  Kyllä nauru on tärkeä asia, vaikka poski- ja vatsalihakset väsyvätkin. 


3 työpäivää ennen lomaa!   Mukavia asioita odotettavissa... 

37 kommenttia:

  1. Hortensioita minullakin on paljon erilaisia ja ne ovat hyviä loppukesän kukkijoita.
    Joskus käy niin kun uhkaa kaatopaikalla niin innostuvat kasvamaan ja kukoistamaan.
    Sieniä ollaan saatu kaksi kertaa mökkinaapurilta mies myös kävi kerran hetken metsässä ja toi mukanaan muutaman kanttarellin.
    Kirppareilla en ole käynyt koronan aikana ollenkaan olen ostanut kaikki torista mitä olen hankkinut. Minulle mieleen myös molemmat kirppari ostoksesi.
    Arttu on suloinen kaveri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on yksi iso puska, jonka muistelin olevan hortensia, mutta sehän kukkikin keväällä ja oli kai joku angervo. Tämän ostin vasta ja hämmästyttää, että se kukkii nyt jo heti noin paljon ja kukat kestävät pitkään.
      Minullakin oli yli vuoden kirppistauko. Oli aluksi outoa mennä kippikselle. Nyt olen käynyt nuo 2 kertaa ;)

      Poista
  2. Eläköön Nordic Noir! Pohjoismainen dekkari-rikoskirjallisuus on ihan parasta.
    Fidan kirppikset, kuin myös kierrätyskeskuksen ja pelastusarmeijan kirppikset ovat nykyään tosi hyvin ja siististi järjestettyjä. Niissä käy mielellään ja on paljon helpompi löytää yhtään mitään kuin kirppikset, jossa tavarat ovat sekamelskassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää pohjoismaiset on hyviä! Kaikkia näitä kirjoittajia olen lukenut ennenkin. Olisiko näissä samalla sellainen tuttuuden tuntu, kun käsitteet ja ympäristö ovat lähellä omia. Ainoa mikä häiritsee on se, kun näitä keräilee kirpparilta, niin ei voi koskaan lukea järjestyksessä. Aina on jotain päähenkiöitä, joiden elämä kulkee ja kehittyy siinä rikostutkintojen rinnalla. Heidän tapahtumansa menevät ihan ristiin, kun lukee väärässä järjestyksessä.

      Poista
  3. Hienot kirppislöydöt! Sipulikukkia olisi kiva istuttaa, mutta sitten taas kun muut kukat rupeavat kasvamaan keväällä, niin tuntuu että sipulikukat ovat aina tiellä.
    Mukavaa kohta alkavaa lomaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on totta! Lehdet jäävät aina töröttämään ja rikkaruohojakaivellessa sipulit nousevat pintaan ;D Merrikin on ahkerasti kaivellut yhdestä penkistä ylös kaiken mahdollisen... siihen en enää istuta yhtään sipulia.

      Poista
  4. Meillä näkyy olevan sama kirjamaku. Ei hullumpi ostos nuo puserotkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pueroista olen tosi tyytyväinen. En todellakaan pidä usein nappipaitoja, ja silti tuntuu usein, että olisi kiva pitää niitäkin, kun olisivat jotenkin siistimmän näköisiä joissain tilanteissa. Etenkin tuo vihreä on minun makuuni kiva. Sininen jonkun muun värisenä ei olisi ollut niin kiva, kun pituus olis saanut olla vähän pitempi. Usein pidän jotain T-paitaa kuitenkin nappipaidan alla ;D Soittopuku on ihan kauhistus. Meillä on sellaiset viralliset pukuyhdistelmät ja joskus kesällä päätetään ollakin paitasillaan, kun on niin kuuma. Aina on pakko laittaa edes joku toppi sinne alle ;)

      Poista
  5. Hyvän ja maukkaan näköisiä perunoita! ;)
    Nätit paidat!
    Auttaisikohan se minut kutomisen alkuun, jos osallistuisin johonkin yhteisneulontaan? Pidän mielessä.
    Sadepäivä ja sormet palelee sisälläkin, njääh.
    Tsemppiä loman odotukseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta yhteisneulonnat on vähän ahdistavia, kun minä en ainakaan meinaa pysyä toisten rytmissä. Sellaiset vielä menee, joissa voi vaikka aloittaa milloin huvittaa ja silti ollaan yhteisneulonnassa samaa mallia.
      Töissä en viitsi pitää villasukkia, mutta kotona on koko ajan :) Toissapäivänä tajusin, että nyt on kelit taas viilentyneet siinä määrin, että kehtaan kaivaa jo varrelliset turvakenkäni (pojan vanhat) käyttöön (ei töissä niitäkään..). Ne on kertakaikkiaan kivat jalassa. Sellaiset maihinnousukenkien näköiset.
      Perunat oli todellinen yllätys! :D Vielä ois muutamassa pytyssä, mutta ajattelin pitää niitä vielä vähän aikaa. Oli aluksi ajatus laittaa vain yhteen ämpäriin, mutta kaupasta kun ostin pienen siemenperunapussin, en raaskinut heittää ylimääräisiä perunoita pois, vaan istutin lopulta ne kaikki ties mihin asioihin.

      Poista
  6. Onpa jänniä kirjoja löytynyt. Läckbergit olen minäkin lukenut, noita muita en ole uskaltanut.
    No niin, jopa oli tullut kukkasipulit kauppaan. Mietin itekki kokeilisiko jotain istuttaa ruukkuihin. Olen monesti meinannut. Nyt mulla on keväiset narsissit olleet pussissa, ne ainakin voi laittaa.
    Oikeasti pitää jotain leipoa, mansikkakakkukin ois poikaa...
    Aivan upeita perunoita olet löytänyt ja paidat, jes!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen lukenut aiemminkin kirjoja kaikilta noilta kirjoittajilta ja hyväksi todennut :) joskus on niin pelottavia kirjoja, että ei meinaa uskaltaa mennä yöllä vessaan ;D
      Sipuleitahan vois tosiaan laittaa ruukkuihinkin. Ei ole tullut ees mieleen. Minulla on kalloja aika monessa ruukussa ja niitä roudailen sisään ja ulos ja kellari täyttyy. Ei taida huvittaa laittaa enemäpää ruukkuihin.
      Miäkin haaveilen leipomisesta, mutta ei ole kipinää. Ostin vähän aikaa sitten sellaisen pahvisen lootan, jossa on sämpyläainekset (lisää vain vesi ja hiiva). Sitä pitäis kokeilla.

      Poista
  7. Hyvän näköisiä pottuja olet saanut. Itse en ole uskaltanut kurkistaa purkkeihin; pelkään ettei siellä ole mitään syömäkokoista - emäntä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin luulin!Etenkin, kun vesi killui pinnassa ;D Vaan kappas, siellä oli sittenkin perunoita! Muutama pytty on vielä kumoamatta, säästän niitä vielä vähän aikaa.

      Poista
  8. Hortensia on sitten kaunis kukka ja tuuhea puska. Tuota minä vielä hommaan pihalle.
    Täälläpäin alkanut sieniä pompsahtaa metsiin. Viikonloppuna pitäisi taas lähteä sienestämään.
    Syvälle metsää minua ei saa rahjattua,pelkään niin karhuja,kun niitäki täällä liikkuu.
    Hyvä sinä olet pitänyt suklaalakon,minulle ei niin käynyt. Kaksin käsin popsin patukan ,kun kaupalta ajoin kotiin eilen. Se siitä lakosta sitten...
    Mukavaa viikon jatkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hortensia oli kiva ja kestävä yllätys, kun en ole mikään puutarhojen sukkelin hortonomi ;) Kiva, että pienelläkin panostuksella voi saada jotain noin kaunista.
      Minulla on kamalat vieroitusoireet heti kun näen suklaata ;D En ole onneksi vielä sortunut, tosin hirveän kauaa ei ole lakko vielä kestänyt.

      Poista
  9. Komeat pernat! Joo täällä on pernat kattilassa.
    Kukkasipuleiden istutus päättää kesäkauden. Toisaalta sipulikukat ei vaadi kuin 3 kk viileän/pimeän. Ruukkuistutus, kellarisäilytys ja aurinkoon keväällä. Saat kukkaistuksen mihin haluat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole koskaan tullut edes mieleen laittaa sipuleita ruukkuihin, kun ne on aina kasvaneet pihalla jo lasuudenkodissa :) Ehkä joskus vielä laitan ruukkuihinkin. Nyt ehkä nämä vielä maahan.. ei Merrin ulottuville ;)

      Poista
  10. Kivoja puuhia. Mukavaa elokuun loppua!🌻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin sinulle! Kaikkea pientä tulee tehtyä, harvoin kuvattavaksi asti ;D

      Poista
  11. Sinähän olet ihan lukutoukka - upeaa... koskahan minä olen viimeksi kirjan/kirjaa lukenut, kenties opiskellessani.... auts.... huomenna onkin keitettävä uusia pottuja... lähipuutarhalta aina eurolla pussi... puutarhuri noukkii pienimmät aina pilkkahintaan ruskeaan pussiin... niistä söpöläisistä minä tykkään, joten koko kesä syöty palleroisia.... makoisia maistuvaisia.... villasukat jo kaivettu jalkaan parina aamuna... kutimet saavat jatkaa "lomaustustaan" - mulla oli viime inventaariossa 78 paria sukkia...
    Iloa häämöttävää lomaan... minäkin alkaisin olla jo ihan valmis lomalle....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minä taidan olla lukutoukka, vaikka vauhti onkin hidastunut huomattavasti ;) Kouluajoista asti olen lukenut aina. Opiskeluaikana oli aika tuskallista, kun ei voinut koko ajan lukea niin paljon noita romskuja ilman huonoa omaatuntoa. Äänikirjoja olen kokeillut, mutta ei ollut minun heiniäni. En kuitenkaan sulje pois sitäkään vaihtoehtoa. Toistaiseksi kuitenkin ihan vanhanaikaisia "opuksia".
      Kääk! hirveä määrä sukkia! On minullakin kyllä tuolla valmistuneiden lootassa vaikka mitä. Ei kuitenkaan tuollaista määrää ;)
      Ehkä tuo aiempi loma oli sellainen harjoitusloma ja nyt pääsee nopeammin lomamoodiin ;D

      Poista
  12. Kivoja kirppislöytöjä! Åsa Larssonit ovat mukavia. Minä tosin lueskelen nyt Donna Leonia ja Seppo Jokista. Tunnen Tampereen paikat paremmin kuin siellä jo vuosia asunut poikani :D. Hortensiat ovat kyllä ihania, ja pensashanhikit (varsinkin muut kuin keltaiset) ovat syksyinen piristyksiä, kun jaksavat kukkia pitkään. Joskus 80-luvulla meidän taloyhtiössä oli joku emäntä keksinyt, että pitää olla yhtenäiset istutukset ja joka oven pielessä ja hiekkalaatikon ympärillä kasvoi keltaisia pensashanhikkeja. Jäljellä on enää kolme siellä hiekkalaatikon takana, minusta on hauskempaa, kun etupihoilla on kaikkea hyötykasvilavasta ja päärynäpuista pelkkään puuterassiin. Taisin olla ensimmäisiä, joka kaivoi hanhikin pois ja istutti jotain muuta tilalle (omenapuun) T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokista en muista lukeneeni, mutta Leonia ehkä joskus. Kirjojen maailmoihin eläytyessä tuntuu,kuin olisi itse paikan päällä.
      Tämä meidän on punainen hanhikki. Taloyhtiöissä on vähän hankalaa, kun yhteiset säännöt ja joukkoon mahtuu aina joku tai jotkut, joilla on erityisen vahva käsitys aivan kaikesta. Persoonalisuus on kiva juttu. :)

      Poista
  13. Nyt on kyllä pakko sanoa, että on se tuo Arttukin ihan älyttömän söpö. <3 Sori Merri, sä olet tietty ykkönen kumminkin! Minkä rotuinen Arttu on? Mun kummipojan nimi on muuten myös Arttu. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arttu on Bichon friseé, entä Arttu?
      Ollapa yhtä söpö, kuin eläimet. Silkinsileä iho, jatkuvasti uusiutuva turkki, notkeat lihakset, hyvinhoidetut kynnet. Vaan kun ei. Yksi asiakas sanoi minulle kuitenkin eilen, että on mukava, kun just sinä tulit tänään tänne töihin. Sekin tuntui kivalta.

      Poista
  14. Hyvännäkösiä pottuja, tuli mullekkin muutama sankkoperuna :)
    Kirjailijat ja osa kirjoista on tuttuja! Monikin kirjailija kirjottaa tietystä poliisista sarjan. Siinä tulee joskus mieleen, et pitäs alusta asti lukia sarjat. Pienet asiat ne häirihtee elämää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo järjestys on ihan totta. Rikokset ratkeaa, mutta sen päähenkilön tarina etenee kirjasta kirjaan. Jos on pitkä väli kirjan lukemisesta, ei edes kunnolla muista, että mitä sille nyt siinä edellisessä kävi. Nyt nimittäin kävi niin, että tämä poliisi vasta aloitti seurustelun ja seuraavassa kirjassa oli jo lapsi. Muistan lukeneeni jonkun kirjan siitä välistä, mutta ei tarkkaa mielikuvaa, miten asia eteni.
      Sankkoperunat on pop! ;D

      Poista
  15. Olipas kivat kuulumiset 🤍 Hienot potut myös. Itse olen monena keväänä meinannut sankkopottuja istuttaa, mutta on vaan jäänyt:) Suklaalakkoonkin pitäisi alkaa, mutta taitaa jäädä sekin. Ehkä joskus ;)
    Kivoja elokuun viimeisiä päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kovin isoja pottuja, mutta luulin, että tulisi pelkkiä pikkurillinpään kokoisia ;D
      Ei kai itsehillintää osaavien tarvitsekaan suklaalakkoon alkaa. Vain tällaisten, jotka eivät pysty lopettamaan, vaan ovat ns. ON -OFF -ihmisiä ;D

      Poista
  16. Mukavia kuulumisia! Hienoja pottuja! Minäkin olen sankkopottujen kasvattaja :) Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä laitoin tänä vuonna ekan kerran ja laitan varmasti ensi vuonnakin, kun jotain näkyy tulevan :)

      Poista
  17. Samoin sinulle! Kaikki on vielä vihreää, vaikka tuntuu syksyiseltä. Laitoin pyykitkin vielä ulos kuivumaan ja tänään onkin yllättävän lämmin.

    VastaaPoista
  18. Oi, saitte hienon perunasadon! Minäkin odotan jo täkäläisen kässäklubin livetapaamisia, toivottavasti ne käynnistyvät pian. Mukavia viimeisiä lomapäiviä sinulle Sartsa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osa on vielä nostamattakin :)
      Nyt se loma vasta käynnistyi, mutta onhan nämä tietysti viimeisiä lopusta alkaen :)
      Meillä on työporukan kässäklubi. En tiedä onko täälläpäin muita kokoontumisia.

      Poista
  19. Meillä ei jostain syystä onnistuneet perunat ollenkaan tänä vuonna, mutta herneitä ja papuja saatiin sitten senkin edestä Hieno puutarhakierros Merrin opastamana :).

    VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!